Air conditioning - Any recommendations please??

Status
Not open for further replies.

SimpleY

Junior Member
Joined
Nov 25, 2011
Messages
60
Reaction score
0
My old aircon keep on freezing at the fan coil. I ask technician to check and he says the gas and filter are ok. He suspect is the thermostats or the blower not strong enough. I try keeping the fan at max speed but it still freezes. Anybody got any idea?
 

terumo

Senior Member
Joined
Oct 20, 2004
Messages
1,900
Reaction score
0
To SimpleY,

Possible causes are gas shortage or coil choked with dirt.
 

Kenny_Naboo

Senior Member
Joined
Dec 5, 2003
Messages
1,102
Reaction score
2
haha - what a joke. Your salesman must be a joker. I encountered many salesman recently to ask about A/C. 8/10 of them warned me a "no no"

Not much comment but reliability & efficiency - I rather spend more on Starmex or Daikin.

Thanks.
That's what I thought too. Been to a few other places and ppl are telling me to stick to Daikin, Mitsu and LG.
 

Ocolocorch

Junior Member
Joined
Jul 15, 2014
Messages
68
Reaction score
0
Hi people, if given a choice with no upgrade cost, will u choose 3/8 armaflex or 1/2 but a lesser brand?
 

STREAM2

Member
Joined
Jan 21, 2007
Messages
147
Reaction score
0
Pls help suggest:
I'm staying in the old type 5Rm point block. Those with 4 units each floor and Living and Dining areas are L-shaped.
There is a small ledge and I seen my neighbors put their compressor there.
My flat been upgraded by HDB.
Mainly 3bedrooms aircon used every night for 7-9hrs.
Living and Dining used only when hv guests or CNY only.

In my mind.....
For my 3 bedrooms = Mit Starmex System 3 ( MXY-3A28VA with 3 X MSY-GE10VA)
For Living/Dining = Daikin System 2 ( not sure )
(I cannot use System 5 as window too small for compressor)

Since I don't turn on all at same time, one contractor told me save money to get a System 4 and modify to add a "junction-box" to re-direct gas to Living and Dining units.....Anyone done this before?

Does Daikin / Mitsubishi has this junction box or its simply a universal type (any brand can use) ?
 

terumo

Senior Member
Joined
Oct 20, 2004
Messages
1,900
Reaction score
0
To STREAM2,

I think the junction box can only be used on Daikin non inverter model.
Inverter model cannot work with these after market box & warranty on equipment will be void once modifications are made.
 

luv_boa

Supremacy Member
Joined
Mar 23, 2005
Messages
5,790
Reaction score
3
Hi guys.
Just installed Panasonic aircon ytd. Initially on my aircon it was v cold until when I fall asleep and I woke up in the middle of the night that I realize the aircon is blowing lesser cold air. Is it normal? It is somewhat still quite cooling but less cold

My old national aircon don't have this and it was cold all the way
 

kimsim

Suspended
Joined
Nov 1, 2008
Messages
1,690
Reaction score
0
Hi guys.
Just installed Panasonic aircon ytd. Initially on my aircon it was v cold until when I fall asleep and I woke up in the middle of the night that I realize the aircon is blowing lesser cold air. Is it normal? It is somewhat still quite cooling but less cold

My old national aircon don't have this and it was cold all the way

Inverter yes, once the temp reaching were reduce the compressor speed.

But make sure don't set to 26C, if 25C still maintain the cold until next morning.
 

luv_boa

Supremacy Member
Joined
Mar 23, 2005
Messages
5,790
Reaction score
3
Inverter yes, once the temp reaching were reduce the compressor speed.

But make sure don't set to 26C, if 25C still maintain the cold until next morning.

i set at 25C. woke up in the middle of the night feeling warm cos i got my blanket on lol
 

kimsim

Suspended
Joined
Nov 1, 2008
Messages
1,690
Reaction score
0
i set at 25C. woke up in the middle of the night feeling warm cos i got my blanket on lol

I knew Panasonic got it such issue. Cause compressor not strong enough, even in JB user also complain about single split, have to set on 23-24C vs ME Starmex on 25-26C temp.
 

luv_boa

Supremacy Member
Joined
Mar 23, 2005
Messages
5,790
Reaction score
3
I knew Panasonic got it such issue. Cause compressor not strong enough, even in JB user also complain about single split, have to set on 23-24C vs ME Starmex on 25-26C temp.

wah lao sian half. like that means electricity bill higher liao.
 

Jeremy1

High Supremacy Member
Joined
Jul 31, 2006
Messages
39,443
Reaction score
348
Inverter yes, once the temp reaching were reduce the compressor speed.

But make sure don't set to 26C, if 25C still maintain the cold until next morning.

My bedroom aircon is now set to 27 degree. Is it ok to set that high ?
 

kimsim

Suspended
Joined
Nov 1, 2008
Messages
1,690
Reaction score
0
My bedroom aircon is now set to 27 degree. Is it ok to set that high ?

If you can tahan at midnight keep it warm, should be not an issue.. i was prefer on 25C is fine for me.. :D
cause due to my comforter too thick already :(
 

zippy79

Supremacy Member
Joined
Aug 10, 2000
Messages
7,026
Reaction score
0
The pages too long, I personally using 3x panasonic inverter. quite quiet and cooling.

Any recommendation for new 3rm flat? (system 3) I don't really need v.cold air con, usually set 25-26 degrees with fan speed one. I need one that is v.energy saving. Cost saving and quiet is top 2 priorities

Thanks in advance. :)
 

zippy79

Supremacy Member
Joined
Aug 10, 2000
Messages
7,026
Reaction score
0
Is it taxing on the bill if for one hour i using the air con and next hour i switch off and then on it again in another hour rather than 3hr at one go?
 

kimsim

Suspended
Joined
Nov 1, 2008
Messages
1,690
Reaction score
0
The pages too long, I personally using 3x panasonic inverter. quite quiet and cooling.

Any recommendation for new 3rm flat? (system 3) I don't really need v.cold air con, usually set 25-26 degrees with fan speed one. I need one that is v.energy saving. Cost saving and quiet is top 2 priorities

Thanks in advance. :)

Go with Starmex ME will do, you able to set on 25-27C is depend your room size and also can able to set the fan speed on quiet mode at 19db only, you even can't hear any noise from the airflow at all..

Get the 3A28VA + GE10VA x 2 + 13 or 18k on living room.
13K btu if your kitchen has door, if 18K without door on kitchen area also able to enjoy the cold air.. To compare from 13K would be slower a bit to keep the living room area full cooling.. If got door for enclose it... These was like the bedroom too, to be enjoy the fully Aircon room.
 
Status
Not open for further replies.
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.
Top