HWZ Forums

Login Register FAQ Mark Forums Read

Window 10 Pro V1909

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 26-11-2019, 05:26 PM   #1
Supremacy Member
 
Norman Chan's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 8,060
Window 10 Pro V1909

Anyone face the problem after fresh installed the Win 10 Pro , under NetWork File sharing after you enable this function (Auto discovery) , the computer still failed to detect our Users connected to the same NetWork ?

Thanks in advance for answering.
Norman Chan is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2019, 08:02 PM   #2
Arch-Supremacy Member
 
Kindovic's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 10,280
any 3rd party firewall blocking?
Kindovic is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2019, 10:56 PM   #3
Arch-Supremacy Member
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 19,363
Anyone face the problem after fresh installed the Win 10 Pro , under NetWork File sharing after you enable this function (Auto discovery) , the computer still failed to detect our Users connected to the same NetWork ?

Thanks in advance for answering.
Control Panel - Program - Programs and feature - Turn Windows feature on or off - Tick/turn on SMB 1.0/CIFS file sharing support

reboot and that should fix your issue.
cscs3 is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2019, 11:01 PM   #4
Master Member
 
jas1701's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,778
Control Panel - Program - Programs and feature - Turn Windows feature on or off - Tick/turn on SMB 1.0/CIFS file sharing support

reboot and that should fix your issue.


If your Win10 is updated from 1511, 1703, 1803 & 1809, the above feature is already enabled.

If fresh install using 1903 & 1909, it is disable.
jas1701 is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2019, 10:01 AM   #5
Senior Member
 
uncle_josh's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 881
The Computer Browser service relies on the SMBv1 protocol to populate the Windows Explorer Network node (also known as "Network Neighborhood"). Microsoft officially disabled SMBv1 protocol with the Fall Creators Update due to the WanaCry Attack.

You can google the internet for more information


Anyone face the problem after fresh installed the Win 10 Pro , under NetWork File sharing after you enable this function (Auto discovery) , the computer still failed to detect our Users connected to the same NetWork ?

Thanks in advance for answering.
__________________
https://www.speedtest.net/my-result/a/5406920451.png
uncle_josh is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2019, 03:26 PM   #6
Supremacy Member
 
Norman Chan's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 8,060
Control Panel - Program - Programs and feature - Turn Windows feature on or off - Tick/turn on SMB 1.0/CIFS file sharing support

reboot and that should fix your issue.
Thanks for the info.
Norman Chan is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2019, 04:08 PM   #7
Supremacy Member
 
Norman Chan's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 8,060
The Computer Browser service relies on the SMBv1 protocol to populate the Windows Explorer Network node (also known as "Network Neighborhood"). Microsoft officially disabled SMBv1 protocol with the Fall Creators Update due to the WanaCry Attack.

You can google the internet for more information
Thanks for the info.
Norman Chan is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 12:48 AM   #8
Supremacy Member
 
Norman Chan's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 8,060
Is there problem with WD MyBookLive Network detection in Win 10 Pro?

Seem like playing hide and seek , sometimes can detect and sometimes just no where to be found.
Norman Chan is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 12:49 PM   #9
Master Member
 
jas1701's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,778
Talking about ext portable HD, notice the front of the USB connector not able to provide the power to it. Only from behind the board USB no issue.
jas1701 is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2019, 10:32 AM   #10
Senior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,431
anyone got any phantom account created 2 days back called nothing?
akimoto_emi is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2019, 04:28 PM   #11
Master Member
 
ahwei91's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,950
anyone got any phantom account created 2 days back called nothing?
dun have...
ahwei91 is online now   Reply With Quote
Old 19-12-2019, 10:22 AM   #12
Senior Member
 
uncle_josh's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 881
Are you using ESET Antivirus and enabled the ESET Anti-Theft ?


anyone got any phantom account created 2 days back called nothing?
__________________
https://www.speedtest.net/my-result/a/5406920451.png
uncle_josh is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2020, 11:55 PM   #13
Senior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,431
yes i am using eset anti virus and anti theft
akimoto_emi is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2020, 08:22 AM   #14
Senior Member
 
uncle_josh's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 881
This is the cause of your issue. You need to check with ESET how to resolve this.

yes i am using eset anti virus and anti theft
__________________
https://www.speedtest.net/my-result/a/5406920451.png
uncle_josh is offline   Reply With Quote
Reply
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.


Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On