HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read

[NAS] Synology NAS owner club!

Like Tree598Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-12-2017, 02:00 PM   #6961
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 714
I just bought a DS218+ and trying to sync all my cloud to the NAS.
After clicking the + sign and logging in to my dropbox,

Redirect your personal information back to http://diskstation:5000, please make sure http://diskstation:5000 is your DS domain.

Click ok.

Then nothing happen.. Can someone guide me what I need to do. I read up sinology and FAQ , really clueless. Thanks
tcg170980 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 03:32 PM   #6962
Member
 
kherro's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 219
.
Somewhere along the path is limited by 100Mbps speed. This can be a Lan cable, switch or router.
I have a feeling might be my router. coz i change my connection from switch to direct plug on the wall and its the same.
Processor
I7 3770K+ SwiftTech H220x2
Mainboard
MSI Z77 M Power
Graphics Card
EVGA GTX 1070 SC
Memory
Gskill 1600Mhz CL7 ECO 2x2GB & Gskill Ripjaws X 1600Mhz CL 2X 8GB
Display
Dell u2913wm
Storage
Samsung F3 1TB & WD 3TB Green; Samsung EVO SSD 500G
Casing
Phanteks Enthoo Evolv ATX Glass
PSU
Cooler master Slient Pro Gold 800W
Audio
Audio Engine A2
OS
Win 7 Ultimate 64 bit

kherro is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 09:18 PM   #6963
Arch-Supremacy Member
 
jtjt00's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 15,875
I have a feeling might be my router. coz i change my connection from switch to direct plug on the wall and its the same.
.
What router?
Processor
R5 3600/R5 1600X
Mainboard
Asrock X570 Steel Legend/Asrock X370 Gaming K4
Graphics Card
PowerColor RX570 8GB/Palit GTX1050Ti 4GB
Memory
G.Skill Sniper 16GB/Corsair Vengeance LPX 16GB
Display
Samsung C32JG50EXX/Dell U2719D
Storage
Samsung 850 EVO 250GB SSD, 480GB SSD/Samsung 850 EVO 250GB SSD, 500GB SSD/DS418 4x 2TB Toshiba HDD
Casing
Lian Li PC-7FNW/PC-7NWX
PSU
SuperFlower Leadex II Gold 650W/Seasonic Prime Platinum 650W
Audio
Creative SB AE-5/SB AE-5

jtjt00 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 10:42 PM   #6964
Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 158
If your NAS is set to sleep or power savings mode for hdd when there is no activity, then when connecting to your NAS over internet like when you’re outside, it will take 20-30s before you can get connected.

At least that’s my experience of it. But if the NAS is active so are the hdd, it should take no more than 10s to get to your folders.
My experience is worse. When the NAS is active, it takes about 10 seconds to login to the mobile DS apps. However when the NAS is sleeping, it takes forever to login (many timeouts) and connection is very unstable. I can’t find a method to make my NAS become active over the Internet.

Last edited by teadee; 03-12-2017 at 10:58 PM..
teadee is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 10:53 PM   #6965
Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 158
I’m using 4 x WD Red drives. I’ve read many people saying not to put the NAS to sleep when using WD Red drives. Someone mentioned in the past not to set “Advanced Hibernation” as it may kill my drives sooner. May I know if normal “Hibernation” is fine?
teadee is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2017, 12:06 AM   #6966
Master Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3,255
thank you


Just wondering, to access nas from internet, is it better to use quick connect or own port forwarding as i saw quite a few poster saying that they do manual. May I know which is more secured?

If i use manual port forwarding, does that mean i will nto be able to use the quick connect id?
Will it impact the mobile app?

thank you
Mine was behind a firewall.
When I access from outside, will need to vpn in to access the NAS.
Safer this way as you don't open ports.
pwongkk is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2017, 12:19 AM   #6967
Senior Member
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 1,031
My experience is worse. When the NAS is active, it takes about 10 seconds to login to the mobile DS apps. However when the NAS is sleeping, it takes forever to login (many timeouts) and connection is very unstable. I can’t find a method to make my NAS become active over the Internet.
seems like your NAS didnt wake up. just use quickconnect? i think the connectivity is better that way. just create an account only
alvino is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2017, 06:48 AM   #6968
Member
 
kherro's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 219
.
What router?
Mine is the singtel standard router they provide. Now I can't play all my videos in my NAS drive, not even in the video station.
Processor
I7 3770K+ SwiftTech H220x2
Mainboard
MSI Z77 M Power
Graphics Card
EVGA GTX 1070 SC
Memory
Gskill 1600Mhz CL7 ECO 2x2GB & Gskill Ripjaws X 1600Mhz CL 2X 8GB
Display
Dell u2913wm
Storage
Samsung F3 1TB & WD 3TB Green; Samsung EVO SSD 500G
Casing
Phanteks Enthoo Evolv ATX Glass
PSU
Cooler master Slient Pro Gold 800W
Audio
Audio Engine A2
OS
Win 7 Ultimate 64 bit

kherro is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2017, 06:54 AM   #6969
Arch-Supremacy Member
 
jtjt00's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 15,875
Mine is the singtel standard router they provide. Now I can't play all my videos in my NAS drive, not even in the video station.
SingTel provided different router over times. Can't possible to guess which one. Do check and indicate model number here.
Processor
R5 3600/R5 1600X
Mainboard
Asrock X570 Steel Legend/Asrock X370 Gaming K4
Graphics Card
PowerColor RX570 8GB/Palit GTX1050Ti 4GB
Memory
G.Skill Sniper 16GB/Corsair Vengeance LPX 16GB
Display
Samsung C32JG50EXX/Dell U2719D
Storage
Samsung 850 EVO 250GB SSD, 480GB SSD/Samsung 850 EVO 250GB SSD, 500GB SSD/DS418 4x 2TB Toshiba HDD
Casing
Lian Li PC-7FNW/PC-7NWX
PSU
SuperFlower Leadex II Gold 650W/Seasonic Prime Platinum 650W
Audio
Creative SB AE-5/SB AE-5

jtjt00 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2017, 09:30 AM   #6970
Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 158
seems like your NAS didnt wake up. just use quickconnect? i think the connectivity is better that way. just create an account only
Will quick connect slow down transfer speed drastically since it is connecting through Synology’s servers? Currently I can get at least 20MB/s download speed from other people’s home network.
teadee is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2017, 06:42 PM   #6971
Senior Member
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 1,031
Will quick connect slow down transfer speed drastically since it is connecting through Synology’s servers? Currently I can get at least 20MB/s download speed from other people’s home network.
No it doesn’t connect your data stream thru it. Traffic don’t go thru Synology servers.

Quick connect merely help your phone or device identify what your public IP address your NAS is sitting on

It’s essentially like noip.com service
alvino is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2017, 09:34 PM   #6972
Supremacy Member
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 5,385
Mine was behind a firewall.
When I access from outside, will need to vpn in to access the NAS.
Safer this way as you don't open ports.
this seems very complicated...any guide online that i can refer to?
thanks
Presto80 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2017, 07:45 AM   #6973
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 40
Anyone has experience with the virtual machine setup?
Processor
Intel(R) Core(TM) i7-6700K CPU @ 4.00GHz (8 CPUs), ~4.0GHz
Mainboard
Intel® Z170
Graphics Card
NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER 8GB
Memory
32 GB DDR4 at 2133MHz
Storage
2TB SATA Hard Drive (7200RPM) 512GB M.2 (NGFF) SSD 512GB 2.5" SSD
Optical Storage
Slot-in Supermulti DVD RW Blu-Ray Disc Combo
Audio
ESS Hi-Fi Audio High Definition 7.1 Channel Audio
OS
Windows 10 Home 64-bit

zulthezookeeper is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2017, 07:57 AM   #6974
Arch-Supremacy Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 12,458
Anyone has experience with the virtual machine setup?
Yes, why...?
Processor
Intel® Core™2 Duo Processor E4600
Mainboard
Irvine-GL6E
Graphics Card
Intel HD
Memory
4096MB DDR2
Display
Acer Predator X34A
Storage
Samsung 850 EVO 500GB SSD
Casing
S3380D HomePC
Audio
High Definition 6-channel audio
OS
Windows 10 Home SL

batniss is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2017, 08:03 AM   #6975
Arch-Supremacy Member
 
leonaheidern's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 12,911
Another rma'd 4TB wd red hard disk died. Sending it off via post for RMA. Last round it seems.

They really just last about a years usage before needing to RMA.

Slowly replacing with hitachi Deskstar now as my warranty for the second disk expires on 2nd Jan 2018 .

There's a sale at Lazada now from Storage studio for Hitachi deskstar 4 TB at 175 a disk if anyone wants


http://www.lazada.sg/hgst-deskstar-4...k-7954977.html


Strangely the disk 4 in the Nas is a 5 year old RMA Seagate 2 TB which is still working fine. The rest of the disks are 4 TB

Maybe I should consider putting it into the first two slots to see if it will die first.

Cause my rma always comes from the first two slots. Even from upgrading from DS414 to DS416 plus the hard disks always needing RMA comes from the first two slots.
Processor
Intel I7 6700 3.4 Ghx LGA1151
Mainboard
Asus H170i Plus D3 Mini-ITX
Graphics Card
INTEL(R) HD Graphics 530
Memory
8 *2 GB Kingston DDR3-1333 RAM
Display
Dell U2410 Monitor
Storage
Western Digital Green 16mb 1TB HDD
Optical Storage
LG BlueRay Combo CH10
Casing
CoolerMaster Elite 130 Mini ITX Casing
PSU
Seasonic X650
Audio
Realtek High Defintion Audio Integrated
OS
Windows 10 Pro x64-bit

leonaheidern is offline   Reply With Quote
Reply
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On