Air conditioning - Any recommendations please??

Status
Not open for further replies.

Jeremy1

High Supremacy Member
Joined
Jul 31, 2006
Messages
38,098
Reaction score
125
They clean for pvc outlet pipe lah, seriously if they do with copper pipes.

They flushed the interior and using a build in net to collect the water when it's blow out. The servicing was done by IFC that time.

But GC told me for their servicing, they will remove the whole unit and clean it.
 

kimsim

Suspended
Joined
Nov 1, 2008
Messages
1,690
Reaction score
0
They flushed the interior and using a build in net to collect the water when it's blow out. The servicing was done by IFC that time.

But GC told me for their servicing, they will remove the whole unit and clean it.

Once remove out whole thing is good, but who can guaranty gas leak after that?

Like my sharing for apply extra filter, even over a year still can avoid they serving.

If the water dripping then just going for serving.
 

Jeremy1

High Supremacy Member
Joined
Jul 31, 2006
Messages
38,098
Reaction score
125
Once remove out whole thing is good, but who can guaranty gas leak after that?

Like my sharing for apply extra filter, even over a year still can avoid they serving.

If the water dripping then just going for serving.

How to apply extra filter ?
 

kimsim

Suspended
Joined
Nov 1, 2008
Messages
1,690
Reaction score
0
How to apply extra filter ?

Just place on the pre-filter from the top part follow by going downward

This one I has using an over 8 yrs already, since I found in Daiso.

But my FCU never let for Aircon man serving a once.

Internal cooling look so new & no dust at all
A0B65501-4793-4EC4-A5F2-C51D4DA8517E_zpsuaxjtawv.jpg
 
Last edited:

AciDJC

Master Member
Joined
Aug 30, 2002
Messages
2,858
Reaction score
0
Just place on the pre-filter from the top part follow by going downward

This one I has using an over 8 yrs already, since I found in Daiso.

But my FCU never let for Aircon man serving a once.

Internal cooling look so new & no dust at all

bro, what is this pre filter you talking about? mind share some photos?? I can go buy..cos looking at your heat exchange still look damn new.. I like!!!!

actually I am more concern about the blower, cos it get dirty very easy and very difficult to clean, unless I know how to remove it out completely
 

kimsim

Suspended
Joined
Nov 1, 2008
Messages
1,690
Reaction score
0
bro, what is this pre filter you talking about? mind share some photos?? I can go buy..cos looking at your heat exchange still look damn new.. I like!!!!

actually I am more concern about the blower, cos it get dirty very easy and very difficult to clean, unless I know how to remove it out completely

C36A13A8-BAC2-4165-B514-6C0D36E4D056_zpsry7vyqmq.jpg


The instruction is shown on packing.

This one call pre-filter just place on top only
1C49AD57-BB18-48F0-B66C-8E867D95CB3E_zpsmzeuzabs.jpg


This image is taken from my 5 yrs old GE24VA easy clean can be slot in to wipe out around 60% dust on blower behind.

But after remove out the fan blower still look like not so bad.
Maybe has applied on extra filter, but heat exchange coil not need chemical wash at all, cause can't found the dust/debris stick over.

CE1C7C29-A4C4-4999-A7E8-3A016190305C_zpswr8cox5s.jpg
 
Last edited:

kennyctf

Junior Member
Joined
Nov 25, 2014
Messages
21
Reaction score
0
For ME Sys 2, is it better to install compressor unit MXY2E20VA or MXY3A28VA for MSYGE1OVA x 2 units? What is the pro & con? Save more on electric bills?
 

Jeremy1

High Supremacy Member
Joined
Jul 31, 2006
Messages
38,098
Reaction score
125
For ME Sys 2, is it better to install compressor unit MXY2E20VA or MXY3A28VA for MSYGE1OVA x 2 units? What is the pro & con? Save more on electric bills?

The MXY2E20VA is more than enough for 2 10K BTU spilt unit.

No point wasting more electric bill on bigger BTU compressor unless you need it.

Fyi, I am using MXY2E20VA on my MSYGE1OVA and MSYGE13VA.
 

kennyctf

Junior Member
Joined
Nov 25, 2014
Messages
21
Reaction score
0
The MXY2E20VA is more than enough for 2 10K BTU spilt unit.

No point wasting more electric bill on bigger BTU compressor unless you need it.

Fyi, I am using MXY2E20VA on my MSYGE1OVA and MSYGE13VA.

Thank q bro
 

kimsim

Suspended
Joined
Nov 1, 2008
Messages
1,690
Reaction score
0
For ME Sys 2, is it better to install compressor unit MXY2E20VA or MXY3A28VA for MSYGE1OVA x 2 units? What is the pro & con? Save more on electric bills?

You can refer the all table
Scan19_zps7eda0a3a.jpg


But honest on 3A28VA more save energy than 2E20VA

For example here :
20va : 10 + 10 = 1.44kw
28va : 10 + 10 = 1.18kw

The different between 260w :)
 

Jeremy1

High Supremacy Member
Joined
Jul 31, 2006
Messages
38,098
Reaction score
125
You can refer the all table
Scan19_zps7eda0a3a.jpg


But honest on 3A28VA more save energy than 2E20VA

For example here :
20va : 10 + 10 = 1.44kw
28va : 10 + 10 = 1.18kw

The different between 260w :)

But that's only if you on 2 units ?
 

kimsim

Suspended
Joined
Nov 1, 2008
Messages
1,690
Reaction score
0
But that's only if you on 2 units ?

Ya correct.
Cause bigger capacity = kw or btu can be using power input lesser

Just the specs data only, in real life we dunno. :lol:
 
Last edited:

kennyctf

Junior Member
Joined
Nov 25, 2014
Messages
21
Reaction score
0
Ya correct.
Cause bigger capacity = kw or btu can be using power input lesser

Just the specs data only, in real life we dunno. :lol:

I very confuse leh, SA told me if don't intend to install the 3rd fan coil in living room, no point getting a much bigger compressor, higher electricity bills. I dunno, that's y I asked...
 
Last edited:

Jeremy1

High Supremacy Member
Joined
Jul 31, 2006
Messages
38,098
Reaction score
125
I very confuse leh, SA told me if don't intend to fill the 3rd fan coil in living room, no point getting a much bigger compressor, higher electricity bills. I dunno, that's y I asked...

Simply put it this way, if your compressor BTU ( 18K ) is enough to cater to 2 units of blower at 10K BTU which is so.

Thus you are Ok and no need to waste extra money and electric bill for a bigger compressor.

But if you add in another blower, then u will have a problem if u on all the 3 units in one shot thus a bigger compressor will be more effective.
 
Last edited:

terumo

Senior Member
Joined
Oct 20, 2004
Messages
1,900
Reaction score
0
To kennyctf,

For 2 x GE10,
The MXY-2E20 is sufficent.
No point getting the 3a28, you will not utilize the additonal 7k btu capacity.
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Important Forum Advisory Note
This forum is moderated by volunteer moderators who will react only to members' feedback on posts. Moderators are not employees or representatives of HWZ. Forum members and moderators are responsible for their own posts.

Please refer to our Terms of Service for more information.
Top