HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read

Monitor losing signal from PC

Share This Page
HardwareZone.com on Facebook
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-10-2012, 11:27 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 21
Monitor losing signal from PC

I am using a 3.5 year old Samsung Syncmaster T-240. Lately, my monitor seems to be losing signal from my PC. The screen would black out and the monitor will attempt to cycle through all signal sources (I am using HDMI). Eventually it will pick up the HDMI signal again for a few seconds only to black out again, repeating the process.

I've tested the monitor with my laptop (using a DVI connection) and the same problem occurs. I suppose it is safe to conclude the problem is with the monitor and not my PC / video card?

Is it worthwhile repairing the monitor? Or should I just get a new one? Any advice appreciated. Thank you.
viNcee87 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2012, 11:45 PM   #2
Arch-Supremacy Member
 
jtjt00's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 10,281
If beyond 3 years, get new one.
jtjt00 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 01:16 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,096
I am using a 3.5 year old Samsung Syncmaster T-240. Lately, my monitor seems to be losing signal from my PC. The screen would black out and the monitor will attempt to cycle through all signal sources (I am using HDMI). Eventually it will pick up the HDMI signal again for a few seconds only to black out again, repeating the process.

I've tested the monitor with my laptop (using a DVI connection) and the same problem occurs. I suppose it is safe to conclude the problem is with the monitor and not my PC / video card?

Is it worthwhile repairing the monitor? Or should I just get a new one? Any advice appreciated. Thank you.
Just get a new one. No point putting up with a faulty monitor, not worth the hassle.
enenyi is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 10:10 AM   #4
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 800
If u have the cash get a new one..

Btw, does the power light keep stable during the fault?
fyi, done a few of this but different symptom as yours.
Let me know if u letting go this faulty monitor.
bearusdamhu is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 09:17 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 21
If u have the cash get a new one..

Btw, does the power light keep stable during the fault?
fyi, done a few of this but different symptom as yours.
Let me know if u letting go this faulty monitor.
The power light goes off for a split second when the monitor loses the signal. When the monitor is cycling sources, the light remains stable.
viNcee87 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 12:52 AM   #6
Arch-Supremacy Member
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 10,896
i am having the same issue with my dell 27" using displayport cable to my GTX680 4GB graphics card. occasionally getting a message of no signal from pc, monitor going into sleep mode etc immediately on power up. cannot even see windows screen.

anyone knows if this is a displayport issue or the cable is faulty?
cybercom8 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 03:07 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 800
The power light goes off for a split second when the monitor loses the signal. When the monitor is cycling sources, the light remains stable.
Think the only way is to dissamble and check the power board. looks like it could be unstability there.. the last t240 i did was having a bad smps controller ic and a shorted transistor on the power board. guess what shorted the transistor?.. a dead insect caught between the legs of it. lol
bearusdamhu is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 03:11 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 800
i am having the same issue with my dell 27" using displayport cable to my GTX680 4GB graphics card. occasionally getting a message of no signal from pc, monitor going into sleep mode etc immediately on power up. cannot even see windows screen.

anyone knows if this is a displayport issue or the cable is faulty?
Try another source (laptop, etc) and see whether it is the same or not. or borrow another cable to try...
bearusdamhu is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 04:52 PM   #9
Arch-Supremacy Member
 
ant3202's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 12,460
suspect is in board gt prob, e.g. capacitor problems.
anyway new monitor is quite cheap now....
__________________
Anything worth doing is worth 100%
ant3202 is offline   Reply With Quote
Reply
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Samsung
Rewards