HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read

Wireless IP Camera thread

Like Tree469Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 27-04-2014, 09:20 PM   #2266
Senior Member
 
Lit3s's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 2,082
Hi guys,

need some help here. I'm on Starhub Fibre using the Dlink gateway. After re-setting up my foscam, i can view it using the program on my computer running on lan.

Iphone etc running ip camera app also no issue on 3G/4G networks. However when connected to the same network on wifi, it just wont load or connect.

i've check the ports are open. Any idea where went wrong?
__________________
http://www.speedtest.net/result/3457419959.png
Lit3s is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2014, 12:48 AM   #2267
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 213
How do you power off vstarcam ip camera?
No logic or requirement to power off the cam. Most of the cams in the market couldn't be sw off by remote. It's useless if it's not on for all time surveillance.
user109s is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2014, 12:52 AM   #2268
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 213
Hi guys,

need some help here. I'm on Starhub Fibre using the Dlink gateway. After re-setting up my foscam, i can view it using the program on my computer running on lan.

Iphone etc running ip camera app also no issue on 3G/4G networks. However when connected to the same network on wifi, it just wont load or connect.

i've check the ports are open. Any idea where went wrong?
You can try to reboot the gateway. Sometime may require to reboot both the router/gateway and cams.
user109s is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2014, 12:39 PM   #2269
Master Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,032
How do you power off vstarcam ip camera ?

On the app i notice there's only a reboot option. If just switching off at the power source is the way, would it corrupt the memory card ?
No power button. Just off directly. Yes, will corrupt clip in long term.
geckoSG is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2014, 12:40 PM   #2270
Master Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,032
No logic or requirement to power off the cam. Most of the cams in the market couldn't be sw off by remote. It's useless if it's not on for all time surveillance.
You will b surprise on the number of people who will turn off the cameras daily to save electricity
geckoSG is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2014, 02:47 PM   #2271
Master Member
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 4,802
I bought a Dlink 5222L (camera supported by Surveillance Station for Synology NAS). Tried to add it in Surveillance Station and was able to get a test connection working. When I choose the video format as MJPEG, it is working fine. However, when I select MPEG4 or H.264 as the video format, the test connection works but Surveillance Station shows camera is disconnected and display error message that the connection is lost.

Any ideas?
Linus is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2014, 09:30 PM   #2272
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 213
You will b surprise on the number of people who will turn off the cameras daily to save electricity
Oh well, by doing so yes, it'll save some but it'll cost you more; itself break down.. Chance is high. Just like some people will switch on their TV but not in stdby. The break down chance is often high. My TVs are all on stdby not switch off cos little current is consumed.

The trade off of this little saving goes none when other electric devices are on; electric kettle, aircon, heater, computer. Even thought you charge your all IOS & Android devices overnite.

You will amazing how much you'll spend electric $$ on the charging devices over a month.. Do you use timer to control your chargers? Ya.. I thought so..

Last edited by user109s; 29-04-2014 at 12:01 AM..
user109s is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2014, 11:03 PM   #2273
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 45
Which ip camera to buy ?

Hi all,

I'm looking for an easy to to setup, good quality ip camera (in terms of features, picture and support) to use at home......which i can view from my pc (win8) or android phone. Budget ard $200-$300. Any recommendations ?

Thanks in advance,

Ricky Chin
rickyc is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2014, 04:19 PM   #2274
Master Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,032
just saw that MARIX got a mayday midnight sales promotion for VStarcam IP Cameras, so far no see anything on their eshop. Maybe really must wait til midnight before models and prices can be seen.
__________________
Its not that it doesn't work, its where you get your stuffs from.
geckoSG is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2014, 10:53 PM   #2275
Arch-Supremacy Member
 
HeeroYuy84's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 24,319
I am looking for cheap Poe camera compatible with synology bad,any recommendations?
HeeroYuy84 is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2014, 11:16 PM   #2276
Supremacy Member
 
Veron4's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 9,980
hi guys,

where to buy Vstar products?
Veron4 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2014, 10:46 AM   #2277
Master Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,032
hi guys,

where to buy Vstar products?

VStarcam | Product Categories | MARIX IT DISTRIBUTION (S) PTE LTD


I saw their online mayday promo this morning, pricing is good for T7835WIP (HD)
__________________
Its not that it doesn't work, its where you get your stuffs from.
geckoSG is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2014, 10:57 AM   #2278
Master Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,032
DR_Archer,


The T7833WIPX3 comes bundled with 32GB MicroSD Card, pricing is same as the same MO price I arranged the other time. You might want to consider buying from them online instead.
__________________
Its not that it doesn't work, its where you get your stuffs from.
geckoSG is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2014, 10:57 AM   #2279
Arch-Supremacy Member
 
HeeroYuy84's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 24,319
I am looking for cheap Poe camera compatible with synology nas,any recommendations?
anyone?????????????
__________________
[IMG]http://sigs.enjin.com/sig-bf3/77fce9d91fb837cc.png?1321888899785[/IMG]
HeeroYuy84 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2014, 11:31 AM   #2280
Master Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,032
user109s, when you get your wanscam, can you tell me if it can do a -20 to -30 degree downward tilt when placed upright?


Thanks!
__________________
Its not that it doesn't work, its where you get your stuffs from.
geckoSG is offline   Reply With Quote
Reply
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On