HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read

[Review] Asus RT-AX88U

Like Tree4Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-04-2019, 08:13 PM   #31
Supremacy Member
 
athenodorus's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 8,795
ZZZzz KNN the WIFI6 still not ideal.
Now I yaya papaya go Router settings play play toggle HE frame.....
My 1200mpbs rate GONE !!!!!


Initially after firmware update so shiok in room 648mpbs link rate, Living room 1200mpbs link rate.

Then itchy hand go toggle the HE frame.... poof !!!!! WIFI6 gone and link rate back to 286...… Now enable back HE frame but my speed still stuck at 286 !!!!!! duno why my wow oooo wee speed gone liao ! 气死人 !!!!
Actually the link rate also not accurate one ma.

I always see my devices with 866 link rate but when I do speed test also 200+ mbps.

I also dunno why for some reason during speed tests, when I choose m1 server I will get nice speed (>500) but other server will be just 200+-
athenodorus is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2019, 08:21 PM   #32
Supremacy Member
 
kashix's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,065
What device?
IPhone XS MAX
kashix is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2019, 10:55 PM   #33
Arch-Supremacy Member
 
renfred89's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 17,337
Actually the link rate also not accurate one ma.

I always see my devices with 866 link rate but when I do speed test also 200+ mbps.

I also dunno why for some reason during speed tests, when I choose m1 server I will get nice speed (>500) but other server will be just 200+-
you are supposed to choose the server related to your provider what...
__________________
-A Samsung Connections Member-
renfred89 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2019, 11:06 PM   #34
Senior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 1,059
Lol bro.

IPhone XS MAX
ksksksks is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2019, 01:13 AM   #35
Supremacy Member
 
kashix's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,065
Lol bro.
Hehehes, I have the ax88u haven’t got time to setup yet
kashix is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2019, 08:35 AM   #36
Supremacy Member
 
athenodorus's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 8,795
you are supposed to choose the server related to your provider what...
that's the thing. i'm on starhub. even my own starhub server gave me 200+ mbps.

only M1 server gave me the highest dl/ul speed consistently (from my multiple observations over quite some time). it's always double the speed of other servers.

makes me wonder if m1 fibre is better.
athenodorus is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2019, 08:53 AM   #37
Senior Member
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 1,120
you peeps who buy this router don't stay with parents or spouse one? It literally looks like an eyesore.
squarepipe is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2019, 09:45 AM   #38
AC2
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 1,013
No leh, same look at RT AC88U. Anyway just a router why u so mind the look? I left it one side dont even bother if its there as long got connection.
AC2 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2019, 09:56 AM   #39
Senior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 1,059
Think only m1 won’t throttle speed, Singtel at best 500mbps. M1 easily touches 600-68x

that's the thing. i'm on starhub. even my own starhub server gave me 200+ mbps.

only M1 server gave me the highest dl/ul speed consistently (from my multiple observations over quite some time). it's always double the speed of other servers.

makes me wonder if m1 fibre is better.
ksksksks is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2019, 11:24 PM   #40
Supremacy Member
 
Tony.Manero's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 9,540
My RT-AX88U cannot be powered on after less than 5 months. Expected better from a premium product.

My Netgear r6300 v1 is still working after 7 years!!!
Tony.Manero is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2019, 11:09 AM   #41
Junior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 74
My RT-AX88U cannot be powered on after less than 5 months. Expected better from a premium product.

My Netgear r6300 v1 is still working after 7 years!!!
What? It has same issue as RT-AC86U? Asus build quality drops lately?
JayceOoiCom is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2019, 11:46 AM   #42
Master Member
 
Lucky177's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 3,506
Still within warranty. Send in for “servicing”

My RT-AX88U cannot be powered on after less than 5 months. Expected better from a premium product.

My Netgear r6300 v1 is still working after 7 years!!!
Lucky177 is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2019, 02:06 PM   #43
Supremacy Member
 
kashix's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,065
My RT-AX88U cannot be powered on after less than 5 months. Expected better from a premium product.

My Netgear r6300 v1 is still working after 7 years!!!
Electronics really see luck one, bring in for warranty since 1:1 exchange
kashix is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2019, 10:29 AM   #44
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 97
Firmware needs improvement

As above... i think the firmware needs further improvement.

I have 2 internet lines (Viewqwest on port 1, SIngtel on wan port, mio tv on port 4).

When i run dual wan config (fail over mode), (primary- Viewqwest, sleeping-Singtel), end up the primary internet status become unplugged and the sleeping internet status cannot get IP address.

MY RT-AC88U was working fine under this config.

Dual wan with both lines active, seems fine.
But Ai Protection will only work in fail over mode dual wan

Last edited by fishdundee; 22-04-2019 at 10:45 AM..
fishdundee is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2019, 03:33 AM   #45
Junior Member
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 12
As above... i think the firmware needs further improvement.

I have 2 internet lines (Viewqwest on port 1, SIngtel on wan port, mio tv on port 4).

When i run dual wan config (fail over mode), (primary- Viewqwest, sleeping-Singtel), end up the primary internet status become unplugged and the sleeping internet status cannot get IP address.

MY RT-AC88U was working fine under this config.

Dual wan with both lines active, seems fine.
But Ai Protection will only work in fail over mode dual wan
Hi! Sorry to revive this thread (hopefully it's not dead). You're the only one in my hours of research who used Dual WAN.

I was thinking of getting this router because I have 2 ISPs (Singtel and Starhub). I was wondering if you tried aggregation. Does it work (can you even aggregate 2 different ISP)? If not, have you tried the Merlin firmware and see if fail-over mode works? Since you said your backup ISP can't get an IP address. Or has Asus released a firmware that fixed it?
LeParkour012 is offline   Reply With Quote
Reply
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On