HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read

[Maylyn - Networking] ASUS ROG Rapture GT-AC5300

Like Tree29Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 20-03-2017, 10:57 PM   #31
Arch-Supremacy Member
 
Singapore21's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 10,998
So far both seem stable. Fingers crossed.
Singapore21 is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2017, 11:49 PM   #32
Master Member
 
maylyn's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 4,627
So far both seem stable. Fingers crossed.
Nice just continue to feedback in this thread be it your experiences, observations, things that are not working as intended etc
__________________
ASUS SG/TW Networking Tester
maylyn is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2017, 11:56 PM   #33
Arch-Supremacy Member
 
Singapore21's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 10,998
Nice just continue to feedback in this thread be it your experiences, observations, things that are not working as intended etc
Will do.

Maybe asus needs to update its router app.
Singapore21 is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2017, 06:10 AM   #34
Senior Member
 
fallraen's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,525
How's this router compared to Brt ac828?
the netgear X4s is using the same QCA IPQ chipset. that would be a more fair comparison. routerchart.com
__________________
fallraen
fallraen is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2017, 09:11 AM   #35
Senior Member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 602
Guess you are plug into LAN1

SingTel - MIO

SingTel TV ~ LAN 1
VOIP ~ LAN 2



SingTel - Others

SingTel TV ~ LAN 1



You should either populated your LAN @ (LAN2 - SingTel-Others)3/4/7/8 for Internet.

Thanks for the information. I will give it a try.
KoBe_4EvEr is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2017, 07:48 PM   #36
Senior Member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 602
Thanks for the info.
It can be quite annoying when changing setting as it keeps rebooting the router.

Does the 10min interval disconnecting a normal thing that happen?

Last edited by KoBe_4EvEr; 21-03-2017 at 08:10 PM..
KoBe_4EvEr is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2017, 08:59 PM   #37
Arch-Supremacy Member
 
Singapore21's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 10,998
Nice just continue to feedback in this thread be it your experiences, observations, things that are not working as intended etc
Freezing on MIO recurred tonight. Pretty bad.
Singapore21 is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2017, 09:16 PM   #38
Arch-Supremacy Member
 
Singapore21's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 10,998
Thanks for the info.
It can be quite annoying when changing setting as it keeps rebooting the router.

Does the 10min interval disconnecting a normal thing that happen?
Are u using MIO? Any problems?


I've put back my A88u. All is good now, so again am sure it's the Rapture.
Singapore21 is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2017, 10:06 PM   #39
Senior Member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 602
Are u using MIO? Any problems?


I've put back my A88u. All is good now, so again am sure it's the Rapture.
I used both Singtel-MIO and Singtel-Others profile, the internet just screw me up big times. Having intermittent disruption until I swap back the original router from Singtel.

Rapture seems to be having an issue.
KoBe_4EvEr is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2017, 10:31 PM   #40
Arch-Supremacy Member
 
Singapore21's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 10,998
Yeah looks to be so. Did u try watching your SingTel tv?
Singapore21 is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2017, 12:42 AM   #41
Senior Member
 
fallraen's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,525
currently using rapture now on starhub fibre. so far so good, did not test with MIO etc, overall increase in speed and signal strength. havent tested signal on my second floor yet.
__________________
fallraen
fallraen is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2017, 06:52 AM   #42
Senior Member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 602
Yeah looks to be so. Did u try watching your SingTel tv?
Not yet. Will do it tonight.
KoBe_4EvEr is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2017, 08:25 AM   #43
Arch-Supremacy Member
 
Singapore21's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 10,998
KInda erratic for me. ok for first 60 mins or so and then keeps recurring like every 5 mins. Yesterday it started happening only after 2 hours of viewing. Couldn't tahan so I changed back to my ac88. The second time I experienced it, it seemed to be losing its WAN connection as well (light went off) and so my internet access also was affected.
Singapore21 is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2017, 09:28 AM   #44
Senior Member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 602
Hopefully this get resolved soon. The connection keeps dropping just get us frustrated.
Also waiting for my friend to test on his end, as he is using Singtel MiO too.
KoBe_4EvEr is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2017, 12:26 PM   #45
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 105
Temporary Solution for Singtel Fibre (Non Unlimited)

Hi guys , I hope this helps for now till they get the firmware done properly. I bought the router on 17 March second day of launch . Day one i went back i was not able to connect to internet with DHCP problem from ISP error and the internet LED was Red but turns white with successful connections then for awhile back with same error with endless reboot cycle. I downloaded the newer firmware (only small difference in last 4 number higher firmware number from original) from asus website and did a factory reset. I called Singtel and Asus for help as my previous RT-AC68U was working perfectly.
I brought the router down to Asustek as they are not sure of the real reason and given me a replacement unit. Similiarly, the internet connection LED would turn red for no reason and the router would reboot. Upon reboot , the system log time is revert back to 14 Feb and it would not sync to NTP as i suspect the time difference is too wide that the Singtel ONT modem cannot sync with it to give it a IP. I also found that once the router reboots it would revert back to 14 Feb in system log and not syncing with ONT to get updated IP regardless triggered by itself due to error or manually. After setup i found the same problem therefore i suspect it is the firmware side.

I tried all setting one by one (OMG 6 Hours of router config!) and found some triggers for the random reboots. Any reboots would revert system log time back to 14 Feb and no successful connection thereafter unless trigger is removed or fix in place (later part in solution).

First is the Game IPS, if turn On with certain brand of devices such as xiaomi phone or huge wifi traffic would cause the router to think that it is being attacked ? and reboots but no hits count on the Game IPS page.

Second is the WAN in automatic IP , it would reboot after a few minutes of Internet LED RED and the cycle repeats.

Third is that i got my IP from Singtel and used all default DNS provided from them but still Internet LED White but all device will show no internet and cannot load page and again reboot will occur at random.

Solution i found is that to turn Game IPS OFF , Set IP to static IP and use opendns or google DNS . To get your Static IP , use your working router for my case the RT-ac68U to get the IP for your internet (given by singtel starts with 119 (does not work) but my asus RT-ac68U one was 42 ) from the config page. Thereafter swap with the GT-AC5300 and in WAN setting use Static IP and key in the ip from your old router. subnet is 255.255.255.0 and default gateway is your GT-AC5300 router setting ip . Dns use your prefered provider for my case one opendns and one google dns.
Apply the setting and should be working stable including Miotv , no more drop in connections.

it is 3 days and seems ok with no problems but my old one beside just in case =)

I tried the Singtel-Others profile and manual both ok as long as it the WAN is static IP.

I use non unlimited fibre

NOTE: Game IPS must be off or else the reboot cycle will trigger again although it is able to connect to internet due to the given IP but still not working as it is keep rebooting and revert back to feb 14 .

Hope this helps ! Finger cross everyone and ASUS we are waiting ~ =)
hanliang is offline   Reply With Quote
Reply
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On