HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read

[Maylyn's Review] ASUS RT-AC3200 Router

Like Tree54Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 22-03-2015, 02:17 PM   #16
Master Member
 
maylyn's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 4,627
Some connectivity updates using ASUS RT-AC3200 using SingTel Fiber 500M and lower that requires VLAN tagging.

After some extensive checks and highlighted by Nanoflag, ASUS RT-AC3200 is affected by the LAN GE port 1 with limited or no connectivity when the SingTel profile are in used resulting not able to establish Internet connectivity.

GE port 2, 3 and 4 (MIO TV STB port) are not affected.

SingTel Fiber users can continue to use the ASUS RT-3200 by connecting via GE port 2

ASUS has been make aware and I will provide new updates when I have the info.

Regards.

Maylyn
maylyn is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2015, 02:27 PM   #17
Senior Member
 
thiamhui's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Posts: 619
Some connectivity updates using ASUS RT-AC3200 using SingTel Fiber 500M and lower that requires VLAN tagging.

After some extensive checks and highlighted by Nanoflag, ASUS RT-AC3200 is affected by the LAN GE port 1 with limited or no connectivity when the SingTel profile are in used resulting not able to establish Internet connectivity.

GE port 2, 3 and 4 (MIO TV STB port) are not affected.

SingTel Fiber users can continue to use the ASUS RT-3200 by connecting via GE port 2

ASUS has been make aware and I will provide new updates when I have the info.

Regards.

Maylyn
How about using manual configuration?
thiamhui is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2015, 07:10 PM   #18
Supremacy Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 8,611
Re

I think it has some bugs still

In NETWORK MAPS -> CLIENTS

I have 9 IP cams, 2xNOTE 4 and 1xMS SP3 all on wireless and guess what? Sometimes the WIRELESS would show 12 items, sometimes 11 items and sometimes 11 items with 1 under WIRED. And best of all only 2 on 5GHz-2, 2 on 5GHz-1 and the rest on 2.4GHz. I also found that the device on 5GHZ-2 would moved to 2.4GHz for no apparent reason. I thought once a device has been identified as 5GHz-2 or 5GHz-1 or 2.4GHz it would remain sticky?

This is when the SMART CONNECT is on.

Anybody can explain? Thanks

Last edited by Apparatus; 22-03-2015 at 07:12 PM..
Apparatus is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2015, 07:38 PM   #19
High Supremacy Member
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 48,769
9 IP cams ........

Big house you have.....

Last edited by trichard; 22-03-2015 at 07:40 PM..
trichard is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2015, 07:42 PM   #20
Supremacy Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 8,611
9 IP cams ........

Big house you have.....

No lah just HDB 4-rm
Apparatus is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2015, 07:52 PM   #21
Arch-Supremacy Member
 
renfred89's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 16,554
No lah just HDB 4-rm
Haahs then ur toilets confirm got IP Cam liao lor.. Hahas
renfred89 is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2015, 07:54 PM   #22
Arch-Supremacy Member
 
renfred89's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 16,554
I think it has some bugs still

In NETWORK MAPS -> CLIENTS

I have 9 IP cams, 2xNOTE 4 and 1xMS SP3 all on wireless and guess what? Sometimes the WIRELESS would show 12 items, sometimes 11 items and sometimes 11 items with 1 under WIRED. And best of all only 2 on 5GHz-2, 2 on 5GHz-1 and the rest on 2.4GHz. I also found that the device on 5GHZ-2 would moved to 2.4GHz for no apparent reason. I thought once a device has been identified as 5GHz-2 or 5GHz-1 or 2.4GHz it would remain sticky?

This is when the SMART CONNECT is on.

Anybody can explain? Thanks
I believe if u turn off smart connect, the devices will not be shifted around.. The purpose of smart connect is to choose the best connection for ur devices. But as of now, the variables still need further fine tuning..
renfred89 is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2015, 07:55 PM   #23
Arch-Supremacy Member
 
Alphas's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 21,762
Buggy firmware
alvino likes this.
Alphas is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2015, 08:18 PM   #24
High Supremacy Member
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 48,769
Haahs then ur toilets confirm got IP Cam liao lor.. Hahas
Cannot be... I believe this is the arrangements..

2 cam point main door
1 cam point kitchen windows
2 cam point bed roomx2
1 cam sitting room
1 cam dinning room
2 cam master room with 1 pointing the safe box.

His house have infrared armed also.. And direct link to Cisco police..

But seriously ..... I have 2 IPs cam (on 2.4G) + 4 Smart phone (on 5Ghz) + 3 Laptops (at most 1 or 2 on sometime on 5Ghz)

Do I need a AC3200 ??

Last edited by trichard; 23-03-2015 at 02:11 AM..
trichard is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2015, 08:38 PM   #25
Senior Member
 
Join Date: Oct 2000
Posts: 1,228
From that dummy UI link on the first page, looks like the channels 52-64 and 100-144 are yet again not supported. I assume the router is lacking DFS support to enable these channels. That alone is a reason to avoid this.

What are the power levels (in dBm) the router supports for the channels 149 onwards, any ideas?
SiaoAngMoh is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2015, 04:41 PM   #26
Featured Distributor for Hardware Clinic, ASUS eCustomer Service Center
 
ASUS@SG's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 7,489
Dear all,

New firmware for RT-AC3200 coming soon.

Best regard,
JK
__________________
ASUS Service Center Location (SG):
Click here for location and operating hours

For warranty information and repair status:
Click here to enquire

To purchase laptop or zenfone adapter/battery/accessories:
Click here to check the pricing and availability

Other general enquiries or feedback:
Email: marketing_sg@asus.com

*Response may take up to 2-4 working days. Please be patient.

For technical assistance, please contact +65 66369163 Operation hours: Mon~Fri 9:30am - 5:30pm, Extended hours on Wed 5:30pm - 7:00pm, Sat 09:30am - 12.30pm, Closed on Sunday and Public Holiday.

Ensure that you have the product in front of you and that it is turned on, if feasible. In addition, please ensure that you have the following information available: Serial Number (E.g: F5N0BC022939214) Model Number (E.g: UX303LN) Problem encountered

Join ASUS Facebook
Subscribe to ASUS Youtube
ASUS@SG is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2015, 04:57 PM   #27
Supremacy Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 8,611
Cannot be... I believe this is the arrangements..

2 cam point main door
1 cam point kitchen windows
2 cam point bed roomx2
1 cam sitting room
1 cam dinning room
2 cam master room with 1 pointing the safe box.

His house have infrared armed also.. And direct link to Cisco police..

But seriously ..... I have 2 IPs cam (on 2.4G) + 4 Smart phone (on 5Ghz) + 3 Laptops (at most 1 or 2 on sometime on 5Ghz)

Do I need a AC3200 ??
I have more toys than you lah. 9 IP cameras with IR, 4 smartphones, 2xandroid tv boxes, 2◊smart tvs, 1xnetbook, 1xring video doorbell and 1xMS SP3. More on the way when I acquire IoT devices

If your devices are old then 2.4Ghz and a 5Ghz will suffice. However, if you check on 5Ghz-2 & 5Ghz-1 the channels are the same so I wonder what's the use of having 2 same highways now?

Last edited by Apparatus; 23-03-2015 at 05:36 PM..
Apparatus is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2015, 06:07 PM   #28
Arch-Supremacy Member
 
guile's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 12,924
Dear all,

New firmware for RT-AC3200 coming soon.

Best regard,
JK
Can't wait to try it.

My Mio TV doesn't work even after selecting Singtel - Others.

I've rebooted the set top box several times and it still fail.

I have also tried powering off the ONT, router and set top box. Powering on the ONT, router and lastly the set top box after all the lights are stable with no success.

I'm not sure what else to try.
guile is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2015, 09:44 PM   #29
Senior Member
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 1,355
similar issue.
on Fibre 200M Mio and tried all the possible without any success in getting miotv to work.
internet and voice working fine.

ont port 2 => ac3200 wan => miotv box on port 4 using singtel others profile (internet ok, miotv not working)

ont port 2 => ac3200 wan => miotv on port 4 using singtel miotv profile (internet ok, miotv not working)

no choice have to plug in back the old aztech modem in order to get back miotv.
hopefully a new firmware will get this fix soon.
astonchew is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2015, 09:50 PM   #30
High Supremacy Member
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 48,769
May be I can post a WTB message here .... to those who thinking to sell off can PM me .......
trichard is offline   Reply With Quote
Reply
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On