HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read

Digital TV (DVB T2) Consolidated thread IV

Like Tree318Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-01-2017, 03:03 PM   #76
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1,924
Regarding K3 brand STB, there is this seller (Sinho) in Qoo10 selling for $22.90 (shipping included). With coupon and qpoints, one can get it for as low as $15. Delivery take around 7 working days.

BTW, I'm not promoting for this seller, just sharing what I know and experience, I had my fair share of issue with seller's shipper.

Do take that this model and K2 have heating issue, so do replace the provided "heatsink" with a real one. For more info on this, refer to the thread on this model.
thanks bro. going to purchase it tonight.
VodkaPear is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2017, 08:48 AM   #77
Master Member
 
SkimMilk's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 4,559
yeah, dual DVB-T2 tuner STB = holy grail at the moment I think there are those that have DVB-T2 + DVB-C though.

K3 STB link

Pg 1 Post#3 - those under same freq = same group.

Cheers!
Thanks for the link!

And oh! same frequency = same group! didn't realise that the channels were riding on the same frequency!

And thanks to albertlee for pointing out that Qoo10 also has the K3 for sale.
SkimMilk is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2017, 09:33 AM   #78
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 17
Anybody can recommend which digital antenna to buy for lg 49uh610t model? Can I assume no need to get the tv tuner for this model? Thank you
chiangkc007 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2017, 11:31 AM   #79
Master Member
 
gregory_choo's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,453
Anybody can recommend which digital antenna to buy for lg 49uh610t model? Can I assume no need to get the tv tuner for this model? Thank you
try this $2 antenna first

http://www.ebay.com/itm/Digital-5DBi...kAAOSwqYBWnLPK
gregory_choo is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2017, 11:12 PM   #80
Master Member
 
zzxxzzxx's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,739
Question.

Anyone with XiaoMi handphones that has the Mi Remote App (phone must have Infrared).
I'm using Note 3 Pro.

My remote for China STB is not working well, so wanted to add remote from phone.
I tried many options, but cannot work.

So if anyone have a 'brand' that works for the STB, do let me know. Thanks.
zzxxzzxx is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2017, 11:40 AM   #81
Master Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,727
...

My remote for China STB is not working well, so wanted to add remote from phone.
I tried many options, but cannot work.

...
There is a possibility that there is nothing wrong with you remote, but the sensor on the stb is faulty.
mrsun18 is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2017, 03:58 PM   #82
Master Member
 
xsoldix's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3,112
Anyone bought from taobao the dvb-t2 stb?

Other than k2/k3 any alternatives?

Just want to keep the options open.
xsoldix is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2017, 06:18 PM   #83
Arch-Supremacy Member
 
5star_pundit's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 13,660
Question.

Anyone with XiaoMi handphones that has the Mi Remote App (phone must have Infrared).
I'm using Note 3 Pro.

My remote for China STB is not working well, so wanted to add remote from phone.
I tried many options, but cannot work.

So if anyone have a 'brand' that works for the STB, do let me know. Thanks.
with samsung S6 edge and Castreal Remote Control installed , you can control your aircon, tv and etc....
5star_pundit is online now   Reply With Quote
Old 16-01-2017, 06:21 PM   #84
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 115
Hi guys,

In order to receive the digital channels in hdb, I can't just connect the TV directly to the wall antenna (Cable TV Ready System) is it? Does the wall socket(antenna) only output analog signals? The TV in my bedroom is able to receive both digital/analog signals via the wall socket, whereas the TV in the living room can only receive analog signal. Both have built-in DVB-T2 tunner.

Thank you!
skystopper is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2017, 07:46 PM   #85
Master Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,727
Hi guys,

In order to receive the digital channels in hdb, I can't just connect the TV directly to the wall antenna (Cable TV Ready System) is it? Does the wall socket(antenna) only output analog signals? The TV in my bedroom is able to receive both digital/analog signals via the wall socket, whereas the TV in the living room can only receive analog signal. Both have built-in DVB-T2 tunner.

Thank you!
It would be helpful if you can list down the TV Channels, categorized by analogue and digital in your bedroom. Similarly for the living room.

The info can be found in the channel listing somewhere in the setup menu of your tv sets.
mrsun18 is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2017, 08:35 PM   #86
Master Member
 
zzxxzzxx's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,739
There is a possibility that there is nothing wrong with you remote, but the sensor on the stb is faulty.
Cos some button works well, like volume and power.

But the numerical buttons are not.

with samsung S6 edge and Castreal Remote Control installed , you can control your aircon, tv and etc....
I know I can control my LG tv and Daikin AC with apps. But I am not able to find the "brand" when I am adding a new remote in the app.
There's TV, Cable, AC, Fan, Etc. Then there's brand option.

I have randomly tried adding over 50 types but none worked.

Last edited by zzxxzzxx; 16-01-2017 at 08:40 PM..
zzxxzzxx is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2017, 09:04 PM   #87
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 115
It would be helpful if you can list down the TV Channels, categorized by analogue and digital in your bedroom. Similarly for the living room.

The info can be found in the channel listing somewhere in the setup menu of your tv sets.
Thanks for the reply! I've also included the model numbers. Both have DVB-T2 built-in.

Samsung UA32H4303AK (Bedroom)
Spoiler!


Panasonic TH-L42E6S (Living Room)
Spoiler!
freezerz likes this.
skystopper is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2017, 10:09 PM   #88
Master Member
 
gregory_choo's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,453
Thanks for the reply! I've also included the model numbers. Both have DVB-T2 built-in.

Samsung UA32H4303AK (Bedroom)
Spoiler!


Panasonic TH-L42E6S (Living Room)
Spoiler!
You are not receiving dvb-t2 on your Samsung UA32H4303AK .

It is DVB-C from starhub.

Samsung UA32H4303AK comes with dvb-t2 and dvb-c decoder.
gregory_choo is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2017, 11:38 PM   #89
Arch-Supremacy Member
 
5star_pundit's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 13,660
Cos some button works well, like volume and power.

But the numerical buttons are not.



I know I can control my LG tv and Daikin AC with apps. But I am not able to find the "brand" when I am adding a new remote in the app.
There's TV, Cable, AC, Fan, Etc. Then there's brand option.

I have randomly tried adding over 50 types but none worked.
You need to get a hp with IR function
5star_pundit is online now   Reply With Quote
Old 17-01-2017, 11:18 AM   #90
Moderator
 
sunsetbay's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 39,455
You are not receiving dvb-t2 on your Samsung UA32H4303AK .

It is DVB-C from starhub.

Samsung UA32H4303AK comes with dvb-t2 and dvb-c decoder.

The channels skystopper listed for his samsung tv should be from MATV connection (DVB-T2 & analog via terrestrial), while the pana tv at the living room is starhub point~

skystopper, you can open the riser compartment outside your home, trace the connection and change the connection to the desired source~

Last edited by sunsetbay; 17-01-2017 at 11:21 AM..
sunsetbay is offline   Reply With Quote
Reply
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On