SIMBA Fibre Broadband

morimorimori

Member
Joined
Jan 8, 2004
Messages
138
Reaction score
44
If you have CGNAT issues, look into using Zerotier to connect the ipcam.

NVM not quite applicable, you need to run the zerotier client on the router/ recording pc or device. A standalone ipcam probably cant.
 
Last edited:

xaHshenGx

Senior Member
Joined
Sep 5, 2004
Messages
803
Reaction score
0
Who can advise? my wifi dl speed only around 300Mbps when so near the router.
Using a TX-AX6000 router from China.
Why is it way too far from the advertised 2.5Gbps.

During installation, I saw that direct from ONT to Installer's phone can reach 2Gbps though.
 

cyberet

Senior Member
Joined
May 28, 2001
Messages
2,192
Reaction score
138
Who can advise? my wifi dl speed only around 300Mbps when so near the router.
Using a TX-AX6000 router from China.
Why is it way too far from the advertised 2.5Gbps.

During installation, I saw that direct from ONT to Installer's phone can reach 2Gbps though.
your antivirus could be one of the possibility.

whats the established wifi link speed?
 

nothinghere

Member
Joined
Aug 9, 2022
Messages
198
Reaction score
153
Who can advise? my wifi dl speed only around 300Mbps when so near the router.
Using a TX-AX6000 router from China.
Why is it way too far from the advertised 2.5Gbps.

During installation, I saw that direct from ONT to Installer's phone can reach 2Gbps though.
300Mbps sounds like the limit of 1x1 802.11ac WiFi, try using other device with better WiFi like 2x2 MIMO. Typically laptops have 2x2 MIMO WiFi.
 

pawn_king

Senior Member
Joined
Jul 2, 2005
Messages
1,391
Reaction score
79
Who can advise? my wifi dl speed only around 300Mbps when so near the router.
Using a TX-AX6000 router from China.
Why is it way too far from the advertised 2.5Gbps.

During installation, I saw that direct from ONT to Installer's phone can reach 2Gbps though.
1. did u try direct connection and achieve reasonable speed?
2. try on hp? i can get ~1gbps on my 1 yr old hp
3. try changing region inside router settings
 

Edz_Sg

Member
Joined
May 3, 2010
Messages
430
Reaction score
9
Any idea can I upgrade my 2.5Gbps to 10Gbps, anyone done it ?
Saw their replied from their facebook.... they don't have the option to change.... hmmmm
 
Last edited:

i1magic

Arch-Supremacy Member
Joined
Dec 11, 2002
Messages
22,335
Reaction score
110
Who can advise? my wifi dl speed only around 300Mbps when so near the router.
Using a TX-AX6000 router from China.
Why is it way too far from the advertised 2.5Gbps.

During installation, I saw that direct from ONT to Installer's phone can reach 2Gbps though.

This is my home setup and test.

Home fibre : M1 1Gbps plan
Testing phone : Poco F5
Router : Xiaomi AX3600
Distance : About 5m from router behind close wooden door

Download speed : 875Mbps
Upload speed : 475Mbps
 

xaHshenGx

Senior Member
Joined
Sep 5, 2004
Messages
803
Reaction score
0
Thanks for the replies.

My 16 Inch MacBook Pro 2019 can only get max 900+Mbps with wired directly from a 2.5Gbps router port. That's a far cry from the advertised number.

But wireless as mentioned only 200 - 300+Mbps.
 

alex22

Arch-Supremacy Member
Joined
Apr 29, 2001
Messages
13,369
Reaction score
2,028
Thanks for the replies.

My 16 Inch MacBook Pro 2019 can only get max 900+Mbps with wired directly from a 2.5Gbps router port. That's a far cry from the advertised number.

But wireless as mentioned only 200 - 300+Mbps.
Is your mbp capable of anything beyond 1GbE in the first place or are u using a Thunderbolt 10GbE dongle
 

sky1978

Member
Joined
Dec 24, 2005
Messages
370
Reaction score
177

TheAlphaLion

Member
Joined
Jan 17, 2017
Messages
353
Reaction score
20
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Community Guidelines and Standards, Terms of Service and Member T&Cs for more information.
Top