Digital TV (DVB T2) in Singapore [consolidated]

Status
Not open for further replies.

actan1

Senior Member
Joined
Jul 19, 2004
Messages
1,131
Reaction score
0
Hello guys. Anyone know is yewtee signal in digital already. I bought the antenna and plug into my dvb2 ready tv and gets no signal. Thanks
 

mrclubbie

High Honorary Member
Joined
Oct 24, 2008
Messages
190,948
Reaction score
1,847
Hello guys. Anyone know is yewtee signal in digital already. I bought the antenna and plug into my dvb2 ready tv and gets no signal. Thanks

digital-tv-roadmap-2014.jpg


Should be ready
 

alvinblank

Senior Member
Joined
May 23, 2004
Messages
2,172
Reaction score
2
I've a TV with built in dvb-c and can receive HD5 on 370Mhz... Anyone has any idea which frequency to scan for the other FTA channels?
 

alvinblank

Senior Member
Joined
May 23, 2004
Messages
2,172
Reaction score
2
I've a TV with built in dvb-c and can receive HD5 on 370Mhz... Anyone has any idea which frequency to scan for the other FTA channels?

the freq for Ch5, 8, U, CNA, Suria, Vasan are 642Mhz/6875/QAM256~ Okto is 562Mhz/6875/QAM256 & 5HD is 370Mhz/ 6875/QAM256
 

sunsetbay

Moderator
Moderator
Joined
Jul 3, 2000
Messages
46,450
Reaction score
25

Jeremy1

High Supremacy Member
Joined
Jul 31, 2006
Messages
38,108
Reaction score
125
i will have to find a cable extension cable... Thanks

I had a 20m cable. If you wanted, just PM me, it's FOC but you may need to terminate the adapter if it's cannot match.
 

Uraku Asia

Junior Member
Joined
May 11, 2012
Messages
45
Reaction score
0
i will have to find a cable extension cable... Thanks

Please note that some places may need booster antenna then can receive stable signal for all digital channels.
May i know what model of your current antenna?
 

shadowoflight

Member
Joined
Aug 22, 2008
Messages
335
Reaction score
1
guys, just to confirm...

can't use existing cable point (not starhub sub) as digital antenna?
 

Kiwi8

Honorary Member
Deluxe Member
Joined
May 3, 2001
Messages
113,516
Reaction score
245
guys, just to confirm...

can't use existing cable point (not starhub sub) as digital antenna?
as mentioned earlier that cable point has dvb-c signals. If your dvb device supports dvb-c reception u can use the cable point.
 

tmengyew

Senior Member
Joined
Jul 31, 2004
Messages
931
Reaction score
0
Staying at Bukit Merah which has already cover with DVT2 signal. But staying ground floor with block from tree and high rise flat.
If i have problem receive the digital signal which dept (MDA or town concil) should i call for assistance.
 

Mike_Lim

Senior Member
Joined
Oct 7, 2007
Messages
1,113
Reaction score
0
Like to watch TV? Need a free DVB-T2 box?

Join the MediaCorp survey at Digital TV Experience Survey :D

MediaCorp would like to invite suitable households to take part in the Digital TV Experience Survey. The purpose of this online survey is to gauge user experience about the terrestrial digital television. MediaCorp is inviting suitable households by estate/ location in phases. The duration of the survey is one year and participants will be required to submit the survey quarterly. You will get to keep the set-top-box at the end of the survey.

The households from Ang Mo Kio, Bukit Batok, Jurong East, Bukit Timah and Clementi will first be invited to take part in the Digital TV Experience Survey, and the survey will also be extended to Queenstown, Bukit Merah, Bukit Panjang, Choa Chu Kang, Woodlands, Yishun, Bishan and Toa Payoh once the indoor reception is ready.
 

Kiwi8

Honorary Member
Deluxe Member
Joined
May 3, 2001
Messages
113,516
Reaction score
245
Hi guys, I am currently using a Panny 60A430S TV that does not have built-in DVB-T2 but only DVB-T.
It is not able to scan any digital channels using the MATV point.

Will it help if I buy an antenna? I live in Punggol that does not have DVB-T2 yet
Can DVB-T receive HD 5, HD8 etc? My main objective is to receive FTA channels in HD without paying for SH or ST boxes.
If u are not planning to get a DVB-T2 set top box, then dun bother with the antenna. Cos DVB-T will most likely be turned off soon after the analog PAL signals are turned off too.
 
Status
Not open for further replies.
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.
Top