www.hardwarezone.com.sg


www.hardwarezone.com.sg (/)
-   Internet Bandwidth & Networking Clinic (https://forums.hardwarezone.com.sg/internet-bandwidth-networking-clinic-4/)
-   -   [Maylyn's Review] ASUS RT-AC3200 Router (https://forums.hardwarezone.com.sg/internet-bandwidth-networking-clinic-4/%5Bmaylyns-review%5D-asus-rt-ac3200-router-4997708.html)

ptey 30-03-2015 12:27 PM

Quote:

Originally Posted by ASUS@SG (Post 92870229)
Dear all,

Below beta firmware will resolve bug for "Singtel users". However, if you are using another ISP and you may flash the firmware as well.

Download: http://goo.gl/n1n6WM

Best regard,
JK

Updated the beta firmware, however the MIO TV is struck at loading page, no TV program shown..

renfred89 30-03-2015 12:34 PM

Quote:

Originally Posted by ptey (Post 92875074)
Updated the beta firmware, however the MIO TV is struck at loading page, no TV program shown..

Have u tried a reset or a reboot with power off?

ptey 30-03-2015 12:39 PM

Quote:

Originally Posted by renfred89 (Post 92875225)
Have u tried a reset or a reboot with power off?

Yes, I have off everything and restart accordingly.

There is a new firmware notification after I installed the beta firmware..

renfred89 30-03-2015 12:42 PM

Quote:

Originally Posted by ptey (Post 92875325)
Yes, I have off everything and restart accordingly.

Oh well... Lets wait for others to see if they face the same problem.. If not, try resetting nvram by holding down WPS when powering on..

ASUS@SG 30-03-2015 03:46 PM

Quote:

Originally Posted by ptey (Post 92875325)
Yes, I have off everything and restart accordingly.

There is a new firmware notification after I installed the beta firmware..

Dear Ptey,

Just press No to upgrade :)

Best regard,
JK

trichard 30-03-2015 03:59 PM

Quote:

Originally Posted by maylyn (Post 92869464)
Yes and CPU != radio

Radios are queried with the wl userspace too.

Alternatively the easiest way is to flash to RMerlin AC3200 firmware.

Hmm.... don't really get you ..
Can share the actual command here???

ptey 30-03-2015 06:44 PM

Quote:

Originally Posted by ASUS@SG (Post 92879332)
Dear Ptey,

Just press No to upgrade :)

Best regard,
JK

What I meant is there is a new firmware notification after the beta firmware update but didn't press anything and the MIO TV doesn't work. And the Lan port 1 also not working at the same time. I have to use back my RT-AC68 to have them work again. So I have to keep my RT-AC3200 in the box again.

ptey 30-03-2015 06:50 PM

Quote:

Originally Posted by renfred89 (Post 92875369)
Oh well... Lets wait for others to see if they face the same problem.. If not, try resetting nvram by holding down WPS when powering on..

Yes done that and is still the same.

guile 31-03-2015 02:04 AM

Quote:

Originally Posted by ASUS@SG (Post 92870229)
Dear all,

Below beta firmware will resolve bug for "Singtel users". However, if you are using another ISP and you may flash the firmware as well.

Download: http://goo.gl/n1n6WM

Best regard,
JK

Updated the firmware successfully. Powered off the router, Mio TV and ONT. Powered on the ONT, followed by the router and lastly the Mio TV. After waiting for the Mio TV to fully load up, I am happy to say that it is now working again at Port 4.

I then connect my switch to port 1 (previously on port 2) and it's working as well.
Lan 1, 2 and 3 are all working now.

I do not have Mio Voice, so I can't test whether Lan 3 works for it.

Quite happy with this beta firmware, though I have not tested the Smart Connect yet as I prefer to assign my devices to the individual channels manually to get its maximum speed. :)

maylyn 31-03-2015 02:59 AM

Quote:

Originally Posted by guile (Post 92891914)
Updated the firmware successfully. Powered off the router, Mio TV and ONT. Powered on the ONT, followed by the router and lastly the Mio TV. After waiting for the Mio TV to fully load up, I am happy to say that it is now working again at Port 4.

I then connect my switch to port 1 (previously on port 2) and it's working as well.
Lan 1, 2 and 3 are all working now.

I do not have Mio Voice, so I can't test whether Lan 3 works for it.

Quite happy with this beta firmware, though I have not tested the Smart Connect yet as I prefer to assign my devices to the individual channels manually to get its maximum speed. :)

Glad it's working for you now :D

Just ignore the notification yellow exclamation mark to upgrade the firmware. This fix will be incorporate into the next ASUS official AC3200 firmware.

Mind telling me what is your SingTel ONT brand? Ericsson, Alcatel or ZTE? I'm trying to concur some findings :s22:

WWE_Fan 31-03-2015 06:41 AM

Quote:

Originally Posted by ASUS@SG (Post 92870229)
Dear all,

Below beta firmware will resolve bug for "Singtel users". However, if you are using another ISP and you may flash the firmware as well.

Download: http://goo.gl/n1n6WM

Best regard,
JK

Asking on behalf of friend.
How to install the firmware into the router?

guile 31-03-2015 09:04 AM

Quote:

Originally Posted by maylyn (Post 92892241)
Glad it's working for you now :D

Just ignore the notification yellow exclamation mark to upgrade the firmware. This fix will be incorporate into the next ASUS official AC3200 firmware.

Mind telling me what is your SingTel ONT brand? Ericsson, Alcatel or ZTE? I'm trying to concur some findings :s22:

It's the white Ericsson. Connected on its LAN 1.

maylyn 31-03-2015 09:22 AM

Quote:

Originally Posted by ptey (Post 92875074)
Updated the beta firmware, however the MIO TV is struck at loading page, no TV program shown..

From what i have gathered, looks like SingTel issued ZTE ONT are affected with ASUS RT-AC3200.

SingTel issued Ericsson ONT (which I'm using) and Alcatel ONT (another tester uses it) have tested this beta firmware more than once on our SingTel Fiber 500M/300M.

Firstly, what is your brand of your SingTel ONT? If ZTE, you have to contact SingTel to replace it that comes with a newer firmware or alternatively opt for Alcatel ONT. Ericsson ONT should be already EOL. Or get a smart switch to manage the SingTel VLAN tagging.

If not ZTE ONT, please detail your setup process again, so we can have a look @ it again.

P.S ~> Guile has just posted and he has no issues using this SingTel beta firmware on his AC3200 on his SingTel Fiber.

Quote:

Originally Posted by ptey (Post 92875325)
Yes, I have off everything and restart accordingly.

There is a new firmware notification after I installed the beta firmware..

Just ignore the notification yellow exclamation mark to upgrade the firmware. This fix will be incorporate into the next ASUS official AC3200 firmware.

maylyn 31-03-2015 09:23 AM

Quote:

Originally Posted by guile (Post 92894133)
It's the white Ericsson. Connected on its LAN 1.

Thanks for the reply :)

ptey 31-03-2015 03:48 PM

Quote:

Originally Posted by ptey (Post 92875325)
Yes, I have off everything and restart accordingly.

There is a new firmware notification after I installed the beta firmware..

Quote:

Originally Posted by renfred89 (Post 92875369)
Oh well... Lets wait for others to see if they face the same problem.. If not, try resetting nvram by holding down WPS when powering on..

Quote:

Originally Posted by ASUS@SG (Post 92879332)
Dear Ptey,

Just press No to upgrade :)

Best regard,
JK

Quote:

Originally Posted by ptey (Post 92883230)
What I meant is there is a new firmware notification after the beta firmware update but didn't press anything and the MIO TV doesn't work. And the Lan port 1 also not working at the same time. I have to use back my RT-AC68 to have them work again. So I have to keep my RT-AC3200 in the box again.

Quote:

Originally Posted by ptey (Post 92883327)
Yes done that and is still the same.

OK sorry have make a mistake on the position of the Lan ports. Now the router work flawlessly for me. Thanks for all the helps!!! :s13::s12:


All times are GMT +8. The time now is 10:42 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © SPH Magazines Pte Ltd. All rights reserved.