Nvidia Shield TV

Status
Not open for further replies.

xolatw

Senior Member
Joined
Dec 18, 2004
Messages
1,411
Reaction score
0
Jialat sia....my remote controller gone missing....then the game controller a bit haywire... keep moving left or up by itself...

I bought the Rii MX6 as replacement. Much better than e original remote.
 

chubbytoes

Member
Joined
Aug 24, 2007
Messages
111
Reaction score
0
just bought my Nvidia Shield TV box and installation was simple, HDMI to soundbar HDMI-In and soundbar to TV ARC HDMI, TV remotes controls on/off of all 3 equipment plus volume and the D-pad also controls the selection on the Shield box... happy with it.

tried to play some games on the Shield, some games tells me latency too damn long like over 256ms so cannot work but others like Stickman soccer and Asphalt racing can work smoothly over my home 1Gbps internet.

Got it locally from a shop in Wcega building with a local 12 months warranty.
 

chubbytoes

Member
Joined
Aug 24, 2007
Messages
111
Reaction score
0
Hi guys have 2 questions hope you all can help.

1) can viu app be installed on nvidia shield tv? Heard that some mobile phone apps dont work on shield tv? And I think viu app is mobile version in the android playstore.

2) Which nvidia shield tv is the latest one? Read that the newest version seems to be 2017 with an nvidia shield pro being the latest. Saw lazada ppl selling 2019 version which seems like the 2017 version

was researching the same as well and believed that the 2017 is the latest as they pump in all the good spec stuff into the 2017 and therefore it still performs like a beast today. rumours there is a 2019 version but saw on youtube the spec is also the same... i suppose its the software dept they kept beefing up over time
 

imacbie

Supremacy Member
Joined
Jul 3, 2004
Messages
6,369
Reaction score
0
was researching the same as well and believed that the 2017 is the latest as they pump in all the good spec stuff into the 2017 and therefore it still performs like a beast today. rumours there is a 2019 version but saw on youtube the spec is also the same... i suppose its the software dept they kept beefing up over time
there is suppose to be a new chip in the work for the TBA revision.

@ichitaka_10 ,, viu wont work nicely iirc. just install on ur mobile device and cast to the shield.
 

chubbytoes

Member
Joined
Aug 24, 2007
Messages
111
Reaction score
0
has anyone managed to pair a XBOX360 controller to Nvidia Shield? if i get a PS4 controller, may i know how to pair it to the Nvidia Shield? Thanks.
 

BiggieZee

Junior Member
Joined
Nov 27, 2018
Messages
31
Reaction score
0
has anyone managed to pair a XBOX360 controller to Nvidia Shield? if i get a PS4 controller, may i know how to pair it to the Nvidia Shield? Thanks.

Press n hold ps4 logo n share button till back light flicker. On shield settings, add accessory. It will show ur controller
 

BiggieZee

Junior Member
Joined
Nov 27, 2018
Messages
31
Reaction score
0
just bought my Nvidia Shield TV box and installation was simple, HDMI to soundbar HDMI-In and soundbar to TV ARC HDMI, TV remotes controls on/off of all 3 equipment plus volume and the D-pad also controls the selection on the Shield box... happy with it.

tried to play some games on the Shield, some games tells me latency too damn long like over 256ms so cannot work but others like Stickman soccer and Asphalt racing can work smoothly over my home 1Gbps internet.

Got it locally from a shop in Wcega building with a local 12 months warranty.

When u play hdr videos using dat setup, ur tv shows hdr logo? For me, my hdmi arc is not hdr supported. Wen using the setup like urs, my tv told me to switch to other port dat support hdr
 

BiggieZee

Junior Member
Joined
Nov 27, 2018
Messages
31
Reaction score
0
Issit possible to get the world adapter even though i got it with a US plug?
 

twist_shout

Master Member
Joined
May 4, 2004
Messages
3,546
Reaction score
1
Hi, anyone facing their game controller battery drain?
I have a full charge And I stop using the shield like 1-2 weeks . When I use the shield again, it prompt me battery low need to charge . Is it normal ?anyway to ‘off’ the gamepad?
 

Otokiru

Arch-Supremacy Member
Joined
Nov 16, 2008
Messages
13,954
Reaction score
54
i side load toggle app, but black screen come out nia, any1 know how to fix?

//Edited
found old post regarding shield not supported... any work around/hack available?
 
Last edited:

imacbie

Supremacy Member
Joined
Jul 3, 2004
Messages
6,369
Reaction score
0
i side load toggle app, but black screen come out nia, any1 know how to fix?

//Edited
found old post regarding shield not supported... any work around/hack available?
Install on phone and cast to shield
 

alwaysbehind

Member
Joined
Sep 17, 2018
Messages
447
Reaction score
0
help! recently I cannot cast my phone youtube or any other. I have cleared the cache/cookies in the chromecast app but still same, phone can find the shield device but just cannot connect.
 

Pathfinder

Master Member
Joined
Apr 3, 2001
Messages
4,943
Reaction score
0
help! recently I cannot cast my phone youtube or any other. I have cleared the cache/cookies in the chromecast app but still same, phone can find the shield device but just cannot connect.

have you tried rebooting your phone and shield?
 

gregory_choo

Supremacy Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
6,125
Reaction score
15
help! recently I cannot cast my phone youtube or any other. I have cleared the cache/cookies in the chromecast app but still same, phone can find the shield device but just cannot connect.

If your problem is only with youtube, you can ignore the problem and use other way to cast youtube. Just need to pair your phone's youtube with shield's youtube.
 

alwaysbehind

Member
Joined
Sep 17, 2018
Messages
447
Reaction score
0
If your problem is only with youtube, you can ignore the problem and use other way to cast youtube. Just need to pair your phone's youtube with shield's youtube.

i even dloaded google Home and tried, cannot find device (shield).

have you tried rebooting your phone and shield?

yes..restart both and still same.

As for shield, google assistant is ON, cant see other settings require.
 
Status
Not open for further replies.
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.
Top