HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read

[Maylyn's Review] ASUS RT-AC87U

Like Tree652Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 29-11-2014, 05:44 PM   #886
Arch-Supremacy Member
 
renfred89's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 17,350
I was in the common toilet. Using 5G connection, the webpage shows invalid page at EDMW... Then I switched to 2.4G is ok.

Let me monitor these few days.
Tuesday I'm going down to RMA already.. my 5Ghz will disappear randomly. Worse than ur toilet situation.

Btw what are u surfing in toilet? :p
renfred89 is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2014, 08:43 PM   #887
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 35
Tuesday I'm going down to RMA already.. my 5Ghz will disappear randomly. Worse than ur toilet situation.

Btw what are u surfing in toilet? :p
Mine is 5GB still connected, yet shows invalid page. Anyway, I still can live with it. But I feel my Aztech 7003 seems to be performing better.

Route got the latest firmware from Asus. I just hanged on and wait for the next official firmware release. Least, I still can surf.
bolasutra is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2014, 01:56 AM   #888
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 107
Done in one of my room not far away from router. During the DL speedtest it n started from high Mbps then slowly decelerate and end with 50+ Mbps final result.
I have had the same problem as well. Download speed is 1/4 of the upload speed. Often about 50-60mbps vs upload of 200+.

In addition, it's very strange but for a month I had no issues with my connection but in the last 2 weeks, the wifi connection would just be cranky. Connection is fine but not Internet. When I turn off wifi on my iPad and iPhone and reconnect, it would suddenly be fine. Same for my asus Laptop. When I restart the router, it would be fine for 2 days before the problem happens again. Can anyone help?
legolaz is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2014, 04:19 PM   #889
Junior Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 6
Hi guys, i just bought the ac87u at the sitex, was unable to connect to my singtel fiber broadband, after going thru the helps here by my uncle, i was able to get the internet up.
But as i do not have miotv do i still have to set the " select ISP profile" to "singtel-others" because this setting the lan port 4 will be use for miotv right? Or i still can use it for my pc?

Last edited by vkel; 01-12-2014 at 04:47 PM..
vkel is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2014, 05:10 PM   #890
Member
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 296
Media Bridge Between 2 Asus 87

Is it possible to connect lan cable between 87 (Bridge) and the Fiber Modem. And the second 87 (wireless router) at the center position in my house? Can it work this way?
flep1 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2014, 06:34 PM   #891
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 25
Weird internet speed with AC87U

I have the AC87U and the speed of the 5ghz is very unstable. Did a speedtest and the results are download: 52.22mbps and upload at 206.60mbps. Anybody have any advises? Out of my wits. Any settings to set to balance my upload and download speed? I am on Singtel fibre 200mbps plan
jehkoh is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2014, 07:01 PM   #892
Arch-Supremacy Member
 
renfred89's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 17,350
I have the AC87U and the speed of the 5ghz is very unstable. Did a speedtest and the results are download: 52.22mbps and upload at 206.60mbps. Anybody have any advises? Out of my wits. Any settings to set to balance my upload and download speed? I am on Singtel fibre 200mbps plan
First of all, which firmware are you using?

What devices are connected to it?

Well generally, ur results are kinda similar to mine..
renfred89 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2014, 07:23 PM   #893
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 25
Firmware :3.0.0.4.376_2769, connected to 5ghz network through my desktop, PCE- AC68 802.11AC network adapter. Router is 3meters away from my setup. Can't figure out why the extreme slow download speed. Any help? my download speed has always been slower than upload. any reason why??

Last edited by jehkoh; 01-12-2014 at 07:27 PM..
jehkoh is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2014, 11:00 PM   #894
Arch-Supremacy Member
 
renfred89's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 17,350
Firmware :3.0.0.4.376_2769, connected to 5ghz network through my desktop, PCE- AC68 802.11AC network adapter. Router is 3meters away from my setup. Can't figure out why the extreme slow download speed. Any help? my download speed has always been slower than upload. any reason why??
Mine too.. after much research, its the firmware limiting it.. for my 200mbps, my download is always around 150 ish and upload ard 224mbps.. i guess we could only wait a while more for a stable release..
renfred89 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2014, 11:34 PM   #895
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 107
Mine too.. after much research, its the firmware limiting it.. for my 200mbps, my download is always around 150 ish and upload ard 224mbps.. i guess we could only wait a while more for a stable release..
Why do you say it's the firmware issue? Others using the same firmware has no issue. Would really appreciate if anyone could shed any light.
legolaz is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2014, 07:47 AM   #896
Arch-Supremacy Member
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 19,041
Tuesday I'm going down to RMA already.. my 5Ghz will disappear randomly. Worse than ur toilet situation.

Btw what are u surfing in toilet? :p
This happen to many series of ASUS router.
The only way to fix it is move to other brand.
cscs3 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2014, 10:16 AM   #897
Arch-Supremacy Member
 
renfred89's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 17,350
This happen to many series of ASUS router.
The only way to fix it is move to other brand.
not many options for me, as not many support vlan tagging...

After replacing the faulty one, this replaced router does not cause the 5Ghz band to be undiscoverable for no reason.. So yeah, my old router was faulty.

But this new one inherits the usual kns 5Ghz performance, but then again, what else can i do..
__________________
-A Samsung Connections Member-

Last edited by renfred89; 02-12-2014 at 10:19 AM..
renfred89 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2014, 10:17 AM   #898
Arch-Supremacy Member
 
renfred89's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 17,350
Why do you say it's the firmware issue? Others using the same firmware has no issue. Would really appreciate if anyone could shed any light.
if you read wide enough, independent experts have mentioned about the firmware causing such meagre performance. Some other users may not face the same problem as they are not using the same configuration and wireless clients as you.

if you could find a way to overcome this, share with us..
__________________
-A Samsung Connections Member-
renfred89 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2014, 10:54 AM   #899
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 35
So far, I have quite happy with the performance such as wifi coverage. But for 5G, my device got disconnected for no reason. Anyone got this symptom? How to solve it?
bolasutra is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2014, 11:06 AM   #900
Senior Member
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 1,015
On Starhub 200Mbps plan, no problem with the AC87U. This is a very solid router. Prior to that, I was using N66U, now I bridged it to AC87U.

On Merlin's latest firmware Asuswrt-Merlin 376.48 is out - SmallNetBuilder Forums

While I'm performing these speedtest on the PC, iPad Air & iPhone 6 Plus, my family were streaming movies on the Samsung SmartTV and iPad Mini concurrently.

Windows 8.1 PC via Cat6 Cable



iPhone 6 Plus via 5Ghz



iPhone 6 Plus via 2.4Ghz



iPad Air via 5Ghz



iPad Air via 2.4Ghz

What firmware are you on?
guni_man is offline   Reply With Quote
Reply
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On