HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read

Wondering if any experts can help me with my situation?

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 13-01-2018, 02:54 AM   #16
Junior Member
 
Junken's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 69
Think my Mobo is dead? Plugged out everything left 1 stick of ram and my aio CPU cooler. Can't start. Same 2 red LED on Mobo power button and the HW game boost. Then randomly all of a sudden start by itself (psu and aio cooler) 1 second immediately off.

I also tried to alternate between using 2 sticks of ram.
Junken is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2018, 10:01 AM   #17
Master Member
 
alamakazim's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 3,603
windows 10?

windows 10 have a tendency to hibernate or work behind the scene(off the display output, but still doing some work)
__________________
阿拉妈卡砸 - ALAMAKAZAM
Selling CD , dragonball etc
https://tinyurl.com/lj9rmdx
Processor
i5 3470
Mainboard
asrock h77 pro4/mvp
Graphics Card
R7 200
Memory
16gb niah
Display
Philips BDM4065UC 40" 4K Monitor
Storage
few SSDs...
Optical Storage
bluray
Casing
Antec P180
PSU
Super Flower Leadex Gold 750w
Audio
Red Wine Audio Bellina Pro > Signature 16 > Harbeth P3ESR
OS
Windows 7

alamakazim is online now   Reply With Quote
Old 13-01-2018, 10:53 AM   #18
Junior Member
 
Junken's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 69
windows 10?

windows 10 have a tendency to hibernate or work behind the scene(off the display output, but still doing some work)
Yes windows 10 but I really doubt that is the issue lol
Junken is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2018, 03:24 PM   #19
Junior Member
 
Junken's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 69
Latest update:

Tried with a spare 520w seasonic psu with nothing plugged in except aio cooler and 1 stick of ram.

Completely same issue still, red LED power light is on, while HW game boost LED is lit up but flickering from time to time. No fans are spinning, no components run either.

Can I declare my motherboard as faulty?
Junken is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2018, 03:32 PM   #20
Moderator
 
tmfwy's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 7,182
Latest update:

Tried with a spare 520w seasonic psu with nothing plugged in except aio cooler and 1 stick of ram.

Completely same issue still, red LED power light is on, while HW game boost LED is lit up but flickering from time to time. No fans are spinning, no components run either.

Can I declare my motherboard as faulty?
motherboard declare dead. Move on to new motherboard. Save time and increase productivity
Processor
Intel Core i7-4790
Mainboard
Asus G20AJ
Graphics Card
Nvidia GTX1060
Memory
16GB DDR3 Ram
Display
Samsung U28D590D S27D590P
Storage
1x 256gb, 2TB HDD
Optical Storage
Blu-Ray COmbo ODD
Casing
Asus G20AJ
PSU
Asus G20AJ PSU
Audio
Built-In
OS
Microsoft Windows 10

tmfwy is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2018, 10:16 PM   #21
Junior Member
 
Junken's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 69
motherboard declare dead. Move on to new motherboard. Save time and increase productivity
Haha still got warranty from corbell. Only 1 year old! Gotta go get it sorted out.
Junken is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2018, 04:28 PM   #22
Supremacy Member
 
Mikiberry's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 5,081
Haha still got warranty from corbell. Only 1 year old! Gotta go get it sorted out.
Just bring your whole rig down to Corbell. Almost all critical parts are from them.
Processor
Intel® Core™ i7 6950X + Corsair Hydro Series™ H110i GT
Mainboard
ASUS Rampage Extreme V USB 3.1 Version 10
Graphics Card
ASUS® GeForce GTX 1080TI Poseidon SLI
Memory
G.SKILL Ripjaws 4 Series F4-2666C15Q-32GRR
Display
Philips BDM4065UC
Storage
Intel® 730 SSD 480GB
Optical Storage
Lite-on 24x DVDRW
Casing
Corsair Graphite 760T Arctic White
PSU
EVGA G2 1300W
Audio
Swans M50W
OS
Windows 10 Professional

Mikiberry is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2018, 09:28 AM   #23
Arch-Supremacy Member
 
royfrosty's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 24,314
Paranormal activity.... JK

I think most likely motherboard. Cause the fact that your supply is on, you press the button, it's like telling the board to turn on. But somehow it doesn't. But I believe it will keep retrying till it turns on.

Hence the auto start up at random.
Processor
AMD Threadripper 1900X
Mainboard
Asus X399 Zenith Extreme
Graphics Card
Nvidia GeForce GTX1080ti Founders Edition
Memory
GSkill Trident Z RGB 2400mhz 8x8gb
Display
Samsung C34F791 34inch Ultrawide Quantum Dot Monitor
Storage
Samsung 950 Pro 512gb
Optical Storage
Can eat or not?
Casing
Inwin 909 Black
PSU
Seasonic Prime 850w 80+ Gold
Audio
Creative Soundblaster X AE-5 + Infinity 5.1 Primus Speakers + Pioneer SC1223 AVR
OS
Windows 10 Pro

royfrosty is offline   Reply With Quote
Reply
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On