www.hardwarezone.com.sg


www.hardwarezone.com.sg (/)
-   Internet Bandwidth & Networking Clinic (https://forums.hardwarezone.com.sg/internet-bandwidth-networking-clinic-4/)
-   -   [Maylyn - Networking] ASUS RT-AC86U (https://forums.hardwarezone.com.sg/internet-bandwidth-networking-clinic-4/%5Bmaylyn-networking%5D-asus-rt-ac86u-5678796.html)

alertz 14-09-2017 03:42 PM

so did anyone tried the AMAS feature? is it working well like the mesh? :D

finalforce 14-09-2017 05:22 PM

I think there's a problem with dlna/upnp. My server connected by ethernet seems to be blocked. Doesn't affect wireless servers though

maylyn 15-09-2017 03:03 PM

ASUS RT-AC86U Firmware version 3.0.0.4.382.16466 ~ 14/09/2017

Security fixed

- Fixed CVE-2017-12754
- Fixed CVE-2017-11345
- Fixed CVE-2017-11344
- Fixed CVE-2017-11420

Bug fixed

- Fixed networkmap wan connection issues.
- Fixed AiCloud related issues.
- Fixed AiProtection related issues.
- Fixed wireless interoperability issue.
- Fixed game boost related issues.
- Fixed ASUS router app connection issues when router does not have public WAN IP.

New

- Added HDD hibernation feature.

Please unzip the firmware file first then check the MD5 code.
MD5: 4bdd258dcd60d9d9371ff8b00008e5a3

Download ~> http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/wir...0438216466.zip

finalforce 16-09-2017 12:09 PM

New update seems good! Although updating process was weird.. The screen was just stuck at the applying settings page until I closed it and realised that the router has been updated.

For one my dlna server is now unblocked.

Also there is a new Singapore region in the wireless settings. Doesn't let me set 2.4ghz to channel 12/13 though

maylyn 16-09-2017 12:52 PM

ASUS AiMesh New Beta for ASUS RT-AC86U is out.


Quote:

Originally Posted by Wilson_Deng, post: 348247, member: 44807
Hi There,

New beta available today for RT-AC68U, RT-AC86U, RT-AC5300, RT-AC88U.
https://drive.google.com/drive/folde...E0?usp=sharing

And now we make it a official name as AiMesh.

Here are changelogs

For RT-AC86U, RT-AC68U
1. UI
- Change AMAS to AiMesh.
- Change alogorithm for onboarding progress % count.
- Add reset modem page into QIS.
- Add some hint for user when DHCP Server and wireless authentication type changed.
- www: change the position of separating the ssid of wireless bands checkbox.~~~~~
- www: accroding to QIS 3.0 SPEC, divide WAN selection into 2 steps.
- [Update][AiMesh] www : Modify AiMesh naming.
- AiMesh system.
- Cap : AiMesh router.
- Slave : AiMesh node.
2. Enabled Roaming Feature at default setting.
3. New Sync Configuration
- Telnet
- SSH
- Roaming assistant
- Smart Connect
- MAC Filter
- Syslog
4. Auto reset default when onboarding failure.
5. Add renew ip mechanism in RE mode. [Bug#244]
6. Fixed an issue as RE can be onboarded after user login by IPAddress/index.asp.
7. RE can't be search after on-boarding failure by CAP.
8. Other minor bugs fix.


For RT-AC5300, RT-AC88U
First beta release.


kendo21 02-10-2017 11:24 PM

Hi mayln, i brought this router during comex, was on a Singtel 1gbps plan but i was only able to get around 500plus mbps DL speed from it through wired connection. i troubleshoot and found that the antivirus on the com is throttling the speed, after uninstalling it. i got addition 100mpbs speed boost. I tried turned off AI protection i got another 100mbps speed boost. May i ask if the next firmware can solve this throttling from the AI protection. So far love the function on it but speed throttling is a no go. upgrade my cables to cat 7 too.

finalforce 16-10-2017 05:34 PM

Merlin beta is out for brave souls.
https://www.snbforums.com/threads/be...ailable.41661/

xonix 16-10-2017 07:04 PM

Quote:

Originally Posted by kendo21 (Post 110598170)
Hi mayln, i brought this router during comex, was on a Singtel 1gbps plan but i was only able to get around 500plus mbps DL speed from it through wired connection. i troubleshoot and found that the antivirus on the com is throttling the speed, after uninstalling it. i got addition 100mpbs speed boost. I tried turned off AI protection i got another 100mbps speed boost. May i ask if the next firmware can solve this throttling from the AI protection. So far love the function on it but speed throttling is a no go. upgrade my cables to cat 7 too.

Turning all those protection is like going through more inspection at Causeway to JB. The more checks there is, of course will be safer but traffic slow down loh :s13:

kendo21 19-10-2017 02:51 PM

I experience a huge drop in 5ghz dl speed from my Mobile device. Usually I got 400 plus mpbs but after firmware update dropped to a constant max of 250 mpbs. All speed tested during single usage. Can anyone advise me if it's the hardware problem, I tried playing with all the setting but now the router will sometime lost DHCP connection from PON resulting in temporary DC. Very annoyed, even hard reset don't solve the problem.

renfred89 19-10-2017 05:22 PM

Quote:

Originally Posted by kendo21 (Post 110863176)
I experience a huge drop in 5ghz dl speed from my Mobile device. Usually I got 400 plus mpbs but after firmware update dropped to a constant max of 250 mpbs. All speed tested during single usage. Can anyone advise me if it's the hardware problem, I tried playing with all the setting but now the router will sometime lost DHCP connection from PON resulting in temporary DC. Very annoyed, even hard reset don't solve the problem.

after firmware update, got reset not?

kendo21 19-10-2017 11:49 PM

Quote:

Originally Posted by renfred89 (Post 110865806)
after firmware update, got reset not?

Yea hard reset 2 times to see if the problem still presist. Initially after reset 1 time the speed return back to normal 300 to 400mpbs but after awhile dropped back to 250 range. How should i bring down service center for a check?

finalforce 20-10-2017 12:28 AM

Quote:

Originally Posted by kendo21 (Post 110871529)
Yea hard reset 2 times to see if the problem still presist. Initially after reset 1 time the speed return back to normal 300 to 400mpbs but after awhile dropped back to 250 range. How should i bring down service center for a check?

Did you enable qos? Or restart your ont?

kendo21 20-10-2017 03:14 PM

Quote:

Originally Posted by finalforce (Post 110871958)
Did you enable qos? Or restart your ont?

Yup.... I did an hard reset on the Ont and it screw up worse lol. Need call the Singtel guy come down reconfigure. I went to do an one to one exchange already. Will update once I set it up.

renfred89 20-10-2017 03:48 PM

Restart ont. Not reset it.

Not all models of ont does the automatic profile installation.

If your ont model cannot recover from reset, then the profile can only be set up via technician.

Omg, you just got yourself into a deeper inconvenience..

Quote:

Originally Posted by kendo21 (Post 110879991)
Yup.... I did an hard reset on the Ont and it screw up worse lol. Need call the Singtel guy come down reconfigure. I went to do an one to one exchange already. Will update once I set it up.


kendo21 21-10-2017 02:17 AM

PROBLEM SOLVED. Iphone speed at 400 to 500 mbps dl/ul.
Lan around 700 to 800, Satisfied already since it 30m from the ONT.


All times are GMT +8. The time now is 04:21 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.