www.hardwarezone.com.sg


www.hardwarezone.com.sg (/)
-   Internet Bandwidth & Networking Clinic (https://forums.hardwarezone.com.sg/internet-bandwidth-networking-clinic-4/)
-   -   [Maylyn's Review] ASUS RT-AC3200 Router (https://forums.hardwarezone.com.sg/internet-bandwidth-networking-clinic-4/%5Bmaylyns-review%5D-asus-rt-ac3200-router-4997708.html)

maylyn 22-03-2015 02:17 PM

Some connectivity updates using ASUS RT-AC3200 using SingTel Fiber 500M and lower that requires VLAN tagging.

After some extensive checks and highlighted by Nanoflag, ASUS RT-AC3200 is affected by the LAN GE port 1 with limited or no connectivity when the SingTel profile are in used resulting not able to establish Internet connectivity.

GE port 2, 3 and 4 (MIO TV STB port) are not affected.

SingTel Fiber users can continue to use the ASUS RT-3200 by connecting via GE port 2

ASUS has been make aware and I will provide new updates when I have the info.

Regards.

Maylyn

thiamhui 22-03-2015 02:27 PM

Quote:

Originally Posted by maylyn (Post 92699423)
Some connectivity updates using ASUS RT-AC3200 using SingTel Fiber 500M and lower that requires VLAN tagging.

After some extensive checks and highlighted by Nanoflag, ASUS RT-AC3200 is affected by the LAN GE port 1 with limited or no connectivity when the SingTel profile are in used resulting not able to establish Internet connectivity.

GE port 2, 3 and 4 (MIO TV STB port) are not affected.

SingTel Fiber users can continue to use the ASUS RT-3200 by connecting via GE port 2

ASUS has been make aware and I will provide new updates when I have the info.

Regards.

Maylyn

How about using manual configuration?

Apparatus 22-03-2015 07:10 PM

Re
 
I think it has some bugs still

In NETWORK MAPS -> CLIENTS

I have 9 IP cams, 2xNOTE 4 and 1xMS SP3 all on wireless and guess what? Sometimes the WIRELESS would show 12 items, sometimes 11 items and sometimes 11 items with 1 under WIRED. And best of all only 2 on 5GHz-2, 2 on 5GHz-1 and the rest on 2.4GHz. I also found that the device on 5GHZ-2 would moved to 2.4GHz for no apparent reason. I thought once a device has been identified as 5GHz-2 or 5GHz-1 or 2.4GHz it would remain sticky?

This is when the SMART CONNECT is on.

Anybody can explain? Thanks

trichard 22-03-2015 07:38 PM

9 IP cams ........ :eek:

Big house you have.....

Apparatus 22-03-2015 07:42 PM

Quote:

Originally Posted by trichard (Post 92705786)
9 IP cams ........ :eek:

Big house you have.....


No lah just HDB 4-rm

renfred89 22-03-2015 07:52 PM

Quote:

Originally Posted by Apparatus (Post 92705871)
No lah just HDB 4-rm

Haahs then ur toilets confirm got IP Cam liao lor.. Hahas

renfred89 22-03-2015 07:54 PM

Quote:

Originally Posted by Apparatus (Post 92705257)
I think it has some bugs still

In NETWORK MAPS -> CLIENTS

I have 9 IP cams, 2xNOTE 4 and 1xMS SP3 all on wireless and guess what? Sometimes the WIRELESS would show 12 items, sometimes 11 items and sometimes 11 items with 1 under WIRED. And best of all only 2 on 5GHz-2, 2 on 5GHz-1 and the rest on 2.4GHz. I also found that the device on 5GHZ-2 would moved to 2.4GHz for no apparent reason. I thought once a device has been identified as 5GHz-2 or 5GHz-1 or 2.4GHz it would remain sticky?

This is when the SMART CONNECT is on.

Anybody can explain? Thanks

I believe if u turn off smart connect, the devices will not be shifted around.. The purpose of smart connect is to choose the best connection for ur devices. But as of now, the variables still need further fine tuning..

Alphas 22-03-2015 07:55 PM

Buggy firmware

trichard 22-03-2015 08:18 PM

Quote:

Originally Posted by renfred89 (Post 92706076)
Haahs then ur toilets confirm got IP Cam liao lor.. Hahas

Cannot be... I believe this is the arrangements..

2 cam point main door
1 cam point kitchen windows
2 cam point bed roomx2
1 cam sitting room
1 cam dinning room
2 cam master room with 1 pointing the safe box.

His house have infrared armed also.. And direct link to Cisco police.. :D

But seriously ..... I have 2 IPs cam (on 2.4G) + 4 Smart phone (on 5Ghz) + 3 Laptops (at most 1 or 2 on sometime on 5Ghz)

Do I need a AC3200 ??

SiaoAngMoh 22-03-2015 08:38 PM

From that dummy UI link on the first page, looks like the channels 52-64 and 100-144 are yet again not supported. I assume the router is lacking DFS support to enable these channels. That alone is a reason to avoid this.

What are the power levels (in dBm) the router supports for the channels 149 onwards, any ideas?

ASUS@SG 23-03-2015 04:41 PM

Dear all,

New firmware for RT-AC3200 coming soon.

Best regard,
JK

Apparatus 23-03-2015 04:57 PM

Quote:

Originally Posted by trichard (Post 92706655)
Cannot be... I believe this is the arrangements..

2 cam point main door
1 cam point kitchen windows
2 cam point bed roomx2
1 cam sitting room
1 cam dinning room
2 cam master room with 1 pointing the safe box.

His house have infrared armed also.. And direct link to Cisco police.. :D

But seriously ..... I have 2 IPs cam (on 2.4G) + 4 Smart phone (on 5Ghz) + 3 Laptops (at most 1 or 2 on sometime on 5Ghz)

Do I need a AC3200 ??

I have more toys than you lah. 9 IP cameras with IR, 4 smartphones, 2xandroid tv boxes, 2×smart tvs, 1xnetbook, 1xring video doorbell and 1xMS SP3. More on the way when I acquire IoT devices

If your devices are old then 2.4Ghz and a 5Ghz will suffice. However, if you check on 5Ghz-2 & 5Ghz-1 the channels are the same so I wonder what's the use of having 2 same highways now?

guile 23-03-2015 06:07 PM

Quote:

Originally Posted by ASUS@SG (Post 92728577)
Dear all,

New firmware for RT-AC3200 coming soon.

Best regard,
JK

Can't wait to try it.

My Mio TV doesn't work even after selecting Singtel - Others.

I've rebooted the set top box several times and it still fail.

I have also tried powering off the ONT, router and set top box. Powering on the ONT, router and lastly the set top box after all the lights are stable with no success.

I'm not sure what else to try.

astonchew 23-03-2015 09:44 PM

similar issue.
on Fibre 200M Mio and tried all the possible without any success in getting miotv to work.
internet and voice working fine.

ont port 2 => ac3200 wan => miotv box on port 4 using singtel others profile (internet ok, miotv not working)

ont port 2 => ac3200 wan => miotv on port 4 using singtel miotv profile (internet ok, miotv not working)

no choice have to plug in back the old aztech modem in order to get back miotv.
hopefully a new firmware will get this fix soon.

trichard 23-03-2015 09:50 PM

May be I can post a WTB message here .... to those who thinking to sell off can PM me .......:D


All times are GMT +8. The time now is 11:30 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.