Digital TV (DVB T2) in Singapore [consolidated]

Status
Not open for further replies.

coyote

High Supremacy Member
Joined
Sep 20, 2000
Messages
26,858
Reaction score
78
Received the dvb-t2 box today.

Unfortunately, it seemed yew Tee area receptions is bad. Facing east no signal even with powered antenna outside windows.

Facing west, some spot outside the window can receive well. Shift a little can lost signal totally.

Overall, much easier to get signal than dvb-t just like others claimed. T2 is indeed more robust.

EPG recording can work by entering the channel and time manually. Unlike the robust way mythTV works. Just select and mythtv set the recording. If the broadcaster changes the program timing later, mythtv will still record correctly. But this box will record at the wrong time. Not smart enough to just follow the epg.
 

gdspd8

Senior Member
Joined
Aug 13, 2000
Messages
1,822
Reaction score
0
In my parent room, use the default antenna. At first manage to scan all scrambled channel. Re-scan all nothing. Should I turn on Power antenna setting? Or must turn on with connecting the booster antenna? Have I miss out anything?
Tmlr then try the booster antenna.
 

kevyanhw

Junior Member
Joined
Nov 9, 2004
Messages
53
Reaction score
0
Hi all, I just received my A.C.Ryan PLAYON!LIVE DVB-T2 Recorder (ACR-PV78100) & Playon! Booster Antenna (ACR-BA10002).
But I am having trouble getting signal indoor. Even when I put near or at the window, it has to be at a very specific position to get a good signal.

Anyone can advice what I can do?
 

gdspd8

Senior Member
Joined
Aug 13, 2000
Messages
1,822
Reaction score
0
Me too. I live in central area. Just tested with the booster antenna. No program found!
By the way, do we need to buy a 6V power adapter to run the signal amplifier? My no light when on.
 

ccchin

Junior Member
Joined
Feb 27, 2003
Messages
85
Reaction score
0
Me too. I live in central area. Just tested with the booster antenna. No program found!
By the way, do we need to buy a 6V power adapter to run the signal amplifier? My no light when on.

The 6V power adaptor is provided in the booster antenna box. Plugged it into the amplifier box and switch it on. The red led will then light up.
 

gdspd8

Senior Member
Joined
Aug 13, 2000
Messages
1,822
Reaction score
0
The 6V power adaptor is provided in the booster antenna box. Plugged it into the amplifier box and switch it on. The red led will then light up.

I dun have the 6V adapter!!! By the way, I din use the signal amp. I connect directly using the booster antenna and all channel is out.

Damn.. Where is the 6v adapter???

By the way, my signal strength is 90% without the signal amplifier. Need to put on the window. Maybe it should be better if use signal amp and put it at other place rather than window area.
 
Last edited:

Streetwise

Senior Member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
2,281
Reaction score
0
Just rec'd my Playon Live today and connect to my Panasonic Plasma 1080i TV(yes, I know it's a old set).

Did the setup as follows:
1. Plug in power adapter, connect the HDMI and slot batteries to remote.
2. Connect my MATV antenna to playon and antenna cable from playon to TV.
3. Scan for all channels using auto mode.

Channels scanned - HD - Ch 5, 8, Vas, Suria
NonHD - Ch 8, 5, CNA
Others(not stated as HD or SD) - Ch CNA, U, Okto,
HD channels all rated at 90% signal strength.

Current viewing experience is tat HD channels vs analogue resolution, standing 1 metre away is tat there is a difference but not very significant. Tat could be bec my TV is only 1080i but I believe it's also bec it's a plasma with great upscaling ability. Why this believe?...that's bec I've a 32inch led TV in the room and the difference bet SD and HD is very significant tat I actually go `Wah, HD much better'.

The only `bug' right now is tat I plug in my external 2.5inch HDD and playon not recognizing the HDD. Tried two HDD, one is a 1TB Seagate and the other is a 2TB WD.

Manual enclose is sparse.....minimal info on basic setup with no other info eg, if u're connecting to MATV antenna.

Will need to get back to ACRyan on why the set is not recognizing the HDD. Ok, latest update....I power off/on and now it's able to read my 1TB HDD....but seems a little unstable as it's shows as connected and then disconnect a few times. Now can play a movie in avi and mkv format. Will try other formats as I go along. Note tat this is just initial viewing impressions and have no time to view full movies to see how the playon will react after a few hrs of viewing time.

As mentioned, manual is very sparse...thus, u've to play around the remote to use various functions. Movie titles only hve 19 alpha numerics display...thus, cannot see full title.
 
Last edited:

joshszz

Junior Member
Joined
Dec 31, 2005
Messages
92
Reaction score
0
I also just got my Playon Live today, but couldn't receive any channels while scanning.
- Connected HDMI cable from Playon Live to TV
- Connected the antenna to "RF IN"
- Power on Playon Live and start scan

How ah? ACeRyan can help?
 

ACeRyan

Senior Member
Joined
Sep 17, 2007
Messages
1,059
Reaction score
0
Cfm chophead my set no 6v adapter.

Hi bro, there is no adapter inside the package - only 1 x Booster Antenna & 1 x Signal Amplifier. You can refer to the packaging also where it list package contents.
 

ACeRyan

Senior Member
Joined
Sep 17, 2007
Messages
1,059
Reaction score
0
I also just got my Playon Live today, but couldn't receive any channels while scanning.
- Connected HDMI cable from Playon Live to TV
- Connected the antenna to "RF IN"
- Power on Playon Live and start scan

How ah? ACeRyan can help?

Hi joshszz, when using the Signal Amplifier, please ensure the following:

- Under "Tools" (4th icon in Menu), select "Others" and ensure Antenna Power is set to "On"
- Ensure the switch on your Signal Amplifier is set to "On"
 

ACeRyan

Senior Member
Joined
Sep 17, 2007
Messages
1,059
Reaction score
0
Hi all, I just received my A.C.Ryan PLAYON!LIVE DVB-T2 Recorder (ACR-PV78100) & Playon! Booster Antenna (ACR-BA10002).
But I am having trouble getting signal indoor. Even when I put near or at the window, it has to be at a very specific position to get a good signal.

Anyone can advice what I can do?

Hi kevyanhw, when using the Signal Amplifier, please ensure the following:

- Under "Tools" (4th icon in Menu), select "Others" and ensure Antenna Power is set to "On"
- Ensure the switch on your Signal Amplifier is set to "On"

When you position the indoor antenna, you would preferably want to place it away from electronics or other signal emitting devices (e.g. microwave, Wi-Fi router). Please try and let us know your findings.
 

ACeRyan

Senior Member
Joined
Sep 17, 2007
Messages
1,059
Reaction score
0
Me too. I live in central area. Just tested with the booster antenna. No program found!
By the way, do we need to buy a 6V power adapter to run the signal amplifier? My no light when on.

There is no 6V adapter in the box, your Playon! LIVE is capable of supplying power to the signal amplifier.

When using the signal amplifier, ensure that both the following are present:

- Under "Tools" (4th icon in Menu), select "Others" and ensure Antenna Power is set to "On"
- Ensure the switch on your Signal Amplifier is set to "On"
 
Last edited:

ACeRyan

Senior Member
Joined
Sep 17, 2007
Messages
1,059
Reaction score
0
I dun have the 6V adapter!!! By the way, I din use the signal amp. I connect directly using the booster antenna and all channel is out.

Damn.. Where is the 6v adapter???

By the way, my signal strength is 90% without the signal amplifier. Need to put on the window. Maybe it should be better if use signal amp and put it at other place rather than window area.

The booster antenna has a high gain, and as such certain users (depending on location) may not have to use the signal amplifier - for example, in our office at Kaki Bukit, we are able to receive all channels with just the booster antenna alone.

If you are using the signal amp and "Antenna Power" OR switch on signal amplifier is not set to "ON", Playon! LIVE will not be able to receive anything.

This is similar to if I were to turn on the TV without turning on the wall plug.

Once again, for benefit of all users and also for clarity's sake, in-the-box is 1 x Booster Antenna and 1 x Signal Amplifier.

Playon! DVB-T2 Booster Antenna - AC Ryan Asia Pacific Pte. Ltd.
 

Lord_Kang

Supremacy Member
Joined
Jun 13, 2006
Messages
8,330
Reaction score
0
Using the Booster Antenna for my digital tv. Can get HD channels but lost all other channels... Any remedies?
 

gdspd8

Senior Member
Joined
Aug 13, 2000
Messages
1,822
Reaction score
0
There is no 6V adapter in the box, your Playon! LIVE is capable of supplying power to the signal amplifier.

When using the signal amplifier, ensure that both the following are present:

- Under "Tools" (4th icon in Menu), select "Others" and ensure Antenna Power is set to "On"
- Ensure the switch on your Signal Amplifier is set to "On"

I try it before. I turn on Others -> Antenna Power, turn on the switch . No red light. Scan nothing.
 

gdspd8

Senior Member
Joined
Aug 13, 2000
Messages
1,822
Reaction score
0
Using the Booster Antenna for my digital tv. Can get HD channels but lost all other channels... Any remedies?

Same. No non-HD channel like Channel 5 and 8. HD 8 quite unstable as it always lost signal although it stated 90% and my set reset a couple of time due to lost signal.
 
Status
Not open for further replies.
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.
Top