HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read

Digital TV (DVB T2) Consolidated thread III

Like Tree57Likes
Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 18-05-2016, 05:55 PM   #721
Senior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 782
I just did a scan earlier on my TV, and i realise i can receive Malaysian DVB-T2 channels:

RTM1
RTM2
TV3
TVAH
NTV7
8TV
TV9
BernamaTV

All of them super clear
Where u stay
Which antenna u use? Funke 5.1?
spec116 is offline  
Old 18-05-2016, 06:27 PM   #722
Arch-Supremacy Member
 
WestGuy's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 12,167
Where u stay
Which antenna u use? Funke 5.1?
Near Jurong Point.
AmazonBasics Ultra Thin Indoor TV Antenna - 50 Mile Range
WestGuy is online now  
Old 18-05-2016, 09:24 PM   #723
Master Member
 
consigliere's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 4,746
Do we have to worry about 4g interference with digital tv signal?
consigliere is offline  
Old 18-05-2016, 10:27 PM   #724
Senior Member
 
adv_illusioned's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2,233
Do we have to worry about 4g interference with digital tv signal?
dont think so. my phone is less than a metre away and doesnt seem to affect it.
adv_illusioned is offline  
Old 19-05-2016, 12:29 PM   #725
Supremacy Member
 
albertlee's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 8,357
Do we have to worry about 4g interference with digital tv signal?
Unlikely as they are on different frequency spectrum.
__________________
PM me if you're looking for Ohm referral code. Tks.
albertlee is offline  
Old 19-05-2016, 12:50 PM   #726
Supremacy Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 5,206
Near Jurong Point.
AmazonBasics Ultra Thin Indoor TV Antenna - 50 Mile Range
Wow I tot that part under jurong west 2 area cannot receive digital signals.... shall go source for the parts n get one for my digital tv receiver for my CRT tv....
jeffrey745 is offline  
Old 19-05-2016, 07:59 PM   #727
Master Member
 
consigliere's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 4,746
AmazonBasics Ultra Thin Indoor TV Antenna - 50 Mile Range

This product already pulled out from Amazon.
Newer version seem to perform very badly
consigliere is offline  
Old 19-05-2016, 09:44 PM   #728
Master Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 3,926
Wow I tot that part under jurong west 2 area cannot receive digital signals.... shall go source for the parts n get one for my digital tv receiver for my CRT tv....
Not really, i think the digital coverage for this area is up, i stayed at jurong west central 1. Also near jp, my panasonic th40cx600s internal digital receiver got all the HD channels.
XseanX is offline  
Old 20-05-2016, 11:45 AM   #729
High Supremacy Member
 
Adi Dassler's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 30,646
Hi all, need ur advise on this...

I live in a landed property, and recently my rooftop antenna has broken down.

All along I have been using analog signals to watch MediaCorp channels, and also becos analog channels are going to be obsolete soon, thus I'm planning to buy a smart tv in my living room.

My question is, is there a possibility that I bought the TV already but can't get to watch digital signals?

I'm only afraid of this possibility. Does the smart tv needs to be plugged to a tv point to receive channels?

I actually tried using a spare set TOP box as a trial but I can't seems to get any kind of signals... I live in Sembawang and apparently is indoor reception ready?
Adi Dassler is offline  
Old 20-05-2016, 12:11 PM   #730
High Supremacy Member
 
amazingone's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 48,303
Hi all, need ur advise on this...

I live in a landed property, and recently my rooftop antenna has broken down.

All along I have been using analog signals to watch MediaCorp channels, and also becos analog channels are going to be obsolete soon, thus I'm planning to buy a smart tv in my living room.

My question is, is there a possibility that I bought the TV already but can't get to watch digital signals?

I'm only afraid of this possibility. Does the smart tv needs to be plugged to a tv point to receive channels?

I actually tried using a spare set TOP box as a trial but I can't seems to get any kind of signals... I live in Sembawang and apparently is indoor reception ready?
You need an indoor antenna too, in the case your master antenna is faulty.

amazingone is offline  
Old 20-05-2016, 01:51 PM   #731
High Supremacy Member
 
Adi Dassler's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 30,646
You need an indoor antenna too, in the case your master antenna is faulty.
If indoor antenna cannot receive signal, then gg?
Adi Dassler is offline  
Old 20-05-2016, 07:49 PM   #732
Arch-Supremacy Member
 
mangopudding's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 14,585
Hello,

every time i on my PC, my signal quality for my tv will sometime drop like 20-40%. and it will sometimes hang or temporary show weak signal with black screen.

i am using the daiyo indoor antenna with the booster.

anyway to improve its quality?
mangopudding is offline  
Old 21-05-2016, 12:30 AM   #733
Senior Member
 
Join Date: May 2001
Posts: 940
Hi,
Singtel is charging me $4.95 for the rental of MIO Box, which I intend to return. So I will need a set top box for HD resolution.

My current Panasonic 55 inch LED 3D TV does not have a built in digital tuner.

So I would like to ask which brand of set top box + digital antenna should I buy? And where should I buy from?
Can I just buy the set top box without buying digital antenna? (I'm able to watch SD channels if I'm not using the MIO box)

On another side note, my relative recently bought a Panasonic 4K TV with a built in digital tuner and an akira antenna. It seems that channel 8 subtitles are very sharp while channel U subtitles are blurry. What could be causing the problem? Is that a defect in the TV itself or problems with the Akira antenna?

Thanks.
__________________
[SIZE=1][/SIZE]

Last edited by freedom2001; 21-05-2016 at 12:34 AM..
freedom2001 is offline  
Old 21-05-2016, 02:40 AM   #734
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 554
Hi

Can someone advise why sometimes signal strength can be max but quality can be zero ? This happen for a few mins, cant watch the channel and then quality is back to normal.

Area is HD ready, I live on high floor and using funke 5.1

Thanks
Shalost is offline  
Old 21-05-2016, 03:39 AM   #735
High Supremacy Member
 
Adi Dassler's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 30,646
Anyone living in landed property and can'y get good digital signals?
__________________
"I don't wanna hear anymore complains. Singaporean gets the govt they deserved"
Kenneth Jeyaretnam
Adi Dassler is offline  
Closed Thread
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On