HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read

Digital TV (DVB T2) Consolidated thread V

Like Tree78Likes
Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 16-07-2018, 04:27 PM   #376
Senior Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 2,411
not sure if i got it correctly, it comes with hdmi & the yellow/red/white output.
RobinYip is offline  
Old 16-07-2018, 04:28 PM   #377
High Supremacy Member
 
THFC78's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 45,948
just redeemed a set of digital box and antenna from digital tv.

have one question, my TV only have component input ports.

The digital box only have hdmi and vga outputs, what should i do now as the serviceman also got no idea.

thanks in advance.
Go online and buy those HDMI Male to Component Adapter Converter Cable lor
__________________
一个人自以为刻骨铭心的回忆,别人早已经忘记了

Last edited by THFC78; 16-07-2018 at 05:07 PM..
THFC78 is offline  
Old 16-07-2018, 04:29 PM   #378
Supremacy Member
 
albertlee's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 8,495
not sure if i got it correctly, it comes with hdmi & the yellow/red/white output.
If what you got is the NMS STB then simply refer to page 6 of the user manual on how to setup.
albertlee is offline  
Old 16-07-2018, 04:31 PM   #379
Senior Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 2,411
If what you got is the NMS STB then simply refer to page 6 of the user manual on how to setup.
already saw, but i got neither hdmi nor yellow red white ports on my TV..
RobinYip is offline  
Old 16-07-2018, 04:31 PM   #380
Senior Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 2,411
Go online and buy those HDMI Male to Component Adapter Converter Cable lor

thanks, will try...read somewhere that this will not convert the hdmi signals to suit the component inputs.
RobinYip is offline  
Old 16-07-2018, 04:35 PM   #381
Supremacy Member
 
albertlee's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 8,495
already saw, but i got neither hdmi nor yellow red white ports on my TV..
Then what color port is available?
albertlee is offline  
Old 16-07-2018, 04:37 PM   #382
Senior Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 2,411
Then what color port is available?
i only have green blue red inputs on my TV
RobinYip is offline  
Old 16-07-2018, 04:46 PM   #383
High Supremacy Member
 
THFC78's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 45,948
i only have green blue red inputs on my TV
Then you have to try getting this type, not the one I posted earlier

__________________
一个人自以为刻骨铭心的回忆,别人早已经忘记了
THFC78 is offline  
Old 16-07-2018, 04:47 PM   #384
Senior Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 2,411
thanks alot...what is e difference between the first pic u posted and the 2nd one?

so that i wun purchase e wrong one.
RobinYip is offline  
Old 16-07-2018, 04:47 PM   #385
Supremacy Member
 
albertlee's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 8,495
i only have green blue red inputs on my TV
Best to call M1 hotline at 6655 5571 for assistance.
albertlee is offline  
Old 16-07-2018, 05:01 PM   #386
High Supremacy Member
 
THFC78's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 45,948
thanks alot...what is e difference between the first pic u posted and the 2nd one?

so that i wun purchase e wrong one.
Just wondering, apart from the green, red and blue input, your tv doesnt have the red and white audio input?
__________________
一个人自以为刻骨铭心的回忆,别人早已经忘记了
THFC78 is offline  
Old 16-07-2018, 06:01 PM   #387
High Supremacy Member
 
amazingone's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 49,305
i only have green blue red inputs on my TV
Component input as in this?


If yes, you can plug the AV cable from the NMS box to the component input, by the sequence:
- Yellow cable to green port
- White cable to white port
- Red cable to red port
amazingone is offline  
Old 16-07-2018, 06:11 PM   #388
Arch-Supremacy Member
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 18,987
i only have green blue red inputs on my TV
That's composite input, there should be a red and white for audio input too. But STB in market do not support rgb composite input. You may need additional convertor.
cscs3 is offline  
Old 16-07-2018, 06:55 PM   #389
Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 465
No guarantee spending more $ will get u MY channels. I used a reasonably priced loop antenna bought from neighborhood hardware shop wif a usb signal amp n managed to receive these channels after some trial n error on antenna positioning. Use the tv or stb signal quality indication on screen 2 find the optimal spot. Sometimes u just canít get a good enough signal due 2 ur location. Try a north facing windows wif least blockage will help somewhat. Happy hunting!
ok, thanks for the advise. I'll give that a go.
jayz_sg is offline  
Old 16-07-2018, 08:17 PM   #390
Master Member
 
gregory_choo's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 4,642
just redeemed a set of digital box and antenna from digital tv.

have one question, my TV only have component input ports.

The digital box only have hdmi and vga outputs, what should i do now as the serviceman also got no idea.

thanks in advance.
normally if the tv has RGB component input, it should have composite input too.

Look for yellow connector - left side, right side, behind, top and bottom.

If really cannot find, then you need to buy a converter.

hdmi to component RGB (or YPbPr) converter.

please note that component video is analog, it may still give you near 720p resolution, however, it demands high quality cable, else you will see interference pattern on the screen.

one example

https://www.aliexpress.com/item/2017...814528525.html
gregory_choo is offline  
Closed Thread
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On