Digital TV (DVB T2) in Singapore [consolidated]

Status
Not open for further replies.

NMSS_2

High Supremacy Member
Joined
Jul 5, 2001
Messages
32,321
Reaction score
0
The indoor digital tv signals will only be rolled out in 2015/2016 according to this mediacorp link

MediaCorp is going fully digital

That said, you will need to purchase an antenna on top of the DVB-T2 TV in order to start watching hd channels :)

thanks for info.

old tv - checked.
dvb-t2 receiver - checked.
25db antenna - checked.
signal - failed! :(
 

freakinclown

Member
Joined
Jun 13, 2008
Messages
398
Reaction score
0
Thanks Qubicfactor. Will try the going to the service menu. Anyone knows if any remote will do? This TV only came with the smart touch remote and not the regular remote with buttons. Tried 6 ways to enter the service menu with it to no avail. So I either go buy a samsung remote control or a universal one?

I wouldn't recommend you getting an original samsung remote control because it'll be more expensive. Getting a universal one usually costs less than $20.

There is not much difference in quality compared to the original one, and its buttons on it are exactly the same as the original. You can text/whatsapp me at 8138-5015 if you are interested in getting one. My dad has been in this line for >30 years :)
 

freakinclown

Member
Joined
Jun 13, 2008
Messages
398
Reaction score
0
thanks for info.

old tv - checked.
dvb-t2 receiver - checked.
25db antenna - checked.
signal - failed! :(

haha you can try putting your antenna near the windows to see if you can receive any signal. if not, you'll probably need to wait for awhile more..
 

diediex

Member
Joined
Jun 11, 2010
Messages
473
Reaction score
0
Hi guys, do television nowadays come with no UHF/VHF(cable) input? I plugged in the Coaxial cable from the wall into my starhub setup box and run a Hdmi to Hdmi to my first TV.

I just bought a TV without a UHF/VHF input again. I am running a coaxial output from my digital setup box and have to use a converter to convert it to the old school antenna cable before connecting to my 2nd TV, causing it to be very grainy :(

Edit: nvm ignore this post. I solved the problem alrdy
 
Last edited:

Qubicfactor

Supremacy Member
Joined
Mar 26, 2003
Messages
6,487
Reaction score
3
thanks for info.

old tv - checked.
dvb-t2 receiver - checked.
25db antenna - checked.
signal - failed! :(

not sure what antenna you are using, but if you are using one of those powered types that come in a set with the receiver, make sure that the setting for active antenna is set to on in the receiver menu, otherwise you won't get anything.

The setting allows the receiver to know that the antenna connected needs power to be sent via the antenna cable.
 

SpinTop

Member
Joined
Feb 4, 2011
Messages
139
Reaction score
0
my antenna is only 2 long wires, i can pickup all the 7 channels. strength at 15% but that is good enough to watch already. the beauty of digital signal :). i at bedok low floor.


I only can't pickup okto and channel u but can't pickup cna lol
 

edm_11

Senior Member
Joined
Apr 1, 2004
Messages
577
Reaction score
0
I stay in Sengkang and could not get any signal lol

Just bought a samsung UA40H5500 and the Wavecom ANT-T19 Digital Indoor DVB-T2 TV Antenna

Connected but could not receive anything. My tv is located in my room and placing it near the window is almost impossible cos only 1 small side window.

Any help on getting digital tv? my room not connected to mio or starhub only living room.

Even if i want to place the antenna near window also cannot. Too short.

Am i doing correctly? Connect antenna to my tv antenna socket, then connect powerline to my tv usb to power the antenna. No need to connect to wall plug antenna right?
 

koalabear2010

Member
Joined
Apr 25, 2012
Messages
114
Reaction score
0
Your TV spec

DTV Tuner: DVB-T/C
Analog Tuner: Yes
MHP / MHEG / HbbTV / ACAP / GINGA / OHTV: N/A


Can DVB-T/C turner use DVB-T2 anenna ?
 

edm_11

Senior Member
Joined
Apr 1, 2004
Messages
577
Reaction score
0
I'm not sure. But it has the Digital tv ready sticker so i assume all i need is an antenna. So i went qoo to get one. So i have the wrong antenna? WHat antenna do you think would work?
 

koalabear2010

Member
Joined
Apr 25, 2012
Messages
114
Reaction score
0
oops, sorry maybe I find the wrong model.

ww.binglee.com.au/samsung-ua40h5500-40-series-5-fhd-led-tv
 
Status
Not open for further replies.
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.
Top