HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read

Digital TV (DVB T2) Consolidated thread IV

Like Tree348Likes
Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 20-01-2018, 03:59 PM   #1531
High Supremacy Member
 
amazingone's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 49,186
yes. and the resolution looks terrible.
Of course, analogue channels has a resolution of just 480P and it will look bad on big screen TV..
amazingone is online now  
Old 20-01-2018, 04:56 PM   #1532
Master Member
 
gregory_choo's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 4,636
how to tell mine come with this decoder?
and I don't sub to starhub or any form of cable tv.
As stated in the manual, only some of the sets have the decoder, but obviously your set is not one of them.

If the TV has dvb-c decoder, you will be able to see full hd singapore channels, without cable tv subscription.
gregory_choo is offline  
Old 20-01-2018, 05:33 PM   #1533
Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 368
As stated in the manual, only some of the sets have the decoder, but obviously your set is not one of them.

If the TV has dvb-c decoder, you will be able to see full hd singapore channels, without cable tv subscription.
I did a full scan and find the HD channel with dvb-c decoder. But all the HD channel carries the Analogue sign under the channel number, so not sure are these digital channels

Sent from OnePlus A0001 using GAGT
caramon is offline  
Old 20-01-2018, 07:04 PM   #1534
Junior Member
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 11
Hi can i ask if there is a way can recieve digital channels with my tv itself? (Samsung UA46F6400)
I have a scan channel option for digital channels but cant seem to find any sg channels. Would greatly appreciate any help

Or is an antenna a must to recieve digital channels?
in.darkness is offline  
Old 20-01-2018, 07:35 PM   #1535
Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 368
Hi can i ask if there is a way can recieve digital channels with my tv itself? (Samsung UA46F6400)
I have a scan channel option for digital channels but cant seem to find any sg channels. Would greatly appreciate any help

Or is an antenna a must to recieve digital channels?
Depending on your tv. If it support dvb-c, you can directly scan the digital channels via SCV point. If it support dvb-t2, then you just needs the antenna, otherwise, will require STB plus antenna.

Sent from Samsung SM-P355 using GAGT
caramon is offline  
Old 20-01-2018, 10:56 PM   #1536
Master Member
 
gregory_choo's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 4,636
Hi can i ask if there is a way can recieve digital channels with my tv itself? (Samsung UA46F6400)
I have a scan channel option for digital channels but cant seem to find any sg channels. Would greatly appreciate any help

Or is an antenna a must to recieve digital channels?
If I am not wrong, UA46F6400 has only DVB-T.

You might need to get a DVB-T2 set top box with antenna.
gregory_choo is offline  
Old 21-01-2018, 06:10 PM   #1537
Supremacy Member
 
discoburg's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 5,596
Just purchased a LG 49uj632t. Which brand of digital antenna receiver should i buy?
discoburg is offline  
Old 21-01-2018, 09:14 PM   #1538
High Supremacy Member
 
amazingone's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 49,186
Just purchased a LG 49uj632t. Which brand of digital antenna receiver should i buy?
I'm using this antenna bought from Qoo10 for two years, so far so good~
https://www.qoo10.sg/item/WAVECOM-AN...&sellerview=on
__________________
喜歡自己的樣子
喜歡自己喜歡你的樣子 🤞
amazingone is online now  
Old 22-01-2018, 09:27 AM   #1539
Supremacy Member
 
discoburg's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 5,596
Thanks for the reply.
I'm using this antenna bought from Qoo10 for two years, so far so good~
https://www.qoo10.sg/item/WAVECOM-AN...&sellerview=on
discoburg is offline  
Old 22-01-2018, 02:27 PM   #1540
Supremacy Member
 
discoburg's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 5,596
Bought this. Any reviews?

discoburg is offline  
Old 22-01-2018, 02:32 PM   #1541
Master Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 3,663
After set up tv with digital tv box, the old wall cable that last time used to be connect from wall to tv to get signal, now no need to connect anywhere already is it? Just keep the cable?
super365 is offline  
Old 23-01-2018, 10:11 PM   #1542
Master Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4,938
Hi Friends

anyone knows if I need to get a digital antenna for Samsung 43MU6100K TV?

If need so, any recommendation?
pcmdan is offline  
Old 24-01-2018, 11:28 AM   #1543
Arch-Supremacy Member
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 18,980
Bought this. Any reviews?

Search harder either in Q0010/Taobao. It should be less then S$10 (active/amplifier one).
discoburg likes this.
cscs3 is offline  
Old 24-01-2018, 03:57 PM   #1544
Senior Member
 
LiLAsN's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,535
Bought this. Any reviews?

Trust me when I say, don't even bother spending so much. Even simply plugging in a non-connected aerial cable might allow you to find digital channels. Just buy the cheap NewMedia Solutions antenna will be enough.

If you are hoping to get Malaysian channel, unless you live very high up or in low lying areas with no tall buildings around and overall depending on your location to our neighbouring countries, even my Amazon 50 mile/80KM antenna with many great reviews could not get me to find Malaysian channels.

Singapore one doesn't need to have a strong antenna really. My 2 cents.

PS: Don't buy brands like Funke brand which looks something like yours. Even when I place it at the same location where my cheap NewMedia Solutions antenna is, I had a hard time getting HD signal. Sian... The result of living on the lower floors of my area.
discoburg likes this.
LiLAsN is offline  
Old 24-01-2018, 04:01 PM   #1545
Senior Member
 
LiLAsN's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,535
Hi Friends

anyone knows if I need to get a digital antenna for Samsung 43MU6100K TV?

If need so, any recommendation?
If I am seeing the correct 4K TV, then yup. Need antenna ONLY.
The issue only arises if your TV does not have DVB-T2 support but only DVB-T or lower. Only then will you need to buy the one that has a set-top box with an antenna for DVB-T2 viewing.

Just go for the default NewMedia Solutions (antenna only) one and you will be fine.
LiLAsN is offline  
Closed Thread
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On