HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read

AMD Ryzen NB Discussion| Lenovo Thinkpad E495/E595/T495/X395 Well-rounder performance CPU + GPU

Like Tree81Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-08-2019, 08:42 AM   #2296
Senior Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 1,137
Just do my customize same specs as your.
The minimum was 1.8k, how you get from 1.5++?

Miss the deal, now best px is 1500+! Boohoo
obichacha is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2019, 09:20 AM   #2297
Great Supremacy Member
 
halocast's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 51,403
Miss the deal, now best px is 1500+! Boohoo
How you manage 1500?

got another discount code?

same config now around 2k
halocast is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2019, 09:50 AM   #2298
Member
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 210
Yes. Hoping for good news

Sent from null using GAGT
same. probably got to wait till tomorrow already
simplon is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2019, 10:39 AM   #2299
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,291
You should add for 8x2 = 16gb dual channel.
Ssd 256gb is a minimun, but that is fast.
Thank you. But will 4+8 = 12gb be sufficient?
How does the RAM work actually, as in which RAM will the computer it utilize first, whichever RAM on the 1st slot?
new-comer is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2019, 10:52 AM   #2300
Senior Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 1,137
Yes 12gb good than enough.

If you have extra Budget go for 16gb more than enough.

Usually graphic card will taken from total of 30% memory.
So your efficient memory just left about 70% only.

Thank you. But will 4+8 = 12gb be sufficient?
How does the RAM work actually, as in which RAM will the computer it utilize first, whichever RAM on the 1st slot?

Last edited by obichacha; 12-08-2019 at 11:22 AM..
obichacha is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2019, 01:25 PM   #2301
Arch-Supremacy Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 13,693
Yes 12gb good than enough.

If you have extra Budget go for 16gb more than enough.

Usually graphic card will taken from total of 30% memory.
So your efficient memory just left about 70% only.
8 + 4 and not 8 + 8? Don't want dual channel or do this laptop don't use dual channel?
stillgottheblues is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2019, 01:43 PM   #2302
Senior Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 1,137
Laptop working for combined of total Ram, doesn’t mean do you want the Dual channel of the same memory, either 4 + 8 or 8+8 or 4+16gb, cause some of the laptop comes with 4GB onboard, after added with 16gb ram, you can have more multi tasking.

8 + 4 and not 8 + 8? Don't want dual channel or do this laptop don't use dual channel?
obichacha is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2019, 02:12 PM   #2303
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,291
Yes 12gb good than enough.

If you have extra Budget go for 16gb more than enough.

Usually graphic card will taken from total of 30% memory.
So your efficient memory just left about 70% only.
Thanks I am considering E495.

My Lenovo G40 has 4 slots I suppose.
Slot 1 8GB, Slot 2 Empty, Slot 3 4GB, Slot 4 Empty
Speed 1600MHz
new-comer is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2019, 02:24 PM   #2304
Senior Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 1,137
Yes you can consider for E495, if you can get cheaper now.
The discount code : COUPO.




Below is our bro selling new laptop.
https://forums.hardwarezone.com.sg/n...#post122145259



Thanks I am considering E495.

My Lenovo G40 has 4 slots I suppose.
Slot 1 8GB, Slot 2 Empty, Slot 3 4GB, Slot 4 Empty
Speed 1600MHz

Last edited by obichacha; 12-08-2019 at 02:34 PM..
obichacha is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2019, 07:30 PM   #2305
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 12
same. probably got to wait till tomorrow already
Talk to Lenovo live chat and let them know your Cart ID.

Apparently there was an issue on Friday and some orders were diverted for export compliance review. The review has been completed and the orders are saved as carts, so need to reorder again. Only Cart ID of failed order is entitled to price match for the new order.
xuanzzz is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2019, 09:20 PM   #2306
Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 102
Anybody sign up for the UPS MyChoice?
When I try to sign up they ask for my address, but I cannot change the country to Singapore, it's fixed as USA




Posted from PCWX using POCOPHONE F1
CHipmunnkz is online now   Reply With Quote
Old 14-08-2019, 12:47 AM   #2307
Senior Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 1,137
Don’t use mobile, just go for laptop browser for sign up delivery status will do

Anybody sign up for the UPS MyChoice?
When I try to sign up they ask for my address, but I cannot change the country to Singapore, it's fixed as USA




Posted from PCWX using POCOPHONE F1
obichacha is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2019, 01:02 AM   #2308
Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 102
Don’t use mobile, just go for laptop browser for sign up delivery status will do
Ah okok thanks bro

Posted from PCWX using POCOPHONE F1
CHipmunnkz is online now   Reply With Quote
Old 14-08-2019, 07:34 PM   #2309
Great Supremacy Member
 
halocast's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 51,403
so fast deliver the mouse and bag i think
halocast is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2019, 07:40 PM   #2310
Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 102
so fast deliver the mouse and bag i think
Ya. Within 2 days
CHipmunnkz is online now   Reply With Quote
Reply
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On