HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read

Digital TV (DVB T2) Consolidated thread IV

Like Tree348Likes
Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-06-2017, 07:50 PM   #736
Master Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,809
Has anyone managed to tune into M'sian channels with their STB?
Post #468 in this thread. But location not shared.

Edit: found 2 more cases:

Post #108 Location Jurong West
Post #340 Location Seletar Hills

Those staying/living in the north, with high gain outdoor antenna plus amplifier thrown in stand a better chance.

http://forums.hardwarezone.com.sg/105556295-post40.html

Edit: Malaysia adopted the outdoor reception mode for their DVB-T2 deployment. Indoor antenna has very little chance of receiving their digital signals.
~Dragonite~ likes this.

Last edited by mrsun18; 12-06-2017 at 01:02 PM..
mrsun18 is offline  
Old 12-06-2017, 08:03 PM   #737
Senior Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 954
im suddenly not getting signal for CH5 and Suria. Everything was working fine before not sure what happened. Tried searching for the channels again and this time CH5 and Suria didnt get picked up at all.

Did mediacorp change anything on their side? Or anyone else of you facing the same prob?
Currently no antenna nor additional setup boxes. Using everything built in on the LGTV 42LA690T-TB
~Dragonite~ likes this.
incubus07 is offline  
Old 12-06-2017, 08:25 PM   #738
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 77
im suddenly not getting signal for CH5 and Suria. Everything was working fine before not sure what happened. Tried searching for the channels again and this time CH5 and Suria didnt get picked up at all.

Did mediacorp change anything on their side? Or anyone else of you facing the same prob?
Currently no antenna nor additional setup boxes. Using everything built in on the LGTV 42LA690T-TB

having the same problem but only to hd channels. Living at North area.
~Dragonite~ likes this.
hikarux3 is offline  
Old 12-06-2017, 08:53 PM   #739
Senior Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 954
having the same problem but only to hd channels. Living at North area.
same actually. I just lost okto as im typing this
~Dragonite~ likes this.
incubus07 is offline  
Old 12-06-2017, 09:28 PM   #740
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 77
same actually. I just lost okto as im typing this
I'm using samsung 50ku6000 no antenna used. Only connected to scv wallpoint.
I can find sd channel of channel 8, u, 5, okto, suria and cna but unable to find hd channels of it. Few weeks ago I'm still able to watch all of the hd channels except for channel u.
~Dragonite~ likes this.

Last edited by hikarux3; 12-06-2017 at 09:30 PM..
hikarux3 is offline  
Old 12-06-2017, 09:44 PM   #741
Master Member
 
gregory_choo's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 4,642
I'm using samsung 50ku6000 no antenna used. Only connected to scv wallpoint.
I can find sd channel of channel 8, u, 5, okto, suria and cna but unable to find hd channels of it. Few weeks ago I'm still able to watch all of the hd channels except for channel u.
are you using dvb-c? starhub recently reassigned all the mediacorp HD channels, may be you want to do a re-scan?
~Dragonite~ likes this.
gregory_choo is offline  
Old 12-06-2017, 09:53 PM   #742
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 77
are you using dvb-c? starhub recently reassigned all the mediacorp HD channels, may be you want to do a re-scan?
I have rescan countless of times.
~Dragonite~ likes this.
hikarux3 is offline  
Old 13-06-2017, 01:54 AM   #743
Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 244
If your place has good signal, use this $2 antenna or something similar to this:

http://www.ebay.com/itm/i-Digital-DV...gAAOSwMr1XPWCN

The signal not very good...

Was using this but when window close then lost signal.
~Dragonite~ likes this.
smackinghar5 is offline  
Old 13-06-2017, 08:28 AM   #744
Master Member
 
gregory_choo's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 4,642
The signal not very good...

Was using this but when window close then lost signal.
In your case, you need to use active antenna.
~Dragonite~ likes this.
gregory_choo is offline  
Old 13-06-2017, 08:54 AM   #745
Master Member
 
xsoldix's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3,705
In your case, you need to use active antenna.
I only get active antenna nowadays.
Usb powered ones.

Not sure whats the difference but the signal is great.
~Dragonite~ likes this.
xsoldix is offline  
Old 13-06-2017, 10:16 AM   #746
Master Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 3,663
I only get active antenna nowadays.
Usb powered ones.

Not sure whats the difference but the signal is great.
What brand/model you buy?

Nearby tv how you get usb power supply? I only have 3pin wall socket.
~Dragonite~ likes this.
super365 is offline  
Old 13-06-2017, 10:41 AM   #747
evq
Arch-Supremacy Member
 
evq's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Posts: 13,510
What brand/model you buy?

Nearby tv how you get usb power supply? I only have 3pin wall socket.
Use phone charger?
~Dragonite~ likes this.
evq is offline  
Old 13-06-2017, 11:47 AM   #748
Master Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,809
I have rescan countless of times.
There are 2 ways of scanning - auto and manual.

In case you have missed the manual scan, try it as shown according to the user manual.



Btw, according to Samsung website, the digital tuner is DVB-T2(VN: DVB-T2C)... Haha...
~Dragonite~ likes this.
mrsun18 is offline  
Old 13-06-2017, 04:05 PM   #749
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 854
I got this... for me is really good....
Location: Queenstown/redhill
TV: LG

If your place has good signal, use this $2 antenna or something similar to this:

http://www.ebay.com/itm/i-Digital-DV...gAAOSwMr1XPWCN

~Dragonite~ likes this.
benzene is offline  
Old 13-06-2017, 05:56 PM   #750
High Supremacy Member
 
Nakedtoes's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 46,530
My place at Boon lay indoor for HD 5 and HD channel U is weak 20%.. Tune antenna until both 50% then other channels weak.. Lol..
~Dragonite~ likes this.
Nakedtoes is offline  
Closed Thread
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On