Syncing steps with Healthy 365 app

gapboy

Supremacy Member
Joined
Jul 29, 2003
Messages
8,084
Reaction score
591
Never leh. Same tracker same phone. Lately unable to record even steps
no issues on my gw4 .. recently repaired and change mainboard... and then i have added again to H365 everything works well include MVPA (set to auto HR 10mins)
 

mamboeidos

Arch-Supremacy Member
Joined
Jan 20, 2008
Messages
16,856
Reaction score
290
Eh... My steps shown on GW4C like 7k but healthy365 show 4k+ only.... Anyone know how come?
 

gapboy

Supremacy Member
Joined
Jul 29, 2003
Messages
8,084
Reaction score
591
Eh... My steps shown on GW4C like 7k but healthy365 show 4k+ only.... Anyone know how come?
make sure you h365 is synching to shealth on watch not phone .. there will still be a slight variation in steps but not that big
 

mamboeidos

Arch-Supremacy Member
Joined
Jan 20, 2008
Messages
16,856
Reaction score
290
make sure you h365 is synching to shealth on watch not phone .. there will still be a slight variation in steps but not that big
yes health365 i choose the watch instead of my phone but yesterday still 7k vs 4k
 

mamboeidos

Arch-Supremacy Member
Joined
Jan 20, 2008
Messages
16,856
Reaction score
290
Goto settings/app settings for Samsung health and remove permission for physical activity tracking/body dendors
oh...under samsung health app and remove the permission... Thank you thank you.

so i remove the permission and sync again and it will be as per my watch's step?

Tried buy still no
 

IndianChief

Banned
Joined
Dec 9, 2015
Messages
23,781
Reaction score
6,864
oh...under samsung health app and remove the permission... Thank you thank you.

so i remove the permission and sync again and it will be as per my watch's step?

Tried buy still no
In samsung health app, the steps should show as paused. Maybe tomorrow will be sync correctly since today your phone already count steps before you pause it
 

mamboeidos

Arch-Supremacy Member
Joined
Jan 20, 2008
Messages
16,856
Reaction score
290
In samsung health app, the steps should show as paused. Maybe tomorrow will be sync correctly since today your phone already count steps before you pause it
for me i keep receiving notification that permission need so step can be count for samsung health.

Ok will monitor tml and see how. Thank you once again
 

Hoshisora

Senior Member
Joined
May 28, 2020
Messages
751
Reaction score
285
When i selected device to sync with in 365 -> Samsung Health, somehow my SW4C doesnt show up.
How do i fix this?

Sync from watch to Samsung health is correct though
 

mamboeidos

Arch-Supremacy Member
Joined
Jan 20, 2008
Messages
16,856
Reaction score
290
ok now my gw steps is the same for the app thank you IndianChief
 

Hoshisora

Senior Member
Joined
May 28, 2020
Messages
751
Reaction score
285
When i selected device to sync with in 365 -> Samsung Health, somehow my SW4C doesnt show up.
How do i fix this?

Sync from watch to Samsung health is correct though
Does anyone know how to fix this?

Another thing i realised is that i have to sync Samsung health and 365 everyday, or else the number of steps from a previous day will be inaccurately reflected (as wide as 600 steps recorded vs actual 7000 steps).
 
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.
Top