HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read

The AMD Zen2 Ryzen 3000 Discussion Thread

Like Tree120Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 25-09-2019, 01:16 AM   #691
High Supremacy Member
 
MacClipper's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 33,383
Default mode or PBO or manual?
Everything at default/stock except for the RAM stuff and using vDIMM 1.375V for now.

Also think that Micron E RAM is simply the best deal presently.
__________________
♪ What good is life, if in the end we all must die... ♫

Looking to Casket Late-eX for Intel...
MacClipper is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2019, 12:41 PM   #692
Member
 
StationA's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 483
Everything at default/stock except for the RAM stuff and using vDIMM 1.375V for now.

Also think that Micron E RAM is simply the best deal presently.
Ballistix sport LE? I am using same one, but 16GBx2. it can run 1866(3733MHz) CL16, here is my parameter:
CL 16, RCD_RD 20, RCD_WR 19, RP 18, RAS 38, RC 82, WR 26, RRDS 6, RFC 653, RFC2 485, RFC4 299, FAW 28
others all auto.
vDIMM I set to 1.38v, but my Gigabyte MB seems will add extra 0.02v, as I can see in hwInfo it's 1.40v
MacClipper likes this.
StationA is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2019, 06:16 PM   #693
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 274
Dont know if i suay or what but my corsair vengence pro (cjr 3200 16-18-18-36) cant do 3600mhz at all rofl
Processor
AMD Ryzen™ 5 3600
Mainboard
Gigabyte X570 AORUS PRO WIFI
Graphics Card
NVIDIA GEFORCE GTX 1070
Memory
VENGEANCE® RGB PRO 32GB (2 x 16GB) DDR4 DRAM 3200MHz C16
Display
Acer Predator X34P
Storage
Adata XPG SX8200 Pro 1TB + Samsung 850 Evo 500GB + 3TB WD Cavier Green + 2TB Samsung HDD
Casing
Lian-Li O11 Dynamic
PSU
Corsair RMi Series™ RM1000i
Audio
Creative GigaWorks T40 Series II + AKG K7XX
OS
Windows 10

joeltng is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2019, 06:47 PM   #694
Master Member
 
grimfan's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 4,954
Dont know if i suay or what but my corsair vengence pro (cjr 3200 16-18-18-36) cant do 3600mhz at all rofl
32GB or 16GB kit? Try 3600 @ 16-20-20-56 1T. Worked for my 32GB kit.
Processor
Ryzen 3700X with Noctua NH-D15S
Mainboard
ASRock X570 Taichi
Graphics Card
Powercolor Red Dragon RX Vega 56
Memory
Corsair Dominator Platinum RGB 16GBx2 @ 3200
Display
Acer XR382CQK
Storage
Samsung 860 Evo 1TB
Optical Storage
Samsung DVD+-RW
Casing
Fractal Design Define R5 Blackout Edition
PSU
Seasonic Prime 750W Gold
Audio
Creative SoundBlasterX G5
OS
Windows 10 Pro x64

grimfan is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2019, 08:02 PM   #695
Senior Member
 
MrAwesomeX's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 1,568
Any recommendations for mb for matx ryzen 3600 ?Mid performance one will do .
I do not need wifi features cause using lan cable . Going to build new rig soon cause BF coming hehe.
__________________
USER NOTE: STOP SPAMMING MY PM WITH ADS.
MrAwesomeX is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2019, 11:51 PM   #696
Member
 
StationA's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 483
Any recommendations for mb for matx ryzen 3600 ?Mid performance one will do .
I do not need wifi features cause using lan cable . Going to build new rig soon cause BF coming hehe.
any B450 board should be ok.
btw, why not wifi. has wifi and bluetooth will be very convenient. if choose again I will go for the Gigabyte B450I AORUS PRO WIFI
StationA is offline   Reply With Quote
Old 26-09-2019, 12:19 AM   #697
Supremacy Member
 
Koenig168's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 5,575
Any recommendations for mb for matx ryzen 3600 ?Mid performance one will do .
I do not need wifi features cause using lan cable . Going to build new rig soon cause BF coming hehe.
MSI B450 Mortar Max, should have stock coming in soon
Processor
Ryzen 3700X
Mainboard
Gigabyte AX370 Aorus Gaming K7
Graphics Card
Galax GTX 1070Ti EX-SNPR
Memory
Team T-Force Night Hawk 2X8GB DDR4-3200@3600 16-17-19-36 1.36V
Display
Acer Predator Z35
Storage
Adata 2TB SX8200 Pro + Sandisk 480GB Extreme Pro + 2X4TB HGST NAS + 8TB Seagate Barracuda
Casing
Phanteks P400S
PSU
Corsair AX1200i
OS
Windows 10 Pro

Koenig168 is online now   Reply With Quote
Old 26-09-2019, 12:48 AM   #698
Senior Member
 
MrAwesomeX's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 1,568
any B450 board should be ok.
btw, why not wifi. has wifi and bluetooth will be very convenient. if choose again I will go for the Gigabyte B450I AORUS PRO WIFI
I want max download speed and minimum latency

Some B450 has more usb slots and m2 slots and built-in led features ,etc .Not all the same.
__________________
USER NOTE: STOP SPAMMING MY PM WITH ADS.

Last edited by MrAwesomeX; 26-09-2019 at 12:51 AM..
MrAwesomeX is offline   Reply With Quote
Old 26-09-2019, 12:50 AM   #699
Senior Member
 
MrAwesomeX's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 1,568
MSI B450 Mortar Max, should have stock coming in soon
I also considering MSI B450 Mortar but non max version seems cheaper and practically the same...

need to ownself update BIOs to support latest ryzen CPU right?
__________________
USER NOTE: STOP SPAMMING MY PM WITH ADS.
MrAwesomeX is offline   Reply With Quote
Old 26-09-2019, 01:22 AM   #700
Supremacy Member
 
Koenig168's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 5,575
I also considering MSI B450 Mortar but non max version seems cheaper and practically the same...

need to ownself update BIOs to support latest ryzen CPU right?
The Mortar Max has a Ryzen 3000 ready BIOS. The Mortar probably needs a BIOS update.
Processor
Ryzen 3700X
Mainboard
Gigabyte AX370 Aorus Gaming K7
Graphics Card
Galax GTX 1070Ti EX-SNPR
Memory
Team T-Force Night Hawk 2X8GB DDR4-3200@3600 16-17-19-36 1.36V
Display
Acer Predator Z35
Storage
Adata 2TB SX8200 Pro + Sandisk 480GB Extreme Pro + 2X4TB HGST NAS + 8TB Seagate Barracuda
Casing
Phanteks P400S
PSU
Corsair AX1200i
OS
Windows 10 Pro

Koenig168 is online now   Reply With Quote
Old 26-09-2019, 09:13 AM   #701
High Supremacy Member
 
Ferolare's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 48,018


...and ABBA brings all core avx clock behaviour to 3825ish, up from 3650ish from AB/ABB

now im debating if i should run my cpu at stock since 3800~3825 isnt too far away from 3900
Processor
AMD 3700X
Mainboard
GIGABYTE X570 ELITE
Graphics Card
SAPPHIRE RX 5700
Memory
[2] KLEVV KM4B8GX1A
Storage
Crucial CT525MX300SSD4
Optical Storage
LG WH14NS40
Casing
Fractal Design R5
PSU
Seasonic SSR-550FM
Audio
Creative AE-5

Ferolare is offline   Reply With Quote
Old 27-09-2019, 12:31 AM   #702
Senior Member
 
MrAwesomeX's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 1,568
The Mortar Max has a Ryzen 3000 ready BIOS. The Mortar probably needs a BIOS update.
Local stocks mb very limited sigh . I suspect they deliberately wanna push up prices or force you to buy their expensive bundles.

Do MSI offer international warranty for mb ? Probably gonna buy mb and cpu in amazon or newegg during bf sales but worried about the warranty
__________________
USER NOTE: STOP SPAMMING MY PM WITH ADS.
MrAwesomeX is offline   Reply With Quote
Old 27-09-2019, 01:40 AM   #703
Master Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 4,381
Local stocks mb very limited sigh . I suspect they deliberately wanna push up prices or force you to buy their expensive bundles.

Do MSI offer international warranty for mb ? Probably gonna buy mb and cpu in amazon or newegg during bf sales but worried about the warranty
Singapore market is very small and with small volume manufacturer don't even wanna hiu u. Can be first few to launch is not bad liao. U want fast want cheap go buy online overseas without warranty. Better for yourself and better for local supplier who have to hear these type of accusation without knowing what's going behind the hard work of negotiating with small volume high overhead in sg. Not in a computer hardware industry in case another accusing occur.
slowmover is offline   Reply With Quote
Old 27-09-2019, 08:40 AM   #704
High Supremacy Member
 
MacClipper's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 33,383
Woohoo! Is a 65W 12 core Ryzen 9 3900 incoming?
https://www.anandtech.com/show/14912...herboard-maker
__________________
♪ What good is life, if in the end we all must die... ♫

Looking to Casket Late-eX for Intel...
MacClipper is offline   Reply With Quote
Old 27-09-2019, 09:25 AM   #705
Supremacy Member
 
Koenig168's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 5,575
Local stocks mb very limited sigh . I suspect they deliberately wanna push up prices or force you to buy their expensive bundles.

Do MSI offer international warranty for mb ? Probably gonna buy mb and cpu in amazon or newegg during bf sales but worried about the warranty
You will be surprised. Some MBs are cheaper in Singapore even without bundle e.g. Asus X570 Formula, Gigabyte X570 Extreme.

The MSI B450 Tomahawk MAX has been available in Singapore for quite a while now at a very reasonable price and you can't even find this on Amazon or Newegg.

MSI does not have international warranty for MBs. If you buy from overseas, assume no warranty as overseas RMA can be quite a PITA.
Processor
Ryzen 3700X
Mainboard
Gigabyte AX370 Aorus Gaming K7
Graphics Card
Galax GTX 1070Ti EX-SNPR
Memory
Team T-Force Night Hawk 2X8GB DDR4-3200@3600 16-17-19-36 1.36V
Display
Acer Predator Z35
Storage
Adata 2TB SX8200 Pro + Sandisk 480GB Extreme Pro + 2X4TB HGST NAS + 8TB Seagate Barracuda
Casing
Phanteks P400S
PSU
Corsair AX1200i
OS
Windows 10 Pro

Koenig168 is online now   Reply With Quote
Reply
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On