HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read

Singtel 2GBPS Issue

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 14-02-2020, 09:34 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 1
Post Singtel 2GBPS Issue

Hi, i need help for my Singtel 2Gpbs internet issue.
so i have this issue since from 1gpbs to 2gpbs.
i had did changes to my hardware
e.g changes Lan cable to cat 6 or cat 7
armoured Fibre Optic Patch Cord

by right every port will issue at least 1gpbs
but after few month it will drop to 500mpbs

Lan 1- samsung home connect (configure to AP mode)
Lan 2- Asus RT-AC86U (configure to AP mode)
Lan 3- used by android tv
Lan 4- singtel TV box

can i know what is the issue causing it?
mervinang is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2020, 10:39 PM   #2
Master Member
 
gregory_choo's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 4,960
Hi, i need help for my Singtel 2Gpbs internet issue.
so i have this issue since from 1gpbs to 2gpbs.
i had did changes to my hardware
e.g changes Lan cable to cat 6 or cat 7
armoured Fibre Optic Patch Cord

by right every port will issue at least 1gpbs
but after few month it will drop to 500mpbs

Lan 1- samsung home connect (configure to AP mode)
Lan 2- Asus RT-AC86U (configure to AP mode)
Lan 3- used by android tv
Lan 4- singtel TV box

can i know what is the issue causing it?
are you sure you need 2Gbps? your usage profile look lame.

I guess 100Mbps is more than enough.
gregory_choo is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2020, 10:55 PM   #3
Arch-Supremacy Member
 
xonix's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 12,486
Hi, i need help for my Singtel 2Gpbs internet issue.
so i have this issue since from 1gpbs to 2gpbs.
i had did changes to my hardware
e.g changes Lan cable to cat 6 or cat 7
armoured Fibre Optic Patch Cord

by right every port will issue at least 1gpbs
but after few month it will drop to 500mpbs

Lan 1- samsung home connect (configure to AP mode)
Lan 2- Asus RT-AC86U (configure to AP mode)
Lan 3- used by android tv
Lan 4- singtel TV box

can i know what is the issue causing it?
Wait...how did you arrive at "at least 1 Gbps" every port ? Each port can go UP to 1 Gbps on wired connection but total bandwidth is always 2 Gbps maximum.

At which connection, do you experience 500 Mbps ? And I hope you don't mean on Wi-Fi.
xonix is online now   Reply With Quote
Reply
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On