HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read

Wifi Issues

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-12-2018, 07:46 PM   #1
Senior Member
 
MKamaruddin's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 512
Exclamation Wifi Issues

Hi everyone. Anyone having problems with iPhones connecting to home wifi?

3 phones. 1 iPad Pro.

iPhone X, 8 plus and 6s. Except the 6s (12.1. 16B92), rest are on 12.1.1 (16C50)

I cannot sustain a connection even when beside the router. It disconnects automatically after a few minutes. When further away, wifi simply doesn’t connect. Have tried to reset Network Settings on the affected devices. Hasn’t helped... Have tried on both 2.4 and 5 ghz channels.

Puzzling part is the 6s is working fine everywhere...

Any ideas?

Last edited by MKamaruddin; 08-12-2018 at 07:48 PM..
MKamaruddin is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 08:09 PM   #2
Supremacy Member
 
kashix's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 5,247
What router are you using? Most important info you omitted
kashix is online now   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 08:34 PM   #3
Senior Member
 
manofsorrows's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 1,412
I very gian to replace my linksys with your asus 86 liao....

What router are you using? Most important info you omitted
manofsorrows is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 09:29 PM   #4
Senior Member
 
MKamaruddin's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 512
ASUS RT 86U. The problem wasn’t there when I bought it like 7 months ago... only recently this is happening...
MKamaruddin is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 09:30 PM   #5
Senior Member
 
MKamaruddin's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 512
And how come there’s no issues with my 6s 🤔
MKamaruddin is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 09:33 PM   #6
Supremacy Member
 
kashix's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 5,247
I very gian to replace my linksys with your asus 86 liao....
Why? You want buy ac86u also?
kashix is online now   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 09:34 PM   #7
Supremacy Member
 
kashix's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 5,247
ASUS RT 86U. The problem wasn’t there when I bought it like 7 months ago... only recently this is happening...
Can you do a reset and configure again? I’m using ac86u on my previous iPhone X and now Xs max. No problems leh.
kashix is online now   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 09:44 PM   #8
Senior Member
 
MKamaruddin's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 512
Can you do a reset and configure again? I’m using ac86u on my previous iPhone X and now Xs max. No problems leh.
Sian but have to try that out next... routers firmwares are also up to date...
MKamaruddin is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 11:23 PM   #9
Arch-Supremacy Member
 
szeli's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 10,103
have u tried manually configuring e channels?
szeli is offline   Reply With Quote
Reply
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On