Digital TV (DVB T2) in Singapore [consolidated]

Status
Not open for further replies.

PoloBoiBoi

High Supremacy Member
Joined
Oct 14, 2009
Messages
41,570
Reaction score
184
Bought the P360 and T230 from aliexpress.
Package came the day after I returned from Hong Kong and package said it came from Hong Kong haha.

Used P360 on Samsung Tab Pro Tablet.

Living next to Queenstown mrt on the 13th floor first block of flats after the multi story carpark.

P360 can work pretty well till i get to my mothers room with the small handle antenna. Once I go into my mothers room however i need the full size antennna that came with P360 to get any signal.


Still havent tested out T230 though.

T230 works perfectly. even better than P360 because it detected 12 channels.

can show us photos of those 2 u bought?
 

leonaheidern

Arch-Supremacy Member
Joined
Mar 29, 2001
Messages
13,804
Reaction score
20
can show us photos of those 2 u bought?

Here you go

P360 Box
2zir5mb.jpg


P360 with the short antenna attached and the box and extra usb cable from t230
33p8rvm.jpg



p360 with the long antenna attached
sn154l.jpg


T230 Stick underside has the serial no pasted on it (didn't take photo of that)
2qs76rl.jpg


T230 A20 Antenna, its on top of my printer on the opposite side from my video.
5yxi5z.jpg


Tested out scheduled taping using the ArcSoft TotalMedia Video software that came with the stick. file was a mpg file that was around 1.9gb for 30 minutes.
 

immortal86

Master Member
Joined
Jan 20, 2001
Messages
4,151
Reaction score
12
sorry, thread kinda long.

any recommendations for digital tv tuner? my signal for analogue channel 5 is hazy, so hope to get 1 fast.

Any kind which is usb compatible for tv?
 

Mike_Lim

Senior Member
Joined
Oct 7, 2007
Messages
1,113
Reaction score
0
sorry, thread kinda long.

any recommendations for digital tv tuner? my signal for analogue channel 5 is hazy, so hope to get 1 fast.

Any kind which is usb compatible for tv?

Thought you already asked in the USB tuner thread
sorry newb in DTV, any kind i can plug into my TV USB port to work??

The USB port on your TV cannot accept USB TV tuner stick.

You can start from
What is DVB-T2 & Why Should I Care? - HardwareZone.com.sg
 

immortal86

Master Member
Joined
Jan 20, 2001
Messages
4,151
Reaction score
12
oh ok, i also can't rmb which thread i asked before haha.

so how about antenna? which 1 suitable for sg use?
 

Sambuca78

Supremacy Member
Joined
Apr 14, 2001
Messages
5,524
Reaction score
0
Anyone managed to receive DVB-t2 signal in Sengkang area?

Will the ACryan external antenna be able to receive signal indoor in Sengkang area?


Thanks.
 

FatalityV

Arch-Supremacy Member
Joined
Aug 8, 2009
Messages
24,898
Reaction score
0
Regarding the diy antenna, I went shopping today.
Couldn't find the balun transformer at space. After combing slt managed to find one for $5. At level 2, the shop right beside the escalator going down to level 1
 

MoneyFace =p

High Supremacy Member
Joined
Dec 17, 2010
Messages
34,764
Reaction score
4
Anyone managed to receive DVB-t2 signal in Sengkang area?

Will the ACryan external antenna be able to receive signal indoor in Sengkang area?


Thanks.

Yes..........

Putting the DIY antenna on practical...

Near the window facing towards Bukit Timah Hill (where transmitter originates)
20w62Sll.jpg


Scanning and detecting succeed!
6kyzBuNl.jpg


Crisp and clear image!
ZVUDptXl.jpg


This is the Signal Strength and Quality even when the window is SHUTTED! :s31:
aDSlsD0l.jpg


You don't actually need to buy any Margon, Amazon, Leaf, etc.. powered antenna to achieve this!

Some additional info: Home locates in Sengkang Compassvale, living on top floor. Signal is very strong and even penetrates way over into the middle of my bedroom where this TV situates. Old DVB-T signal can't even does that!
 

scorpio75west

Junior Member
Joined
Oct 26, 2014
Messages
2
Reaction score
0
Hi guys.. My sony tv is built in dvb-t2 with dx mobile 1 antenna. I can get fta hd channel from my house at skudai jb 🙀.
 

cowcowtan

Member
Joined
May 7, 2003
Messages
232
Reaction score
0
Draco STB

Is it just me or does anyone else have a problem with the stb. Mine just died over the weekend...

Powered it on, shows HD 5 for like 5 seconds then blank screen (I get this quite regularly), so I power it off and then power it on again but this time it will not power up at all!

Not looking forward to going down to agent for repair/replacement...
 

Sambuca78

Supremacy Member
Joined
Apr 14, 2001
Messages
5,524
Reaction score
0
You don't actually need to buy any Margon, Amazon, Leaf, etc.. powered antenna to achieve this!

Some additional info: Home locates in Sengkang Compassvale, living on top floor. Signal is very strong and even penetrates way over into the middle of my bedroom where this TV situates. Old DVB-T signal can't even does that!

Thanks for the information, unfortunately I dun live on top floor... :(
 

rethaFrey

Arch-Supremacy Member
Joined
Sep 9, 2004
Messages
23,676
Reaction score
10
I think you can scan more channel then this,, other like CNA, OKTO etc. Yes, no need to change seem it is setup.:) Happy watching.

Thanks. Cos im hoping to at least get the malaysian channels as well
 

Sambuca78

Supremacy Member
Joined
Apr 14, 2001
Messages
5,524
Reaction score
0
Punggol mid-floor here. Works fine with a simple antenna on DVB-T2 tuner builtin on LG UB850T .

Oh! Thanks! Is all the DVB-T2 antenna required power or amplifier?

I saw the ac ryan antenna like not power de.
 
Status
Not open for further replies.
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.
Top