HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read

M1 Fibre Inaccessible Sites

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-01-2018, 11:37 PM   #1
Master Member
 
InvincibleTofu's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,553
M1 Fibre Inaccessible Sites

Hey guys.

Swapped to M1 Fibre and have issues with some sites: Specifically, it lists "error connection timed out".

Unable to ping or tracert to the sites as well.

Changed DNS to Google Primary and SingTel secondary yet the problem persists.

No changes in Windows Firewall. No other firewalls used. AntiVirus is BitDefender, tested with it both on and off: Still fails.

Sites include:
The Pioneer Woman (Recipe Site)
WordPress

Anyone has an idea what's going on?
InvincibleTofu is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2018, 11:49 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Oct 2000
Posts: 1,170
Both sites working fine for me.

Try 9.9.9.9 for primary DNS
SiaoAngMoh is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 12:02 AM   #3
Master Member
 
InvincibleTofu's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,553
Weird. I can't understand why
InvincibleTofu is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 12:05 AM   #4
Supremacy Member
 
stupidog's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 6,505
im using google dns

both sites are working
stupidog is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 12:08 AM   #5
Arch-Supremacy Member
 
Elijahonli's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 24,785
Hey guys.

Swapped to M1 Fibre and have issues with some sites: Specifically, it lists "error connection timed out".

Unable to ping or tracert to the sites as well.

Changed DNS to Google Primary and SingTel secondary yet the problem persists.

No changes in Windows Firewall. No other firewalls used. AntiVirus is BitDefender, tested with it both on and off: Still fails.

Sites include:
The Pioneer Woman (Recipe Site)
WordPress

Anyone has an idea what's going on?
using m1 fiber with default DNS, no issues for both website
Elijahonli is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 12:10 AM   #6
Master Member
 
InvincibleTofu's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,553
Must be my router issue then.

Did you guys change the default gateway IP for your connections?

I'm not using 192.168.1.1
InvincibleTofu is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 12:13 AM   #7
Senior Member
 
Join Date: Oct 2000
Posts: 1,170
my gateway is 192.168.1.1
SiaoAngMoh is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 12:13 AM   #8
Arch-Supremacy Member
 
Elijahonli's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 24,785
Must be my router issue then.

Did you guys change the default gateway IP for your connections?

I'm not using 192.168.1.1
shouldnt be an issue, as long as ur devices know where is the gateway, it should be fine... You can try switching off ur ONT and router and starting them up after 5-10 seconds
Elijahonli is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 12:27 AM   #9
Arch-Supremacy Member
 
wherehouse's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 13,656
You have subscribed to some gateway filter from the ISP?
wherehouse is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 08:46 AM   #10
Arch-Supremacy Member
 
Henry Ng's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 10,245
Hey guys.

Swapped to M1 Fibre and have issues with some sites: Specifically, it lists "error connection timed out".

Unable to ping or tracert to the sites as well.

Changed DNS to Google Primary and SingTel secondary yet the problem persists.

No changes in Windows Firewall. No other firewalls used. AntiVirus is BitDefender, tested with it both on and off: Still fails.

Sites include:
The Pioneer Woman (Recipe Site)
WordPress

Anyone has an idea what's going on?
The router has firewall so please check the setting.
Henry Ng is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 10:00 AM   #11
Master Member
 
InvincibleTofu's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,553
That's the thing. All set-ups look good on my end. Just not sure why it's not working.
InvincibleTofu is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 10:38 AM   #12
Senior Member
 
Join Date: Nov 2000
Posts: 1,637
Did u set any static Ip setting on your NIC card or router end?
sadboy is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 10:59 AM   #13
Master Member
 
InvincibleTofu's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,553
Did u set any static Ip setting on your NIC card or router end?
All LAN devices are static IP.
InvincibleTofu is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 12:35 PM   #14
Senior Member
 
Join Date: Nov 2000
Posts: 1,637
All LAN devices are static IP.
1. Make sure gateway is correct (if u change router 50% the gateway may change from 192.168.1.254 to 192.168.1.1 or the other way round)

2. The DNS configure on your machine? If you change ISP the dns would require to be updated unless u are using public DNS (like google / opendns).


If you perform a ping to 8.8.8.8 or 9.9.9.9 are you getting timeout or reply?
sadboy is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 12:41 PM   #15
Supremacy Member
 
szeli's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 8,681
do a TCP traceroute, see where e packet stops.
szeli is online now   Reply With Quote
Reply
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On