[Maylyn's Review] ASUS RT-AC87U

trichard

High Supremacy Member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
48,736
Reaction score
2
Thanks to all for the feedback.

Will download the latest firmware and give Asus a 2nd chance.

Btw, whenever I am testing the asus, I tend to get a headache. Didn't notice that with my aztech. The routers are just next to me. How strong is the wave emitted by the asus? Anything to worry about?


Serious ? Headache ?............ Let me try to sit near to try out.........:D

Joke aside........... you try to reduce the transmit power to 50% and see does it meets your coverage range? If it does can try to use only 50% power .. see if you still feel headache...
 
Last edited:

phayze

Master Member
Joined
Aug 14, 2000
Messages
4,748
Reaction score
0
I think he mean asus router many problem. Thats why headache when testing.



Serious ? Headache ?............ Let me try to sit near to try out.........:D

Joke aside........... you try to reduce the transmit power to 50% and see does it meets your coverage range? If it does can try to use only 50% power .. see if you still feel headache...
 

renderking

Junior Member
Joined
Dec 28, 2014
Messages
8
Reaction score
0
In last 12 hours, Core1 now idles at 18-22% (from 9-14%) and frequency of messages continue to increase. Pretty close to dumping these too until the firmware matures. If ASUS is listening.. I'm willing to give you any/all logs you need to help solve.

Jan 5 07:32:11 kernel: br0: received packet on vlan1 with own address as source address
Jan 5 07:32:11 kernel: br0: received packet on vlan1 with own address as source address
Jan 5 07:32:16 kernel: net_ratelimit: 49428 callbacks suppressed
 

seowbin

Great Supremacy Member
Joined
Oct 10, 2001
Messages
70,012
Reaction score
7
Jan 5 22:11:07 kernel: DROP IN=vlan2 OUT= MAC=38:2c:4a:a1:XX:XX:00:d0:f6:bd:56:c6:08:00:45:00:00:4e SRC=210.24.8.162 DST=101.100.163.XXX LEN=78 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=58 ID=5543 DF PROTO=UDP SPT=137 DPT=137 LEN=58
Jan 5 22:11:13 kernel: DROP IN=vlan2 OUT= MAC=38:2c:4a:a1:XX:XX:00:d0:f6:bd:56:c6:08:00:45:04:00:30 SRC=223.95.1.102 DST=101.100.163.XXX LEN=48 TOS=0x04 PREC=0x00 TTL=47 ID=18355 PROTO=UDP SPT=39804 DPT=34747 LEN=28

how to read this log sia.. lol
someone try to connect to my ip via some udp? why is it triggered?
 

ASUS@SG

Suspended
Joined
Jul 26, 2011
Messages
7,582
Reaction score
3
Jan 5 22:11:07 kernel: DROP IN=vlan2 OUT= MAC=38:2c:4a:a1:XX:XX:00:d0:f6:bd:56:c6:08:00:45:00:00:4e SRC=210.24.8.162 DST=101.100.163.XXX LEN=78 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=58 ID=5543 DF PROTO=UDP SPT=137 DPT=137 LEN=58
Jan 5 22:11:13 kernel: DROP IN=vlan2 OUT= MAC=38:2c:4a:a1:XX:XX:00:d0:f6:bd:56:c6:08:00:45:04:00:30 SRC=223.95.1.102 DST=101.100.163.XXX LEN=48 TOS=0x04 PREC=0x00 TTL=47 ID=18355 PROTO=UDP SPT=39804 DPT=34747 LEN=28

how to read this log sia.. lol
someone try to connect to my ip via some udp? why is it triggered?

Dear sweowbin,

Are you using the latest firmware?

Best regard,
JK
 

seowbin

Great Supremacy Member
Joined
Oct 10, 2001
Messages
70,012
Reaction score
7
i logged dropped packets :)

so it's dropped because of what reason so it triggered this log?
 

renderking

Junior Member
Joined
Dec 28, 2014
Messages
8
Reaction score
0
Two AC87's running on network. Primary in router mode, secondary in AP mode. AP mode appears to bring down network with 1,000's of these messages reported in primary router's syslog:

kernel: br0: received packet on vlan1 with own address as source address.

Is this a known issue? Any known workarounds available?
 
Last edited:

danxiaogui86

Arch-Supremacy Member
Joined
Jan 12, 2003
Messages
11,225
Reaction score
0
Two AC87's running on network. Primary in router mode, secondary in AP mode. AP mode appears to bring down network with 1,000's of these messages reported in primary router's syslog:

kernel: br0: received packet on vlan1 with own address as source address.

Is this a known issue? Any known workarounds available?

what your AP static address?
 

trichard

High Supremacy Member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
48,736
Reaction score
2
I am now running 2.4Ghz at 25% tx power and 50% at 5G.

It still able to cover my whole house ... Whereby DL868 at HIGH power unable to ...

Anyone known the full Tx power of this router ?
 

CrazyBlue

Senior Member
Joined
Jun 26, 2007
Messages
749
Reaction score
4
I'm not sure about dropped wifi with apple products as mentioned in the earlier pages, but I've consistently having issues with my samsung note 2.

sometimes it just stops loading pages even though it shows 2-3 bars. I have to reconnect either 2.4ghz or 5ghz..then again reconnecting doesn't always work.

currently on 3.0.0.4.378_3754, on AP mode.
and yes, having the "kernel: br0: received packet on vlan1 with own address as source address" in my logs too, though i'm not sure what it means.
wireless settings are on default :s22:

what a pain :s11:
 

legolaz

Member
Joined
Aug 4, 2010
Messages
107
Reaction score
0
I am still having issues with wifi being connected and losing Internet connection. Reconnecting will solve the problem temporarily. Sometimes, it works fine for the next few hours. Sometimes, it will lose Internet connection after a few minutes.

I notice that when I get such problems, the 5ghz blue light on router would be flickering crazily. What does the flickering mean?
 

lowpk

Member
Joined
Jul 13, 2000
Messages
208
Reaction score
0
Dear all,

Our R&D work very hard and they even work on weekend just to fix Vlan issue and other bugs.

We are almost reach the point to release an unofficial beta firmware soon.

Currently testing on firmware Build: 3.0.*4.378

Best regard,
JK

Hi

Can you please inform me when the latest firmware is ready ?
How to update the firmware ?

I am feeling damn stupid now.

Spent so much money buy this giant router in my hall but performance is worse than my previous old router. cannot even watch youtube in 360p smoothly. not even dreaming of 720 or 1080. please help.

netspeed test only 20+ mbps .... :(

i am on 1 Gbps fibre

thank you for helping in advance.
 

trichard

High Supremacy Member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
48,736
Reaction score
2
After tunning my 2.4G to 25% of the power and 5G (50%) , the box feels more cooler from the surface touch .
 

thiamhui

Senior Member
Joined
Jan 3, 2001
Messages
644
Reaction score
0
In last 12 hours, Core1 now idles at 18-22% (from 9-14%) and frequency of messages continue to increase. Pretty close to dumping these too until the firmware matures. If ASUS is listening.. I'm willing to give you any/all logs you need to help solve.

Jan 5 07:32:11 kernel: br0: received packet on vlan1 with own address as source address
Jan 5 07:32:11 kernel: br0: received packet on vlan1 with own address as source address
Jan 5 07:32:16 kernel: net_ratelimit: 49428 callbacks suppressed
For the VLAN issue, is it affecting only a specific group of user? Or all?
 

renderking

Junior Member
Joined
Dec 28, 2014
Messages
8
Reaction score
0
For the VLAN issue, is it affecting only a specific group of user? Or all?

It's the entire network, not individual devices that were experiencing the climbing processor utilization. Many users in other forums have pointed out, that having an RT-AC87 set to AP mode creates havoc on the network, and is not recommended with current bugs in firmware.

As for the cores I referenced, those are the processors on the primary router that were steadily increasing, as those vlan messages also steadily increased into the tens of thousands every hour.

I have since removed the AP from the equation, and the network has stabilized, sort of. Now the primary router's processors spike from 0-40% every few seconds with constant high RAM utilization (>70%).

I'm waiting for a stable firmware build before I even attempt to wipe/rebuild any more.

#RTAC87_EPIC_FAIL
 
Last edited:

thiamhui

Senior Member
Joined
Jan 3, 2001
Messages
644
Reaction score
0
It's the entire network, not individual devices that were experiencing the climbing processor utilization. Many users in other forums have pointed out, that having an RT-AC87 set to AP mode creates havoc on the network, and is not recommended with current bugs in firmware.

As for the cores I referenced, those are the processors on the primary router that were steadily increasing, as those vlan messages also steadily increased into the tens of thousands every hour.

I have since removed the AP from the equation, and the network has stabilized, sort of. Now the primary router's processors spike from 0-40% every few seconds with constant high RAM utilization (>70%).

I'm waiting for a stable firmware build before I even attempt to wipe/rebuild any more.

#RTAC87_EPIC_FAIL
Ooo... I'm planning to get a replacement for the Aztech 7003. Trying to decide between AC68U and AC87U...
 

ASUS@SG

Suspended
Joined
Jul 26, 2011
Messages
7,582
Reaction score
3
Hi

Can you please inform me when the latest firmware is ready ?
How to update the firmware ?

I am feeling damn stupid now.

Spent so much money buy this giant router in my hall but performance is worse than my previous old router. cannot even watch youtube in 360p smoothly. not even dreaming of 720 or 1080. please help.

netspeed test only 20+ mbps .... :(

i am on 1 Gbps fibre

thank you for helping in advance.

Dear owpk,

No ETA at the moment. We will release once the firmware is ready.

Link speed 20+mbps? what client are you using?

Best regard,
JK
 

evq

Arch-Supremacy Member
Joined
Jan 29, 2001
Messages
15,065
Reaction score
88
sorry to highjack this thread.

Hi Asus@sg,

May i check with u, the AC87 sold & fullfilled by lazada.sg, are they under local warranty coverage?

ASUS RT-AC87U | Lazada Singapore
Thanks in advance
 
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.
Top