HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read

MyRepublic fibre - Part 5

Like Tree358Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-03-2015, 09:34 PM   #46
Master Member
 
alamakazim's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 3,603
As mentioned by tuckloong, MyR has fixed the DNS. no need to change.
so what is the one?

they ask me change this change that...

now which is THE BEST ? or recommended?
__________________
阿拉妈卡砸 - ALAMAKAZAM
Selling CD , dragonball etc
https://tinyurl.com/lj9rmdx
alamakazim is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2015, 09:35 PM   #47
Master Member
 
alamakazim's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 3,603
you got what problem left? this johnny not bad so far solve all the problems here on HWZ ever since he came back
still no connection.... must off and on ONT to resume

not even torrenting happens
__________________
阿拉妈卡砸 - ALAMAKAZAM
Selling CD , dragonball etc
https://tinyurl.com/lj9rmdx
alamakazim is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2015, 09:36 PM   #48
Master Member
 
alamakazim's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 3,603
Any red lights on ONT/ router? do a 3 minute power cycle on both devices. Turn off, wait 3 min, turn on.

If red light on the ONT then there's no signal from OpenNet/NLT.
this is a very dumb step... I do almost every 2 days

whats their problem?
__________________
阿拉妈卡砸 - ALAMAKAZAM
Selling CD , dragonball etc
https://tinyurl.com/lj9rmdx
alamakazim is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2015, 09:59 PM   #49
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 40
this is a very dumb step... I do almost every 2 days

whats their problem?
If you have to repeat every 2 days, means got settings or hardware error.

Does it affect all devices?

Try doing a hard reset on your router. Hidden button behind. While it's powered on, use a pen or pin and press it for 15 seconds.

after that, go 192.168.1.1 set up the internet connection wizard or "router setup". This will reset all settings on router.

If you're still having problems, then it's the ONT got problem. Need to get replacement/check the equipment
necxross is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2015, 10:02 PM   #50
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 40
Yup all devices phones, tablets
xRenol has a good point, try connecting direct to ONT to confirm it's the router issue.

if direct to ONT speed is 150Mb or less, then the ONT configured wrongly/ backend problem.

I read somewhere that below 150Mb is the magical number for ONT speedtest. It means ONT needs replacement. Any network specialist can advise if this is true?

If direct to ONT speed above 300Mb up to 999Mb, then it's the router issue.
necxross is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2015, 10:11 PM   #51
Supremacy Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 5,879
Anyone experienced if the Static IP issued by MR is not classified as Singapore IP address?
xRenol is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2015, 10:34 PM   #52
Master Member
 
alamakazim's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 3,603
If you have to repeat every 2 days, means got settings or hardware error.

Does it affect all devices?

Try doing a hard reset on your router. Hidden button behind. While it's powered on, use a pen or pin and press it for 15 seconds.

after that, go 192.168.1.1 set up the internet connection wizard or "router setup". This will reset all settings on router.

If you're still having problems, then it's the ONT got problem. Need to get replacement/check the equipment
aiyoh...

change router , ont...

all do liao

for months liao... almost 1/2 year liao...

I also fedup...I just restart only... rather than complain... give up hope....



can some rep contact me? C1000942
__________________
阿拉妈卡砸 - ALAMAKAZAM
Selling CD , dragonball etc
https://tinyurl.com/lj9rmdx
alamakazim is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2015, 10:56 PM   #53
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 36
Hi,
does anyone know if teleport works with PS4? Particularly the PlayStation Now service?
rusty83 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2015, 10:50 AM   #54
Senior Member
 
daxiong88's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 1,093
is the speed as good as M1 BB?
daxiong88 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2015, 12:47 PM   #55
Member
 
Johnnny's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 264
aiyoh...

change router , ont...

all do liao

for months liao... almost 1/2 year liao...

I also fedup...I just restart only... rather than complain... give up hope....



can some rep contact me? C1000942
Hi Alamakazim,

Thanks for providing your ID to us. We're looking into your request tickets now and will be contacting you soon regarding your connection issues.

In the meantime, we've noticed that you're using your own router. Could you furnish us the router brand name and model?

Thanks!
__________________
Johnnny the 4th
FB: www.facebook.com/MyRepublicSG
TW: www.twitter.com/MyRepublic
Johnnny is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2015, 01:09 PM   #56
Arch-Supremacy Member
 
Tuakong's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 13,623
Did you test with direct connection from ONT?

It could be either backend or ONT issue.
I did and it worked
I then reconnected back to router and same problem
So I gave up and went for dinner
After I got home an hour later, it normalized and all ok
My router is 2 weeks old.
According to MR tech support, they did some maint in late Jan and since then some subscribers encounter similar issues
My problem started 1 week of feb.
It will normalized for about a week and problem will resurface

Anyway I also changed the DNS to use Google DNS
Dunno if it helps
The alternate DNS Server is still using MY

The tech support guy, Virgil was patient and helpful but he could resolve the problem too
Tuakong is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2015, 04:37 PM   #57
Supremacy Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 5,879
I did and it worked
I then reconnected back to router and same problem
So I gave up and went for dinner
After I got home an hour later, it normalized and all ok
My router is 2 weeks old.
According to MR tech support, they did some maint in late Jan and since then some subscribers encounter similar issues
My problem started 1 week of feb.
It will normalized for about a week and problem will resurface

Anyway I also changed the DNS to use Google DNS
Dunno if it helps
The alternate DNS Server is still using MY

The tech support guy, Virgil was patient and helpful but he could resolve the problem too
What router are you using?

Just ensure that you have updated the router firmware and Network Adapter driver to the latest version.
xRenol is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2015, 05:19 PM   #58
Member
 
Johnnny's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 264
I did and it worked
I then reconnected back to router and same problem
So I gave up and went for dinner
After I got home an hour later, it normalized and all ok
My router is 2 weeks old.
According to MR tech support, they did some maint in late Jan and since then some subscribers encounter similar issues
My problem started 1 week of feb.
It will normalized for about a week and problem will resurface

Anyway I also changed the DNS to use Google DNS
Dunno if it helps
The alternate DNS Server is still using MY

The tech support guy, Virgil was patient and helpful but he could resolve the problem too
Hi Tuakong, could you PM us your Customer ID so we can check up on the case?
__________________
Johnnny the 4th
FB: www.facebook.com/MyRepublicSG
TW: www.twitter.com/MyRepublic
Johnnny is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2015, 09:26 PM   #59
Arch-Supremacy Member
 
Tuakong's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 13,623
What router are you using?

Just ensure that you have updated the router firmware and Network Adapter driver to the latest version.
Asus RT56s. Was using the AirPort Extreme 6G previously
Fw confirmed updated and latest
From Oct (when I 1st subscribed) till end Jan was ok using Airport Extreme
When I got back from biz trip on Feb 12, the problem started which led me to change cables and routers

Last edited by Tuakong; 04-03-2015 at 09:52 PM..
Tuakong is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2015, 09:27 PM   #60
Arch-Supremacy Member
 
Tuakong's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 13,623
Hi Tuakong, could you PM us your Customer ID so we can check up on the case?
Ok will PM u
Tuakong is offline   Reply With Quote
Reply
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On