HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read

Digital TV (DVB T2) Consolidated thread V

Like Tree77Likes
Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 26-07-2018, 12:53 AM   #421
Supremacy Member
 
MaoZeDuo's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 9,188
Extra redemption letter wad yall do with it?
MaoZeDuo is offline  
Old 26-07-2018, 09:59 AM   #422
Arch-Supremacy Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 12,594
Ask you all for advice. My parent's HDB flat structure a bit unique has two living rooms, so we have two TV too. We are still using analogue TV for both living rooms. How would you advise me to fully utilize whatever gadgets I may need? Btw, we don't subscribe to cable tv at home, so we don't have mio and starhub box.

Thanks

Sent from Xiaomi REDMI NOTE 4 using GAGT
Any pro can help. Thank you so much.

Sent from Xiaomi REDMI NOTE 4 using GAGT
kazuki666 is online now  
Old 26-07-2018, 10:02 AM   #423
Master Member
 
gregory_choo's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 4,558
Guys I need your advice on my best option for my case as follows:

- Owns 2 Digital Ready TVs at home (i.e. don't need any STBs)
- Staying in Choa Chu Kang area (wish to receive Indo and Msia channels if possible)
- I prefer passive indoor antennas (no need power source) over active ones, if 4 outlets only provide active ones then bo bian active lor

I need to get 2 x indoor antennas only, and I'm definitely going for redemption at the 4 outlets with the $100 vouchers.


Questions
1) Can advise which models should I be getting, in order to maximize my $100 voucher without topping up too much?

2) So for Indo and Msia channels, as long as I do a manual/auto tuning of the channel signals, if able to get means able to get, can't means can't, no other steps to do?

3) Can the $100 redeem 2 x antennas or can only redeem 1??
$100 letter can exchange for 2 or 3 good active antenna.

If you want passive antenna, buy online from lazada or ebay, it is only $2-$3 each.
gregory_choo is offline  
Old 26-07-2018, 10:59 AM   #424
Senior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,264
K2 Remote Control Issues

For those who were concerned with the remote control issue of the K2 DVB-T2 boxes. They changed the remote control model 3 months ago.

The old problematic one looks like this below



The new one (hopefully better) looks like this below



Referenced the previous IV thread below:

https://forums.hardwarezone.com.sg/1...-post1122.html
redglue23 is offline  
Old 26-07-2018, 11:12 AM   #425
High Supremacy Member
 
amazingone's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 48,734
Any pro can help. Thank you so much.

Sent from Xiaomi REDMI NOTE 4 using GAGT
Do you still watch the two TVs?
amazingone is offline  
Old 26-07-2018, 12:36 PM   #426
Arch-Supremacy Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 12,594
Do you still watch the two TVs?
Yes, will have situations both living room's TV will be in use but watching different channels.

Sent from Xiaomi REDMI NOTE 4 using GAGT
kazuki666 is online now  
Old 26-07-2018, 12:45 PM   #427
High Supremacy Member
 
amazingone's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 48,734
Yes, will have situations both living room's TV will be in use but watching different channels.

Sent from Xiaomi REDMI NOTE 4 using GAGT
Then you have to get two digital TV set top box for the two TVs, since both are analogue.

Did you receive the DTV Starter Kit? If yes, you can redeem the set top box+antenna for one of your TV. The another TV can consider getting the cheap China K2 set top box.
https://www.qoo10.sg/item/2018-MODEL...ITAL/554033074
amazingone is offline  
Old 26-07-2018, 01:19 PM   #428
Moderator
 
petetherock's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 6,604
Any pro can help. Thank you so much.

Sent from Xiaomi REDMI NOTE 4 using GAGT
You can either have two set top boxes / user component or analogue video out for one set and HDMI for the other / user a HDMI splitter.
But you will end up watch the same channel unless you use two boxes.
__________________
POST YOUR QUESTIONS INSTEAD OF SENDING A PM



Use the Search Button and Read the Stickies!




My home theatre gear and my blog:

https://peteswrite.blogspot.com/2019...tup-42019.html
petetherock is offline  
Old 26-07-2018, 03:11 PM   #429
Arch-Supremacy Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 12,594
Then you have to get two digital TV set top box for the two TVs, since both are analogue.

Did you receive the DTV Starter Kit? If yes, you can redeem the set top box+antenna for one of your TV. The another TV can consider getting the cheap China K2 set top box.
https://www.qoo10.sg/item/2018-MODEL...ITAL/554033074
You can either have two set top boxes / user component or analogue video out for one set and HDMI for the other / user a HDMI splitter.
But you will end up watch the same channel unless you use two boxes.
Thanks for the amazing details. My family has been using the big fat analogue TV so I completely clueless.
Comparing an analogue TV + digital box + antenna vs digital TV + antenna. Which is a better option?
Because if the digital TV option is better clearer, then I may as well buy two new TVs. I won't need big ones, 32" will do.

Thanks guys.

Sent from Xiaomi REDMI NOTE 4 using GAGT
kazuki666 is online now  
Old 26-07-2018, 03:19 PM   #430
High Supremacy Member
 
amazingone's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 48,734
Thanks for the amazing details. My family has been using the big fat analogue TV so I completely clueless.
Comparing an analogue TV + digital box + antenna vs digital TV + antenna. Which is a better option?
Because if the digital TV option is better clearer, then I may as well buy two new TVs. I won't need big ones, 32" will do.

Thanks guys.

Sent from Xiaomi REDMI NOTE 4 using GAGT
You can take this time now to change the old CRT analogue TV to a flatscreen digital TV, saves electricity and also clearer HD pictures too.

There are a few 32" TV on sale, brands include Philips, Samsung, LG and Sony.
__________________
喜歡自己的樣子
喜歡自己喜歡你的樣子 🤞
amazingone is offline  
Old 26-07-2018, 03:33 PM   #431
Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 281
Try go through the TV and box audio options. Off anything that give audio boost.
Tried all TV and box audio related option but still get the annoying buzzing sound. Only when selected the "undefined" audio instead of "English or Chinese" audio of each digital channel from the setup box sound option, the buzzing sound reduced a bit but quite significant especially for end sound like "s", "c" which turn to like "sss", "ccc" - could it be the audio format decoding issue?
__________________
[SIZE=1]hot[/SIZE]
hotpick is offline  
Old 26-07-2018, 04:02 PM   #432
Arch-Supremacy Member
 
Join Date: Nov 2000
Posts: 19,984
You can take this time now to change the old CRT analogue TV to a flatscreen digital TV, saves electricity and also clearer HD pictures too.

There are a few 32" TV on sale, brands include Philips, Samsung, LG and Sony.
or use the letter get 2 antennas and buy 2 of those aoc/tcl 50s...........
__________________
平淡中见神奇, 贫困中见富裕
xdivider is offline  
Old 26-07-2018, 04:11 PM   #433
High Supremacy Member
 
amazingone's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 48,734
or use the letter get 2 antennas and buy 2 of those aoc/tcl 50s...........
Good idea too, have to see if OP kazuki666 don't mind the big 50" size.
__________________
喜歡自己的樣子
喜歡自己喜歡你的樣子 🤞
amazingone is offline  
Old 27-07-2018, 09:38 AM   #434
Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 127
For those who were concerned with the remote control issue of the K2 DVB-T2 boxes. They changed the remote control model 3 months ago.

.
.

The new one (hopefully better) looks like this below


.
.
I just got this "type B' remote and it comes with no instruction manual or any note.
No idea how to set it up. Pressing Power with OK shows no light.

Anyone knows ?

-edit: I look closer, the new one I received the buttons assignments are 90%
similar to K2 std although the overall outlook is "typeB'. So is actually
not exactly same as any of the 3 pictures....

Last edited by kssk88; 27-07-2018 at 09:47 AM..
kssk88 is offline  
Old 27-07-2018, 12:41 PM   #435
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 64
Courts Somerset just restocked the NMS box funke 250 and 5.1

Sent from Samsung SM-G965F using GAGT
syak_88 is offline  
Closed Thread
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On