HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read

[Mac 101] Ask your questions here!

Like Tree3681Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 17-09-2009, 09:53 PM   #1066
Moderator
 
Join Date: May 2004
Posts: 94,206
can you guys recommend a good wireless n router for use with macbook pro 13"?
using a WRT300N linksys here able to connect from my kitchen (1st level) when my room is directly above with full bars.
newkidontheblock likes this.
__________________
oh joy.
We stopped checking for monsters under our beds when we realised they were inside us.
PetPet is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2009, 10:25 PM   #1067
Master Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 2,930
cooler affecting the CPU temp is negligible. the most cooler does is to take away the heat on the surface of the mac, cos there's no exhaust underneath. could it be a different condition you're running in?



i did install the istatmenu before SL. my friend's Mac is on leopard but also running 70+ just on surfing the net. therefore, i don't think SL is the cause.
I was trying to say that could it be that the process of installing SL (mac under load) have caused the temperatures to rise? Not installing SL itself. Anyway, SL is great!
newkidontheblock likes this.
__________________
13" Mid-2009 Unibody MacBook Pro 2.53gHz
_N_o_S_ is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2009, 10:45 PM   #1068
Arch-Supremacy Member
 
ITretard's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 22,123
ok guys. after my sl. in aircon room. play one youtube vid. it shoot to 60deg for nth!! wth. i using mozilla firefox. isit normal or wad. it nv shoot 60 b4. even im not in aircon
newkidontheblock likes this.
ITretard is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2009, 11:39 PM   #1069
Moderator
 
Join Date: May 2004
Posts: 94,206
ok guys. after my sl. in aircon room. play one youtube vid. it shoot to 60deg for nth!! wth. i using mozilla firefox. isit normal or wad. it nv shoot 60 b4. even im not in aircon
Well, flash doesn't work well on Mac/Linux. Like eating up huge amt of CPU cycles... hence a raise in temperature is pretty normal.
newkidontheblock likes this.
__________________
oh joy.
We stopped checking for monsters under our beds when we realised they were inside us.
PetPet is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2009, 11:41 PM   #1070
Senior Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,036
Smile

ok guys. after my sl. in aircon room. play one youtube vid. it shoot to 60deg for nth!! wth. i using mozilla firefox. isit normal or wad. it nv shoot 60 b4. even im not in aircon

Lol so you guys are comfortable to with temperature in ur mb i suppose?
newkidontheblock likes this.
clock_ED is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2009, 11:43 PM   #1071
Moderator
 
Join Date: May 2004
Posts: 94,206
Lol so you guys are comfortable to with temperature in ur mb i suppose?
For firefox I've ad block, noscript and flashblock running.

Ad block improves page loading speeds and at the same time block annoying flash ads.
noscripts and flashblock prevents flash stuff from running
newkidontheblock likes this.
__________________
oh joy.
We stopped checking for monsters under our beds when we realised they were inside us.
PetPet is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2009, 08:58 AM   #1072
Senior Member
 
emuji's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 1,583
can you guys recommend a good wireless n router for use with macbook pro 13"?
Apple extreme base station

I was trying to say that could it be that the process of installing SL (mac under load) have caused the temperatures to rise? Not installing SL itself. Anyway, SL is great!
yea. SL is wicked cool

Well, flash doesn't work well on Mac/Linux. Like eating up huge amt of CPU cycles... hence a raise in temperature is pretty normal.
i have to agree with you on this. i had my MB in idle for an 45 mins without any apps running the temp was 49DEG-51DEG....
newkidontheblock likes this.
__________________
"I donít want to earn my living; I want to live."
emuji is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2009, 10:01 AM   #1073
Senior Member
 
emuji's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 1,583
Is it possible to get replacement top cover (where the apple logo is) for the unibody MB? Any idea how much it will cost?
newkidontheblock likes this.
__________________
"I donít want to earn my living; I want to live."
emuji is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2009, 10:05 PM   #1074
Arch-Supremacy Member
 
ITretard's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 22,123
DUDE! i got a problem. when i plug in my ac adapter right. to my mbp. theres a green dot appear on the magnetic thing. but dis green dot turns orange colour one. how? omg!!!
newkidontheblock likes this.
ITretard is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2009, 10:11 PM   #1075
Supremacy Member
 
n0d3's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 9,792
DUDE! i got a problem. when i plug in my ac adapter right. to my mbp. theres a green dot appear on the magnetic thing. but dis green dot turns orange colour one. how? omg!!!
It's charging lah. -.-
newkidontheblock likes this.
__________________
WTS: Impossible Project SX-70 Leather Case Leather/Black (Polaroid)
n0d3 is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2009, 10:17 PM   #1076
Arch-Supremacy Member
 
ITretard's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 22,123
It's charging lah. -.-
98% charging? and its power cord. not the charging one leh. now 99% i noe its chargingliao. but why sia? 96% charge. and now 99%
newkidontheblock likes this.
ITretard is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2009, 10:22 PM   #1077
Arch-Supremacy Member
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 21,760
98% charging? and its power cord. not the charging one leh. now 99% i noe its chargingliao. but why sia? 96% charge. and now 99%
maybe you would like to phrase your response in proper english for others to understand...
newkidontheblock likes this.
RSKeisuke is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2009, 10:29 PM   #1078
Arch-Supremacy Member
 
ITretard's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 22,123
maybe you would like to phrase your response in proper english for others to understand...
hmm okok . when i plug my magsafe port into my mbp. with the ac power cord instead on the charging pin, the port's light usually is green but today i plug in it is green for about 2sec and turns orange. the battery icon shows its charging. yes i noe its charging. but why isit charging when i have 96% of battery left? isit normal or its a defect? now. its 99% from the 96%battery life. anyone can enlighten me? because tmr is my last day for 1on1 xchange too.
newkidontheblock likes this.
ITretard is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2009, 10:43 PM   #1079
Supremacy Member
 
n0d3's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 9,792
hmm okok . when i plug my magsafe port into my mbp. with the ac power cord instead on the charging pin, the port's light usually is green but today i plug in it is green for about 2sec and turns orange. the battery icon shows its charging. yes i noe its charging. but why isit charging when i have 96% of battery left? isit normal or its a defect? now. its 99% from the 96%battery life. anyone can enlighten me? because tmr is my last day for 1on1 xchange too.
Sorry but your English is quite bad. Logically speaking if it's <100% then obviously it'll be charging right? I have no idea what you're talking about. It's only amber if it's charging, green if it's full, i.e. 100%.
newkidontheblock likes this.
__________________
WTS: Impossible Project SX-70 Leather Case Leather/Black (Polaroid)
n0d3 is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2009, 10:50 PM   #1080
Arch-Supremacy Member
 
ITretard's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 22,123
Sorry but your English is quite bad. Logically speaking if it's <100% then obviously it'll be charging right? I have no idea what you're talking about. It's only amber if it's charging, green if it's full, i.e. 100%.
so as long as my battery is less den 100% it will charge. even though through the powercord instead of the charging pins? but im jus wondering why the battery will charge even though it still 96%. i try to improve my english.. seems like u dun really type singlish.
newkidontheblock likes this.
ITretard is offline   Reply With Quote
Reply
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On